ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
63 (44.7%)
FNSS
26 (18.4%)
BMC
23 (16.3%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14.2%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.4%)

Toplam Oy Verenler: 141

Alıntı yapılan: Ocak - 03 Aralık 2024, 20:55:40Sayın Merzifonlu aynen katılıyorum  :)

Allah'a Teala şu gariban Türk halkına sürekli fırsatları veriyor, şimdiki Suriye olayları gibi ama bizimkiler bu fırsatları her zaman geri tepiyor.

Daha önce yazmıştım, konjonktür bizi Süper güç olmaya itiyor, bu gidişle bizimkilere rağmen yanlışlıkla Süper güç olacağız ;D

Konuya dönecek olursak, yine daha önce yazmıştım ve tekrar etmek gerekirse;

Tanesi 14 milyon liraya Tank almak bence keriz silkelemektir.O paraya Uçak yapılır.

Türkiye şartlarında bir Tank için 14 milyon lira bile fazladır.

Tankların devri geçtiğini düşünenlerdenim en azından bu kadar ağır olmamalı diyorum.

Altay için harcanacak devasa para ile, Deniz veya Hava platformları projeleri nihayete erdirilir.

Diyorum ve çenemi kapatıyorum.

Hocam ben size asıl bombayı söyleyeyim mi ? 3-5 seneye hipersonik gemisavar füzelerinin iyice çoğalmasıyla tankların başına gelenden 100 kat fazlası bu destroyer ve su üstü gemilerin başına gelecek...Kimse düşman sularında gemi gezdiremeyecek...

Tüm yatırımı hızla hava sistem ve araçları ile bunları harekete geçirecek güç sistemlerine yapmalıyız...

Yalnız hava sistemleriyle uçak vs taşıyıcı platformları kastetmiyorum bir süre sonra artık platform hava araçlarına bile gerek kalmayacak , her mühimmat zaten kendi başına bir platform olacak... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 03 Aralık 2024, 19:48:25Ben Tank-2000 projesinde demiştim, keşke Ukrayna tankını seçsek diye. Biz bir tek o tankı yapabilirmişiz. ;D Kalan herkesle bir hadise yaşadık.
demek ki ukraynarus savaşı sebebi de bizim tank işimiz sebeiyleymiş.. :) almanya harici ülkelere bir ahımız olmadı halbuki, alamanlara baya beddua etmişliğimiz var.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 03 Aralık 2024, 20:57:30Merzifonlu hocam biraz daha sabredersek dünyada zaten fosil yakıt kullanan tek tank bizim ALTAY  ve Rus T-55'leri kalacak... Ha gayret

Siz şuan şaka gibi söylüyorsunuz ama ABD M1E3 tankına yeşil ışık yaktı. Hibrit-elektrik teknolojisi çok kısa sürede sahada olabilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 03 Aralık 2024, 22:16:43
Alıntı yapılan: serkan1976 - 03 Aralık 2024, 20:57:30Merzifonlu hocam biraz daha sabredersek dünyada zaten fosil yakıt kullanan tek tank bizim ALTAY  ve Rus T-55'leri kalacak... Ha gayret

Siz şuan şaka gibi söylüyorsunuz ama ABD M1E3 tankına yeşil ışık yaktı. Hibrit-elektrik teknolojisi çok kısa sürede sahada olabilir.

Benim dediklerim niye herkese şaka gibi geliyor ki?
Ben buna öndeyi diyorum  :D  :D  :D Mesajı Paylaş

Üstad aynı düşünüyorum, aslında Deniz platformları derken, para harcamamız gereken acil olarak sadece Mini Denizaltılar.

Hâlen 13-14 milyon dolara bir kara platformuna para harcamak bana aptallık geliyor, ne biz o kadar zenginiz ne de artık Tank o kadar önemli.

Hatta ben Batu projesi gibi katı yakıtlı bir motor projesine bu kadar para harcamayı bile gereksiz buluyorum, yav artık Elektrik motoru ve Batarya teknolojisi diye bir gerçeklik oluştu.Bir de 2050 yılında 0 karbondioksit emisyonu diyorlar, 20 yıl için mi uğraşıyoruz. Mesajı Paylaş

Serkan hocamın korkmasına gerek kalmadı Güney Kore'de sıkıyönetim kararı iptal oldu :) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 03 Aralık 2024, 21:02:27
Alıntı yapılan: Ocak - 03 Aralık 2024, 20:55:40Sayın Merzifonlu aynen katılıyorum  :)

Allah'a Teala şu gariban Türk halkına sürekli fırsatları veriyor, şimdiki Suriye olayları gibi ama bizimkiler bu fırsatları her zaman geri tepiyor.

Daha önce yazmıştım, konjonktür bizi Süper güç olmaya itiyor, bu gidişle bizimkilere rağmen yanlışlıkla Süper güç olacağız ;D

Konuya dönecek olursak, yine daha önce yazmıştım ve tekrar etmek gerekirse;

Tanesi 14 milyon liraya Tank almak bence keriz silkelemektir.O paraya Uçak yapılır.

Türkiye şartlarında bir Tank için 14 milyon lira bile fazladır.

Tankların devri geçtiğini düşünenlerdenim en azından bu kadar ağır olmamalı diyorum.

Altay için harcanacak devasa para ile, Deniz veya Hava platformları projeleri nihayete erdirilir.

Diyorum ve çenemi kapatıyorum.

Hocam ben size asıl bombayı söyleyeyim mi ? 3-5 seneye hipersonik gemisavar füzelerinin iyice çoğalmasıyla tankların başına gelenden 100 kat fazlası bu destroyer ve su üstü gemilerin başına gelecek...Kimse düşman sularında gemi gezdiremeyecek...

Tüm yatırımı hızla hava sistem ve araçları ile bunları harekete geçirecek güç sistemlerine yapmalıyız...

Yalnız hava sistemleriyle uçak vs taşıyıcı platformları kastetmiyorum bir süre sonra artık platform hava araçlarına bile gerek kalmayacak , her mühimmat zaten kendi başına bir platform olacak...

Geliştirmiş oluğumuz elektronik savaş sistemli siha teknolojisi sayesinde o devir çoktan geldi bugün türkiye istese vuramayacağı gemi ve denizaltı olmadığı gibi bu saldırıdan tek bir kayıp vermeden geri dönerler sihalarımız... Mesajı Paylaş

http://www.indyturk.com/node/635436/haber/tb2-bayraktar-si%CC%87halar-ukraynada-etkili-olamad%C4%B1-m%C4%B1

Peki sihalarımız vurulmuyorsa bu nasıl olmuş.İsterseniz abartmayın vurulmayacak hiçbir silah sistemi yoktur.

Sadece bunun yerine yenisi koyucak sanayisi olan veya olmayan ülke vardır. Mesajı Paylaş

Başkan Görgün'den ALTAY Tankı için teslimat tarihi

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, iki adet Altay Tankı'nın teslim edildiğini hatırlatarak, seri üretimin planlandığı şekilde 2025 yazında başlayacağını ve envantere ürünlerin gireceğini söyledi.

ALTAY Tankı ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Görgün, tankın teslimatı ve seri üretim sürecine ilişkin detayları açıkladı. İki adet ALTAY Tankı'nın daha önce teslim edildiğini hatırlatan Görgün, seri üretim için belirlenen takvime dikkat çekti. Görgün, "İki tane teslim etmiştik biliyorsunuz. Önümüzdeki yaz ayları itibarıyla ürünler hazır olacak ve envantere girecek. Seri üretim planlandığı ve takvimlendiği şekilde, 2025 yılının yaz ayları itibarıyla devam edecek." ifadelerini kullandı.

BMC'nin ana yüklenici olarak çalıştığını belirten Görgün, üretimde alt yüklenicilerle sağlanan uyuma vurgu yaptı. "Bütün BMC şirketimiz, ana yükleyicisi, alt yüklenici şirketler birlikte çok uyumlu bir şekilde çalışıyorlar." diyen Görgün, sürecin aksamadan ilerlediğini ifade etti.

Yerli Üretim Çalışmaları
Ara safhada tedarik edilen bazı parçaların yerli üretimle değiştirilmesi konusuna da değinen Görgün, bu çalışmaların başarıyla devam ettiğini belirtti. "Tedarik ettiğimiz bazı komponentler var. Onların yerleştirme ve birleştirme çalışmaları da çok iyi gidiyor." şeklinde konuşan Görgün, yerli üretim hedeflerinin altını çizdi.

Görgün, "Güzel haberleri 2025 yılında paylaştığımız bir yıl olacak." diyerek yeni gelişmelerin de yolda olduğunun sinyalini verdi.

Yerli Motor İçin Çalışmalar Sürüyor
Öte yandan BMC Savunma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı açıklamada ALTAY Tankı'nın yerli motoru Batu için tarih vermişti. Tosyalı açıklamasında, "Bugün geldiğimiz noktada 2026 sonu, 2027 başları gibi geliştirdiğimiz güç grubunun testlerinin biteceğini öngörüyoruz. O andan itibaren zaten devam eden üretim sürecine yerli güç gruplarımızı da dahil edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: https://www.savunmasanayist.com/baskan-gorgunden-altay-tanki-icin-teslimat-tarihi/ Mesajı Paylaş

Artık görmeden inanmıyoruz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz