ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
63 (44.7%)
FNSS
26 (18.4%)
BMC
23 (16.3%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14.2%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.4%)

Toplam Oy Verenler: 141

BMC'nin Sakarya Arifiye'de üretiminden çıkan ilk Altay tankı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ziyareti sırasında görünütülendi.

' Mesajı Paylaş

İlk tank Altay, 2 Tank Altay kuleli Leo2a4 gibi geldi.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DoganTuran - 23 Ocak 2021, 13:55:00
İlk tank Altay, 2 Tank Altay kuleli Leo2a4 gibi geldi..

Aynen öyle zaten ilk Altay çıktı sonra Altay kuleli Leo 2A4'ü gösterdiler. Mesajı Paylaş

Altay, Loe modernizasyonu ve Fırtına 2'de BMC hakkını vermiş ve tabi bence asıl sürpriz 630hp kullanılan yeni motor..

Altay'ın son verilerine tekrar bakmak lazım, Daha çevik gibi geldi.. Roketsan'ın geliştirdiği Zırh tonajı etkilemiş olabilir. Mesajı Paylaş

Elde mevcut kaç MTU motoru var? Hızlı bir şekilde bu motorlarla üretim başlayıp en azından kuvvetin elinde bir miktar Altay olmalı. 1500 beygirlik BMC motoru seri üretime geçince de inşallah ortada motor sorunu kalmıyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 23 Ocak 2021, 14:28:23
Elde mevcut kaç MTU motoru var? Hızlı bir şekilde bu motorlarla üretim başlayıp en azından kuvvetin elinde bir miktar Altay olmalı. 1500 beygirlik BMC motoru seri üretime geçince de inşallah ortada motor sorunu kalmıyor.

Bir ara 22 adet motor olduğu söyleniyordu 2 adeti testlerde sürekli kullanıldığı için eldeki 20 motor ile üretim yapılacaktı. Fakat her kafadan bir ses çıktığı için kesin sayı söylemek zor. Mesajı Paylaş

18-20 civarı güç grubu vardı . Bu yüzden 6 adet Altay'a başlanmıştı ancak bu 1500hp motorun nihai testlerine kadar 6'mı olur 12'mi o zamana bağlı çünkü işin birde transmisyon kısmı var..

Zaten 3 gün önce Fnss Samur Testine katılan ilk prototiplerden Altay ile bugün ilk Altay arasında ki farkı görmek mümkün.. Diğer taraftan bu Tank'ı da Kuvvet bir çok şartta test edecektir ki buda zaman alabilir..

Birde şu komutan vizörünü küçültselerdi..

Mesajı Paylaş

Bu tanklar bu şekildemi kalacak yoksa gövdeye eklentiler olacak mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DoganTuran - 24 Ocak 2021, 15:10:14
Revizeler olacaktır.

Hocam BATU da testlere başladı demiştiniz...Resim yok mu hocam... Utku ve Batu resimlerini merak ediyoruz... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz