ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
63 (44.7%)
FNSS
26 (18.4%)
BMC
23 (16.3%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14.2%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.4%)

Toplam Oy Verenler: 141

Alıntı yapılan: fırtına06 - 29 Mayıs 2020, 23:30:32
Yusuf Akbaba
@ssysfakb
Altay tankı Seri üretimi ve Motor konusu ile ilgili yeni gelişme.

Önceden tedarik edilmiş az sayıda (20-22) adet motorla seri üretim yapılacak. Sonraki tanklar için yerli çözüm beklenecek.

https://www.twitter.com/ssysfakb/status/1266081822540214274

Böylece Bmc bir 18 ay daha kazandı. Bence bu 60 ton 1500 hp ısrarı çok baydı. Abi adam gibi deyin ki biz altay t-1'i iptal ettik, Altay T-3'den devam edicez.  İnsansız Kuleyi, Fırtına 2'deki oto doldurucuyu koyun , personelide gövdeye korumalı alana çekip yanlardan biraz daha güçlendirin zaten ön taraftan şasi delinmiyor. Mis gibi iş. Sonra ister italyandan, ister ingilizden, ister ukranya'dan ister japondan  istediğinden al motorun lisans ve teknoloji transferini mis gibi. 1200 hp öyle bir tanka fazla bile gelir.



Type 10'a bakın zırh koruması biraz daha düşük olmasına rağmen doldurucuyuda denklemden çıkarınca 44 tonlara düşmüş ve dünyanın en hızlı ve manevralı tanklarından birisi. Birde insansız kule koysalar düşünemiyorum. Aynısı bizim içinde geçerli. Düşük profilli bir insansız kule tam korumalı bir şasi tamamdır.

O süreye kadar da leopard 2a4'leri altay zırh kiti ve lwr,rcws,yamgöz,akkor ile modernize et tamamdır. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Bilindiği üzere ALTAY Ana Muharebe Tankı seri üretim sözleşmesi, 9 Kasım 2018 tarihinde, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile BMC Otomotiv arasında imzalanmıştı. İmzalanan anlaşma kapsamında BMC ilk aşamada, 40 adet ALTAY-T1 ve 210 adet ALTAY-T2 olmak üzere toplam 250 adet ALTAY tankının üretimini gerçekleştirecekti.



Proje kapsamında; ilk seri üretim tank, T0+24'üncü ayda teslim edilecek ve ALTAY-T1 teslimatları T0+39'uncu ayda bitirilecekti. Bununla birlikte, Savunma Sanayii Başkanı İsmail DEMİR'in direktifleri doğrultusunda sözleşme kapsamında olmayan bir adet ALTAY-T1 konfigürasyonundaki tanıtım tankının, T0+18'inci ayda tamamlanması kararlaştırılmıştı. İlk ALTAY-T2 tankı ise T0+49'uncu ayda teslim edilecek ve T0+87'nci ayda 250 adet tankın teslimatları tamamlanacaktı.

Ancak ALTAY'ın seri üretimi, motor konusundaki tedarik sorunu sebebi ile seri üretim anlaşmasının imzalanmasından yaklaşık 1.5 yıl geçmesine rağmen başlayamadı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, bu yılın başında benim de katıldığım basın toplantısı esnasında, "ALTAY Tankı ile ilgili olarak sözleşmesel olarak T0+18 Ay gibi bir sözleşmemiz var. T0 sıfır bizim için, ön şartlar sağlanıp da üretime hazır hale gelindikten sonraki aşamayı ifade ediyor. Firma, elinde güç paketi (motor ve transmisyon) olmadığı zaman T0'ı başlatamıyor. Güç paketi konusunda yapılan başvurunun sonuçlanmadığı durumda, biz T0'ı başlatamadığımız için bu 18 aylık süre de başlamıyor. Kamuoyuna deklere ettiğimiz bir 18 ayımız vardı daha önce, o zaman çok daha önceden yapılmış başvurunun sonuçlanmasını bekledik. Bu başvuru, şu anda pozitif veya negatif bir cevapla karşılaşmadı ve beklemede. Ancak güç paketi için alternatif aramalarımız hızla sürüyor, onun da çok yakında sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Güç paketi sonuçlandıktan ve üretim hattı kalifikasyonu da tamamlandıktan sonra T0 aşaması başlayacak, ondan sonra 18 ayı da başlatacağız." açıklamalarında bulunmuştu.

Başkan DEMİR, geçtiğimiz gün SETA Vakfı tarafından düzenlenen online panel esnasında, ALTAY Ana Muharebe Tankı (AMT) ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan DEMİR tarafından yapılan açıklamada, "İki değişik güç grubunda çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar da tabi üst üste konularak giden ve sadece güç sisteminin değil, bunun bir dizi aksamının da beraber geliştirildiği bir süreçten bahsediyoruz. Bu anlamda firmalarımız belirli bir yetkinlik oluşturdular, birikim sağladılar. Diğer taraftan da özellikle tankın üretiminin daha erken başlaması açısından da belirli iş birliklerini, belirli olgunluğa taşıdılar. Olgunluk seviyesi oldukça iyi bir durumda ama kesin imzalar atılıp da anons edilmeden, ben bunu söylemek istemiyorum. Ancak orada iyi bir noktadayız diyebilirim.

Buna ilave olarak, elimizde aslında az sayıda da olsa yedek motorlar var. Bunlarla başlayarak, belirli bir tank üretimi sürecine gireceğiz. Diğer yerli çözüm devreye girene kadar da bunlar üretilmiş olacak." ifadelerine yer verildi.

Sayın DEMİR tarafından yapılan açıklamanın ardından, eldeki motorlar ile kaç adet ALTAY Ana Muharebe Tankı üretilebileceği birçok kişi tarafından cevabı merak edilen bir soru oldu. ALTAY programının geliştirme safhalarından hatırladığım ve çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre şu anda elimizde, MTU MT883 motoru ile RENK HSWL 295 transmisyonundan oluşan toplam 20 adet güç grubu mevcut. Tabi bu sayıya, prototipler için tedarik edilen ve bir hayli çalışma saatine ulaşmış olan iki adet güç grubunun dahil olmadığını düşünüyorum.

Sayın Başkanın açıklamalarından anlaşılacağı üzere BMC, motor tedariki konusundaki müzakerelerin sonuçlanmasına kadar geçecek olan süre zarfında, eldeki güç grubu ile 20 adet tankın üretimine başlayacak. Böylelikle hem T0 aşaması başlatılacak hem de üretim hattı sertifikasyonu tamamlanacağı için motor konusunda nihai anlaşmanın sağlanması durumunda, daha da fazla gecikme yaşanmasının önüne geçilecek. Yeni gelecek motorlar ile 21'inci tanktan itibaren üretime devam edilecek.

T0 aşamasında içerisinde yer alan "Üretim Hattı Sertifikasyonu" ile ilgili olarak şu ana kadar bir çalışma yapıldı mı bilemiyorum. T0 aşamasının bugün tamamlandığı varsayarsak, ilk ALTAY Tankı, ancak bundan 18 ay sonra yani Aralık 2021'de teslim edilecek gibi. Tabi şu ana kadar gerçekleştirilmiş olası çalışmalar, bu sürenin kısaltılmasını sağlayabilir.

https://www.savunmasanayist.com/altay-tanki-son-durum/ Mesajı Paylaş

Hocam peki neden 1500 hp motor ısrarı yapılıyor ki illa o olsun illa o yani garip. Dediğiniz gibi zaten leolar modernize edilecek bir yandan da biraz pahalı ama bütün m60ları Sabra seviyesine getirsek vb birde Altay gelir çok iyi olurdu. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Alıntı yapılan: Commander - 30 Mayıs 2020, 00:09:49
Hocam peki neden 1500 hp motor ısrarı yapılıyor ki illa o olsun illa o yani garip. Dediğiniz gibi zaten leolar modernize edilecek bir yandan da biraz pahalı ama bütün m60ları Sabra seviyesine getirsek vb birde Altay gelir çok iyi olurdu.

Çünkü 4 kişilik ve insanlı kuleli bir tank. Haliyle büyük ve o büyük kuleyi sabot ve heat mühimmata karşı korumak için zırh ekleniyor ve 120mm'ye dayanımlı olması için eklenmesi gereken zırh ağırlığı ya 1500 hp motor gerektiriyor yada tankın mobilitesi bir miktar vasat oluyor. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Madem motor varmış neden şimdiye kadar beklediler, yoksa BMC kendinimi toplayamadı Mesajı Paylaş

Yahu Altay için yabancı bir ülkenin motoru konusunda imza aşamasına gelindi diyordu bu İsmail Demir... Finlandiya mı , İtalya mı , İngiltere mi motor verecek diye sayfalarca tartıştık şimdi yedek motor diyor bunlar...
Ağam bizle eğğleniyir! Bu kadar rezil bir üretim süreci olamaz , yazıklar olsun... Sürekli yalan dolan ile kamuoyunu oyalıyorlar ... Biz de bunlardan yerli tank motoru bekliyoruz. Daha parasıyla motor bulamıyor bunlar 😡😡😡 Mesajı Paylaş

#2366
Bu tank için en doğru iki hamle yapılabilir.

1.si koç holding'e bu tankın uluslar arası alanda ihraç lisansı veya ihraç hakkı tanımak

Tsk bizim için üretimi bmc'den karşılayabilir fakat uluslarası vahşi kapitalist dünya ekonomi vesair bu yanlışı kaldırmaz

2.si ise bu tankı hızlıca envantere almak için bazı fedakarlıklar yapılmalı

Örnek leo2a4 motorları ki elimizde 298 yada 334 adet olması lazım ilk 250 paket tank için gereken motorları bu tanka vermek kaydı ile hızlıca envantere alınabilir.

55 tonluk leo2a4 lere de herhangi bir 1200 beygirlik motor tedarik edilerek bu tanklardan da istifade edilmeye devam edilir

Muhakkak düşünülmeli üstünde durmalı

3 secenek 65 tonluk tank yerine otomatik top maksimum 60 ton savaş yükü ağırlıklı otomatik dolum l44 120 mm top veya l52 105 mm otomatik dolduruculu  k1veya k2 g.Kore veya japon type 10 tankı gibi tank üretmek hacimi kücük zırh kalınlığı büyük olan otomatik dolduruculu 3 personelli tank ile yeni bir tasarım tank ile ilgili ihtiyaç karşılanır.

1. Madde çok önemli bizimde uluslar arası arenada ekonomik rekabet vahşi kapitalist dünyada varım, var olacağım diyor isen şayet.

Koç firmasına dersin ki opsiyon sunarak al sana tankın şasesi

İster 1000 beygir motor ister 1200 ister1800 beygir nerden bulursan bul

Ister altay'ın orjinal kulesi

Ister k2 black panther gibi autoloder(otomatik yükleyici seç )

Gir uluslararası ihalelere hatta ortakta seçebilirsin

Almanlar aynı tankı yanlış yazmadıysam klauss waffei ile rhainmetall aynı fuarda pazarlayabiliyor idef fuarlarında boy gösterebiliyor senin neyin eksik ki geride kalasın yada aynısını uygulamaman için hiçbir nedenin yok

Sadece bazı özel kurallar getirebilirsin

Örnek

Altay tankı kompozit zırh ana maddesi bor karbür ise

Sende koça dersin ki ulusal güvenlik açısından senin bu tankı bu zırh ile üretmen uygun değil

sen bunun yerine seramik veya tungusten alaşımlı vb maddeleri kullanmanda sakınca yok deyip onayladıktan sonra

Ulusal ekonomiye katmadeğer olarak kazandırman gerek hatta zorunluluğun var desek hiç yanlış..

Büyük devlet ve karar alıcısı böyle yapar Mesajı Paylaş

Wikipedia bilgilerine göre Leopard 2A4 tanklarımız ; V-12 MTU MB 873 Ka-501 dizel 1,479 beygir gücü (ag,hp) (1,103 kW) motorlarını kullanıyor...

ALTAY :  MTU MT883 Ka-500/501 dizel motor 1100 kW (1500 PS) kullanıyor.

Denizci16 arkadaşın bu motorları Altay'da kullanma teklifine ne dersiniz?

1.si gücü Leopard 2A4 motoru Altay'a uyar mı?

2.si Almanya ne der? Karşı çıkar , dinlemezsek ve Leopard 2 motorlarını  Altay'da kullanırsak bu sefer MTU 883 alım isteğimiz tamamen iptale gider mi?

3.sü  Leopard 2 'ye bu sefer motor arar hale gelir miyiz?  ( Denizci16 arkadaşın motorsuz kalacak Leopard 2'lere de 1200 hp motor takarız fikrine rağmen bence 1200 hp , Leopard 2'ye güç vermede yetersiz kalır) Mesajı Paylaş

#2368
Almanya Altay icin MTU motoru satmam demiyor ki, Suriyede  vurulmus olan Leo2A4 tanklarimiz icin talep edilen malzeme kalemlerinin tumune ki bunun icinde MTU moturu da dahil adam tekrardan Suriyede kullanabilirsin diyip satmiyor. Yani deniz kuvvetlerinin ihtiyac malzemesi haric hemen her sey Alman ambargosundan dolayi yasakli. Mesajı Paylaş

#2369
" Almanya Altay için MTU motoru satmam demiyor ki? "  ??? ??? ??? ???

Ne diyor peki? Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz