ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
64 (44.8%)
FNSS
27 (18.9%)
BMC
23 (16.1%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.3%)

Toplam Oy Verenler: 143

Alıntı yapılan: mavi1991 - 27 Şubat 2025, 22:01:43sanki silahlı kuvvetler eski araçların bazılarından memnun gibi örnek olarak uh1 ve M48. Bu araçların bakımları kolaysa yenisi istemiyor bile....

Sıcak çatışmada kullanmayacaklarını bildiklerinden rahatlar...İç güvenlik harekatları için modern sistemleri kullanmaya gerek yok  , bunlar yeter , bir köşede dursunlar kafasında bizimkiler...Hele ki Ukrayna savaşından sonra ...

Gökbey yüzlü , Altay ve modernize edilen tank sayısı ikibinli rakamlara ulaşmadan bunlar devre dışı kalmaz.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 28 Şubat 2025, 11:25:40Ukrayna-Rusya Savaşından sonra, izole mühimmat bölmesi olmayan bir tank üretmek, resmen paletsiz tank üretmeye benzedi. Bu gerçeği bilerekten, ilk 250 tankı bu şekilde üretmeyi kimse bana izah edemez.

Bir şeyi de tam yapsak! İlla bir tarafı eksik olmak zorunda mı! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu kadar gecikmeden sonra beni mammoth ya da apocalypse tank tarzinda birşey seri uretilmedigi sürece tatmin etmez  ;D

Şaka bir yana, biz kervanı anca yolda duzebiliyoruz onun için bir başlasınlar da gerisi bir şekilde gelir...

Büyük resime gelirsek karar vericiler bizim Ukrayna Rusya tarzi buyuk çaplı bir savaşa girme ihtimalini çok düşük görüyorlar ve ona göre tercih yapiyorlar gibime geliyor... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Şimdi rahatladım. T1 ile T2 arasındaki tek fark zırh imiş. İlgili linki ekliyorum.

Mesajı Paylaş

T2 nin birim maliyeti bu iyileştirme ile kaç para oldu onu biliyor muyuz peki. İhale ile tankı en iyi fiyatı verip kazanıyorsun daha ilk tankı vermeden iyileştirme isteniyor tabi ki bir maliyet artışı var fiyata ekleniyor ama biz bilmiyoruz bu değişen fiyatı artık. Nasıl ihale kazanmak bu peki. Bu yeni fiyat rakibin yani Otokar ın kaybettiği en düşük fiyatından çok daha yukarı çıktı ise nasıl olacak peki. Hava alanı ihaleside böyle olmadı mı en düşün fiyat verildi kazanıldı sonra harfiyat kodu değiştirildi bir ilçeyi kaç metre toprakla kaplayacak büyüklükte harfiyat masrafı ortadan kalkmıştı olay olmuştu kimse tınmamıştı devam etti proje ihaleyi kazanan ile. 
Bu ihaleler hep böylemi olacak. İhaleye giriyon 1000 tl veriyon rakip 1500 veriyor sen kazanıyorsun daha ilk ürünü teslim etmeden müşteri fikrimi değiştirdim rengi kırmızı olsun diyor sende tamam ama maliyet olur diyorsun müşteri yeni fiyatı ver inceleyim diyor 2000 tl diyorsun müşlteride çok iyi teklif vermişsin kabul ediyorum diyor. Öbür firma 1500 vermişti ama nasıl olacak.
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 28 Şubat 2025, 20:14:47Bu ihaleler hep böylemi olacak.

Siyasi ahlak böyle kaldığı sürece, evet. Mesajı Paylaş

Yerli motor ile t2'ye geçilmiş olacak. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/3Q0m3IFnCiw?si=LKOQh0wOSs_c3DMR

Sn Yaşar hocam,hemşeriniz gene çoşmuş;

Kendileri vurulamaz Tank yaptığımızı iddaa etmekte

Aklıma ikinci körfez savaşındaki Saddamın enformasyon bakanı yada propaganda bakanı geliyor nedense😅 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 04 Mart 2025, 02:43:09http://youtu.be/3Q0m3IFnCiw?si=LKOQh0wOSs_c3DMR

Sn Yaşar hocam,hemşeriniz gene çoşmuş;

Kendileri vurulamaz Tank yaptığımızı iddaa etmekte

Aklıma ikinci körfez savaşındaki Saddamın enformasyon bakanı yada propaganda bakanı geliyor nedense😅
Bu kadar saçmalık ve yalakalık az bulunur.
İsk3mderun'un utanç kaynağı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz