ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
63 (44.7%)
FNSS
26 (18.4%)
BMC
23 (16.3%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14.2%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.4%)

Toplam Oy Verenler: 141

Mehmetçik vakfının Kurban Bayramı münasebetiyle yayınladığı promosyonel videoda Altay'ın son haline ait olabilecek görseller vardır.Gayet güzel görünüyorlardı bence,siz ne dersiniz ?






Mesajı Paylaş

Yürüyen aksam değilde tank kulesinin zırhı farklı.. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..


Roketsan balistik koruma merkezi videosu.

Mesajı Paylaş


altay tankının namlusu test aşamasında  herhalde ;D menzili 3 km olacak diye duymuştum herhangi bir bilgisi olan var mı ??? gerçi menzilden çok ilk atışta vuruş olasılığı daha çok önemli onun içinde volkan atış kontrol sistemi geliştiriliyor Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Tümosan: Altay tankının motorlarını üretmeye hazırız
10 Kasım 2013
MUZAFFER SALCIOĞLU - KONYA

Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, yeni bir motor geliştirdiklerini ve bu motorun kamyon ve otobüslerde kullanılacağını söyledi.

Öğün, Tümosan olarak, Altay tankının motorunu ve transmisyonunu üretmek için Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın ihalesine katıldıklarını, sonucu beklediklerini de açıkladı.

Konya'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Öğün, Tümosan'ın traktör motorlarının bir dönem kamyonlarda da kullanıldığını hatırlatarak yeni bir motor üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Öğün, yeni nesil motor çalışmalarındaki amaçlarının bir taraftan traktör ve tarım makinelerinde kullanılan ve aynı zamanda kamyon ve otobüslerde de kullanılabilecek motor geliştirmek olduğuna değindi.

Türkiye'de askeri araç üretiminde ciddi gelişmeler olduğunu anlatan Öğün, 'V' motor denilen motor teknolojisine girmek istediklerini ve bu araçların transmisyonu konusundaki çalışmaların devam ettiğini aktardı. Altay tankının güç grubunun Türkiye'de yapılması konusunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı aracılığıyla ihaleye çıkıldığını hatırlatan Öğün, ihalenin henüz sonuçlanmadığını; söz konusu projede Tümosan'ın da kısır destek alan firmalardan biri olduğunu söyledi.

Öğün, "Yani şu anda Türkiye'deki tank motorunun güç grubu dediğimiz motor ve transmisyonunun üretimine talibiz ve bu konuda kazanan biz olursak Konya'da büyük bir yatırım yapılmış olacak. Türkiye'de de motor ve transmisyon çalışmalarının başlatılabileceği ve bu sanayideki ciddi teknoloji transferleriyle yakıt pompası gibi dışarıdan ithal ettiğimiz ileri teknoloji ürünlerinin bu proje kapsamında ülkemizde üretilmesi ile Türkiye'de ciddi yatırımlar yapılmış olacaktır. Eğer Altay tankı güç grubunu geliştirme ve üretme yeteneğine kavuşacak olursak bu bizim için savunma sanayiinde daha büyük adımların atılmasına yol açacaktır." dedi.

kaynak:http://www.zaman.com.tr/ekonomi_tumosan-altay-tankinin-motorlarini-uretmeye-haziriz_2165033.html Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------


TÜMOSAN'da hedef 100 bin motor

AR-GE çalışmalarını İTÜ Teknopark bünyesinde sürdüren TÜMOSAN, 6 silindirli yerli dizel motor üretimine başladı. Yeni nesil dizel motorların ilk prototipinin Ağustos 2014 ateşlenmesini planlayan TÜMOSAN, böylelikle dizel motorda dışa bağımlılığa son verecek. TÜMOSAN yerli otomobil üretimine yönelik çalışmalara da hız verdi.
İSTİHBARAT SERVİSİ - İSTANBUL | 24 EYLÜL 2013, 22:23
EKONOMİ HABERİ YAZDIR

AR-GE çalışmalarına hız veren TÜMOSAN, dizel motorda dışa bağımlılığa son verecek. TÜBİTAK desteği ve İTÜ danışmanlığında yürütülen projeler otomotiv sanayiinde bir devrim niteliğinde. TÜMOSAN'ın Konya'da kurduğu motor üretim üssünde yılda 75 bin motor üretiliyor. Yeni kurulan üretim hattıyla birlikte yıllık dizel motor üretim kapasitesi 100 bine çıkarılacak, yeni nesil dizel motorların ilk prototipinin Ağustos 2014'te ateşlenmesi planlanıyor. TÜMOSAN, ilk yerli oto çalışmalarına da hız verdi.

75 BİNDEN 100 BİNE

Yıllık 75 bin adet dizel motor üretim kapasitesi ile Türkiye'nin ilk dizel motor üreticisi TÜMOSAN, ürettiği yerli motorların performansının artırılması için çalışmalarına devam ederken geleceğin yeni nesil dizel motorlarının üretimine yönelik önemli girişimlerde bulunuyor. 1975 yılından bu yana yerel dizel motor üretimine odaklanan şirket, halihazırda 50-115 HP aralığında 3 ve 4 silindirli motor üretimi gerçekleştiriyor. Yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları kapsamında halihazırda ürettiği 3 ve 4 silindirli motor üretim güç aralığını 50-135 HP aralığına çıkarırken aynı üretim teknolojisini kullanarak 6 silindirli dizel motorla güç seviyesini 205 HP seviyesine çıkarmayı planlıyor.

MOTOR ÜSSÜ KURDU

TÜBİTAK tarafından desteklenen yeni nesil dizel motor üretiminde belirlenen hedef ise tarım makinalarında 275 HP ve otomotiv endüstrisi alanında ise 450 HP. yeni nesil dizel motorların ilk prototipinin Ağustos 2014'te ateşlenmesi planlanıyor. Yeni nesil dizel motorlar, işin geliştirme projesine paralel olarak ayrı bir üretim hattının oluşturulması yatırım planlaması da devam ediyor. Yeni nesil dizel motor üretim hattı ile birlikte yıllık dizel motor üretim kapasitesi 100 bin adet olacak. İlk yerli otomobil üretimi doğrultusunda da çalışmalarına hız veren TÜMOSAN, Avrupa Birliği normlarına başarıyla uyum sağlayan sayılı üreticiler arasında yer alıyor. TÜMOSAN'ın Konya'da 1 milyon 600 bin metrekare üzerine kurulu, 93 bin metrekare kapalı alan içerisinde yer alan üretim tesisi Türkiye'nin motor üretim üssü konumuna oynuyor.

DİZEL İÇİN ÇOK YAKITLI YANMA MEKANİZMASI

TÜMOSAN, milli tank güç grubu ihalesine katılan firmalardan biri olarak savunma sanayiine yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bunun yanısıra TÜMOSAN'ın öncelikli hedefleri arasında alternatif yakıtların kullanılması kapsamında dizel motorlar için çok yakıtlı yanma mekanizmalarının geliştirilmesi de yer alıyor. Þirket, gelecekte içten yanmalı motorların yerini alacak, değerlendirme sürecinde olan yeni teknolojiler konusunda da önemli projeleri başlatmak için gerekli hazırlıkları tamamlamış bulunuyor.

Otomotiv için tecrübe olacak

Yılda 45 bin adet transmisyon üretim kapasitesine sahip olan TÜMOSAN, 12X3 mekanik vites kutusunu kullanıcı beklentileri doğrultusunda öncesinde 12x12 ve halihazırda 16x16 vites seçeneği seviyesine çıkarmış bulunuyor. Günümüzdeki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden şirket, güç aktarma organlarında hidrolik sistem uygulamalarına başlamış ve 2013 yılı sonu itibariyle full powershift uygulamalarına geçmiş olacak. Hasat makinelerinde kullanılmak üzere hidrolik hibrid güç grubu geliştirilecek. Yapılan çalışmalarla otomotiv alanında kullanılacak transmisyon tasarım ve üretim alt yapısı oluşturulmuş olacak.

Savunma sanayii hamlesi

Yeni nesil motorların üretimine başlanması sonrasında TÜMOSAN traktör üretimine ilave olarak inşaat ve hasat makineleri konularında da söz sahibi olmayı amaçlıyor. Yeni nesil motorların ülkemizde halihazırda üretilmekte olan askeri taktik ve zırhlı araçlar için de önemli bir yerli alternatif oluşturabileceği öngörülüyor. Yerli motor kullanımının artmasına öncülük ederek ithalatın neden olduğu maliyeti ortadan kaldırmanın yanısıra Avrupa'da da ciddi bir ihracatçı marka haline gelmek TÜMOSAN'ın hedefleri arasında yer alıyor.

Ekonomiye önemli katkı

Türkiye'de 2011 yılına kadar 95 HP üzerinde satılan tüm traktörlerin ithal edilmesi TÜMOSAN dahil bir kısım üreticilerin 100-110 HP aralığında traktör üretimine başlaması nedeniyle kısmen önlemiş bulunuyor. TÜMOSAN tarafından yerli olarak geliştirilen daha güçlü dizel motorlarla 115-135 HP güç aralığındaki traktörlerin 2013 yılı itibariyle üretilmeye başlanması, rakiplerine göre çok düşük maliyetli ürünlerin müşteri ile buluşması sağlanacak. 6 silindirli dizel motorların üretimine başlanması ile traktör ithalatı tamamen ikame edilecek ve hasat makineleri ile inşaat makinelerinin Türkiye'de imalatının önü açılacağından girdi maliyetlerinde önemli düşüşler görülecek.

TÜBİTAK ve İTÜ'yle ortak

Ulusaldan evrensele bir marka yaratmayı hedefleyen TÜMOSAN, Ar-Ge yatırımlarına büyük önem veriyor. Ar-Ge çalışmalarını 2004 yılından bu yana, TÜBİTAK'ın desteği ve İTÜ'nün danışmanlığında sürdüren TÜMOSAN'ın Ar-Ge Merkezi, İTÜ Teknokent'te otomotiv alanında faaliyet gösteren ilk uygulama olma özelliğini taşıyor. TÜMOSAN, araç tasarımı şemsiyesi altında sektörde kritik alt sistem olarak kabul edilen dizel motor, transmisyon, elektronik kontrol üniteleri çalışmalarına öncelik veriyor. Otomotiv ana alt sistemlerinin yerli olarak tasarım ve üretiminin gerçekleştirilmesi sonrasında dış kaynaklara bağlı olmaksızın yerli otomobil üretiminde rekabetçi ürünlerin piyasaya sunulabileceği değerlendiriliyor.

kaynak:http://yenisafak.com.tr/ekonomi-haber/tumosanda-hedef-100-bin-motor-25.09.2013-568184

havada TEİ karada TÜMOSAN inşallah daha çok güç üreten platformlarıda üretebilirler 450 hp güç deniyor haberde altay tankı için 1800 hp güç isteniyor o zaman 2020 yılına kadar rahatlıkla tüm testleri bitmiş bir şekilde 1800 hp bir motor üretebiliriz inşallah böylece yerli oto nun motoruda yerli olabilir Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------


Milli Tank Altay Arazi ve Atis Testleri - Altay Acceptance Tests (Mobility, Firing)


Mesajı Paylaş

Gün geçtikçe tank daha da gelişip güzelleşiyor. Videoda da gördüğümüz üzere hareket halindeyken ateş edemiyor. Görüntüler eski. Stabilizasyon sistemi muhtemelen artık hazır olmalı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz