ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
64 (44.8%)
FNSS
27 (18.9%)
BMC
23 (16.1%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.3%)

Toplam Oy Verenler: 143

Genel anlamda Doğrudur.

Henüz 30'lu sisteme geçen bir teşkilatımız yok. Ki zaten bir üst nesile henüz geçmiş olan tankımız da yok. Ne zaman altay veya leo-2tm envantere girer , o zaman bakacağız geçip geçmediğimize.

İlave olarak sonradan komandoya çevrilen (eski piyade tugaylarında) eskiden kalan ; kışlaları harekat alanında olan bazı komando tugaylarında ve ırak sınırındaki hudut tugayları bünyesinde de 1'er tank taburu mevcut. Tank sayıları bu tür taburlarda farklı olabilir elbette.

Netice olarak yeni tanklara geçişle beraber yeni bir teşkilatlanma mecburen olacak, eskiden kalanlar çıkacak; taburlar belki 30'a inecek belki inmeyecek ama bugün 2500-3000 dolaylarında olan (üs bölgelerindeki t-1'ler de dahil) tank kadromuz hiç bir zaman 1500 -2000 aralığının altına düşemeyecek.

Hesap yaparken sadece mekanize ve zırhlı birlikleri kaale alırsak bence daha uygun olur.

Burada ihtiyaca binaen ilerde tugay sayısı değişse de çok farklılık göstermez ; coğrafik ve özel plan kapsamında tank sayısı değişebileceğini hesapta ihmal edersek ;

Bu durumda 8 zırhlı tugayda 16,
14 mknz tugayda 14,
2 mekanize tümende (kıbrıs) 6,
Karma eğitim/atış/gösteri tb. 1

Olmak üzere en az 37 tank taburu elde şart kalmalı. Bu da 30'lu sisteme göre 1110, 40'lı sisteme göre 1480 tank eder. Fazlası vardır , eksiği yoktur.

Orta vadede (5 yıl sonra) elimizdeki tank filosu;

Bildiğimiz tedarik ve modernizasyon açıklamalarına göre ; 250 altay,320 leo-2tm,160 m-60t,320 m-60-a3tm olmak üzere 1050 olarak planlanmakta. 170 kadar da leopard-1t volkanı da düşünürsek 1120 tanklık karışık, kendine münhasır modern bir filomuz olacak.

Bunların dışında modernize edilmeyecek ama üs bölgelerinde kullanılabilecek durumda 320+ m-60a3  kalacak.  Envanter dışına çıkması muhtemel 180+ lepard-1a3 mevcut olduğunu da biliyoruz.

Kalan 750 civarındaki m-48t2 artık en kötü kondüsyonludan iyibaren yedek parça olarak sökülür ve emniyet, hudut için kalacak olanlara hayat verir herhalde.

Dünyada başka örneği olmayan karmaşada bir tank envanterimiz var ve bize de bu yaraşır. Panzher, sherman,t-26 ve vickers'ın aynı orduda görev yapabildiği bir gelenekten bahsediyoruz.

Mesajı Paylaş

Arkadaşlar bir şey sorucam ve hatırlatıcam

Tank tugayları haricinde

Mekanize tugaylar için kaç tugay olduğu bilinirse aslında bir tahmin yürütebiliriz

Tabi burda bir mekanize Tugay da kaç tank olduğundan ziyade

Bir tugay savunmada ve tarruzda ne kadar alan kaplar sorusuna cevap vermek lazım

Aradan kaç sene geçti

Manga, takım, bölük,tabur,tugay hepsini ezbere bilirdim lakin unuttum

Fakat tugay için 3 bine 3 bin yada 4 bine 4 bin şeklinde diye aklımda kalmış (ölçüt metre cinsinden) alan kaplar diye hatırlıyorum

Burdan tank vuruş menzillerine göre bir ihtiyaç sayısı belirleyebiliriz gibime geliyor. Mesajı Paylaş

Sn.putty olsaydı Google earth'ten 3km ye 4 km şeklinde dikdörtgenimsi yapının yeryüzünde ne kadar yer kapladığını bize harita vasıtasıyla gösterirdi Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz