ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
63 (44.7%)
FNSS
26 (18.4%)
BMC
23 (16.3%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14.2%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.4%)

Toplam Oy Verenler: 141

Tank oyle ucarken mermiyi namluya sokabilecek delikanli var mi acaba? Otomatik doldurma sistemi burada avantaj gibi gorunuyor. Mesajı Paylaş

SSF'den Obi1knobi'nin Altay üzerindeki APU ile ilgili S&H dergisindeki haberden paylaştığı bilgi notu aşağıdaki gibi.

Alıntı YapAPU tank taretinde yer almıyor, aracın sağ arka kısmında yer alıyor. Taret üzerinde hatalı yorumlara söz konusu olan ızgaralar taret üzerindeki soğutma sistemi ile ilgili. Apu üreticisi Tepaş, iki adet tek silindirli dizel motor ve alternatörler ile birlikte yardımcı birimlerden oluşuyor, kullanılan motorlar Faryman 43F (43W bu motorun su soğutmalı versiyonu, fakat kış şartlarına karşı avantajlarından ötürü F modeli tercih edilmiş gözüküyor, aksi bir değişiklik olmazsa). Motorda silindir biyel mekanizması dikey değil, yatay olarak konuşlu. Üretici daha önce de El-Khalid, M-60T, Leo-2A4NG, Fırtına, M113 gibi araçlarda kullanılan sistemlerin üreticisi. Sistemler ecu kontrollü ve tankın Canbus sistemine entegre. Apu 17 kW, 2.5lt harici bir yakıt depoya haiz (tankın asıl yakıt deposu ile bağlantısı hariç).

Üretici:
http://www.tepas.com/proje.php?id=4

Motor:
http://www.farymann.de/en/showpdf.aspx? ... ymann_43_W
Mesajı Paylaş

Çok mantıklı bir yerleşim olmuş bence. Mesela Körfez Savaşında Abrams tanklarının kulelerinin arkasında bununan yardımcı güç ünitesinin (APU) isabet alması sonucu içerisindeki tutuşan yakıt tankın motoru üzerine dökülmesiye yandıkları görülmüştü. Zırhlı araç üzerindeki bütün yanıcı, patlayıcı malzemeler mutlaka zırh koruması altında olmalı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Altay ile ilgili diğer bir haberde Motoru geliştirmesi için seçilen Tümosan'ın yayınladığı bir basın bildirisinde ilk 250 tankın en azından bir kısmında milli motorun kullanılmasını istediklerine dair temennileri.Bence çooook zor ama hadi bakalım.

Bu arada tümosan sadece Altay için değil savunma sanayi için 300-1600 bg arasında dizel motorlar üretme planı yapmış,Altay içinde transmisyon dahil bir çözüm üreteceklerini belirtmişler.Bu çözümünde mevcut prototiplerdeki planlamanın MTU 883 motoruna göre düzenlenmesi sebebiyle benzer şekilde transmisyona pararlel ve U biçimli olarak tasarlanacağı ve benzer güç ağırlık oranlarını hedeflediğini açıklamışlar. Mesajı Paylaş

Altay için Tümosan 1500 mTU yerine 1800 hp güç paketi üretebilirse Altay ın manevra ve hız kabiliyetleri artacaktır.Bu 1800 hp ilk etapta olmasa bile,yetişirse 2.veya 3. etap Altay lara monte edilebilir.  Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Tümosan önce 1500 bg sorunsuz halletsin sonra bakarız 1800+ kısmına.Üstelik sadece motor değil transmisyonu da geliştircekler.Bence bu bile 10 seneden az sürmeyecek,üstelik başarabileceğinden de ciddi olarak şüpheliyim,ama umut açın ekmeği umudumuzu koruyup yapmalarını bekleyeceğiz. Mesajı Paylaş

Bu açıdan gayet güzel görünüyor. Kulenin arkası küçülmüş gibi. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Kule yol durumunda,namlu arkaya yani motora bakıyor,yanlış görmedin umarım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 14 Ekim 2014, 07:39:21
Kule yol durumunda,namlu arkaya yani motora bakıyor,yanlış görmedin umarım.

Kör değilim, bilirsin! Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz