Su-30 FLANKER

Başlatan SKYWOLF, 08 Nisan 2010, 05:30:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PAK FA'da Beklenen İmzalar Atıldı - 22.12.2010

Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in 20-22 Aralık günlerinde Hindistan'a yaptığı ziyaret, PAK FA projesinin de geleceğini netleştirdi . 2010 yılı başında United Aircraft Corporation (UAC)'a bağlı Sukhoi holding ve Hindustan Aeronautics Limited (HAL), 5'inci nesil savaş uçağı geliştirilmesine yönelik olarak ortaklık kararı almasının ardından, Medvedev'in ziyareti sırasında, 21 Aralık'ta UAC ve HAL yetkililerinin attıkları imzalarla ortaklık resmiyet kazandı. Çok çeşitli aşamalardan oluştuğu belirtilen projenin farklı aşamaları için yeni imzalar da süreç ilerledikçe atılacak. Yaklaşık 250 uçağın üretimini kapsayan PAK FA projesi, Hindistan'ın bu güne değin yapılmış savunma anlaşmaları içerisinde en geniş kapsamlısı olarak gösteriliyor.

Konuyla ilgili olarak, UAC Başkanı Fyodorov'un Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, Rus-Hint ortaklığında geliştirilecek olan ikinci prototipin ilk uçuşunun, 2011 yılı başlarında yapılacağı belirtiliyor. İkinci prototipin, ilkinin bir kopyası değil, daha geliştirilmiş hali olacağını vurgulayan Fyodorov, üçüncü prototipin ise çok daha gelişkin sistemlere sahip olacağını ifade ediyor. Tasarım maliyeti, taraflarca yaklaşık 295 milyon dolar olarak belirlenen projede, Rusların ilk prototipi olan T-50 temel alınıyor.

Hem çift kişilik hem de tek kişilik olarak geliştirilmesi planlanan uçağın, tüm maliyetleri de taraflarca eşit olarak paylaşılacak. Uçağın, 2016'da tamamlanması ve 2020'de Hindistan Hava Kuvvetlerinin envanterine kazandırılması bekleniyo
http://www.milscint.com/haberdetay.asp?haberid=1625&hid=3 Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

5. nesil savaş uçağına 295 milyon dolar proje bedeli biçiyorlar  biz  altay için  iki katını verdik t-129 u da biliyorsunuz  nasıl  oluyor anlamıyorum.... Mesajı Paylaş

slm evt ama adamlarin alt yapisi var bizim gibi sifirdan baslamiyorlar...saygilar Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Alıntı yapılan: enes38 - 22 Aralık 2010, 18:06:59
5. nesil savaş uçağına 295 milyon dolar proje bedeli biçiyorlar  biz  altay için  iki katını verdik t-129 u da biliyorsunuz  nasıl  oluyor anlamıyorum....
Dikkat ederseniz model temel alınacak deniyor sıfırdan geliştirilmiyor.

Alıntı yapılan: lleo - 22 Aralık 2010, 17:03:03
Tasarım maliyeti, taraflarca yaklaşık 295 milyon dolar olarak belirlenen projede, Rusların ilk prototipi olan T-50 temel alınıyor.

[/b] Mesajı Paylaş

Beklenen oldu ve Hindistan daha önce planlandığı gibi Rusya'nın 5. nesil savaş uçağı programı PAK-FA'ya geçtiğimiz günlerde anlaşma imzalayarak resmen iştirak ederek projenin ArGe safhasından seri üretimine kadar  dahil olacağını gözler önüne serdi.
Ana yüklenici Sukhoi yanında Mikoyan-Gurevich ve Yakovlev gibi Rus havacılık devleri ile müşterek olarak geliştirilen uçağın ilk ön prototip gösteri platformu 11 ay önce 47 dakikalık ilk uçuşunu gerçekleştirmişti (Bkz: http://www.savunmasanayi.net/besinci-nesil-sevinc-pak-fa-t-50/besinci-nesil-sevinc-pak-fa-t-50 ).

Belli endüstriyel alanlarda büyük teknolojik potansiyeli olan fakat batı veya Rusya olmadan kendi kendine tank veya savaş uçağı üretmeyi bağımsız olarak beceremeyen Hindistan, 5. nesil savaş uçağı ihtiyacını Rusların PAK-FA projesi üzerinden karşılayacak. Hindistan uçak konstrüksiyonu konusunda deneyimli bir ülke olsada, özellikle turbofan motor ve modern aviyonik alanlarında ciddi problemleri mevcut.

Önümüzdeki 18 aylık dönemi kapsayan 295 milyon dolar ($ABD) değerindeki Rus-Hindistan PAK-FA ittifakı çerçevesinde Hindustan Aeronatutics (HAL) firmasından mühendisler Rusya'da Sukhoi tesislerinde Hindistan'ın ihtiyaçları doğrultusunda görev alacaklar. Nitekim Hindistan, Rusya'nın hedeflediği gibi öncel görevi av-önleme (hava üstünlük uçağı) olan orijinal T-50 yerine, son derece olumlu Su-30MKI tecrübeleri ışığında çok rollü, iki koltuklu taktik av-bombardıman görevi için optimize edilmiş bir model istiyor.

5. Nesil Savaş Uçağı (FGFA) Programı çerçevesinde Rus Havacılık Konsorsiyumu OAK (Sukhoi, Mikoyan-Gurevich, Yakolev, İlyushin ve IRKUT) ve HAL tarafından ortaklaşa geliştirilecek Hint versiyonu FGFA T-50 ile, Rus orijinli PAK-FA T-50 arasında yer alacak teknolojik farklar pratikte en az Su-30M ile Su-30MKI mukayese edilerek ifade edilmeye çalışılıyor. Buna göre Hint Su-30MKI versiyonunun egzoz vektörleme kabiliyeti yanında, canard tipi yardımcı kanatçıkları ve uluslararası konsorsiyum (Hindistan, İsrail, Fransa ve Rusya) tarafından geliştirilmiş aviyonikleri bulunuyor. Dolayısıyla PAK-FA ile FGFA'nın ortak olmayan yanları önmesenecek seviyede yüksek olacak.

Ayrıca yine FGFA uçaklarında Rus yerine Hindistan'ın kendine özgü gelişmiş silah ve mühimmatları sertifiye edilerek kullanılacak. Hint versiyonunun çift koltuklu olmasından dolayı, uçağın konstrüksiyon açısından gövde ve kanatlarında da çeşitli modifikasyonlar gerçekleştirilecek, ayrıca uçağın fırlatma koltukları da farklı olacak.

T-50'nin 2017-2018 yıllarına kadar Rusya ve Hindistan için seri üretiminin start alması arzu ediliyor
kaynak:savunmasanayi.net Mesajı Paylaş


295 milyon dolar Hindistan'a sadece 18 aylık dönem için, yani 2012 ortasına kadarki maliyet. Sonrasında yeni anlaşmalar yapılacak. Uçak seri üretime geçinceye kadar Hindistan'ın ArGe maliyeti 1 milyar doları bulacaktır. Mesajı Paylaş

Vietnam Su-30 Uçaklarının Tatbikatı

Vietnam Hava Kuvvetlerine ait Su-30 uçaklarının denizdeki bir kayalığı hedef seçerek gerçekleştirdikleri bombardıman eğitiminin fotoğrafları yayınlandı. Bu küçük tatbikata Su-30 savaş uçaklarının yanı sıra Mi-8 helikopterleri de katıldı. Uçaklar, denizdeki bir resife bomba ve roketlerle saldırdılar.

www.DefenceTurk.com












Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#18
Uganda'ya son Su-30 teslimatı

10 Eyl, 2012

Uganda, Rusya'dan son iki adet Su-30 Mk.II (NATO kodu: Flanker-C) uçağını da teslim alarak toplamda sipariş ettiği 6 uçağı tedarik etmiş bulunmaktadır.

Uganda, Rusya'dan Nisan 2010 itibariyle 6 adet Su-30 Mk-II uçağının siparişini vermiş, konuyla ilgili anlaşma Mayıs 2011 itibariyle imzalanmış, ilk iki uçak Temmuz, bir diğer etapta da iki uçak daha Ekim 2011 tarihlerinde teslim edilmişti.

Nihayet son iki Su-30 Mk.II uçağı da Haziran 2012 itibariyle teslim edilmiş bulunmakta olup, sadece 6 adet savaş uçağının Uganda'ya toplam maliyeti de "tuzsuz" olmamıştır. Nitekim Uganda, Rusya'ya 6 adet Su-30 Mk. II için 740 milyon dolar ($ABD) borçlanmıştır.

Su-30 Mk.II, esasen Çin Halk Cumhuriyeti Donanması için üretilen Su-30 MK/MKK serisini baz alan ikinci nesil bir Su-30 versiyonudur. Başta radarı olmak üzere aviyoniği son derece gelişmiş bu konfigürasyonun geniş silah yelpazesinde Ch-59MK (NATO kodu: AS-18 Kazoo) tipi, yaklaşık 320 kg harp başlıklı ve uzun menzilli, özünde INS güdümlü hava-yer güdümlü füzesi de yer almaktadır.                                                            http://www.savunmasanayi.net/ugandaya-son-su-30-teslimati/ugandaya-son-su-30-teslimati/

Uganda'ya ait yeni nesil Su-30 tipi savaş uçağı Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Hindistan Yeni Su-30 Savaş Uçakları ve Mi-17 Helikopterleri Alıyor



Rusya devlet başkanı Vladmir Putin'in 24 Aralı'ta gerçeekleştirdiği Yeni Delhi ziyareti sırasında iki ülke arasında yaklaşık 3 milyar dolar değerinde silah alımı anlaşması imzalandı. Hindistan Dışişleri Bakanlığından bir yetkilinin açıklamasına göre Putin ve Hindistan Başbakanı Manmohan Singh savunma ve nükleer işbirliği konuları ele alındığı zirvede silah anlaşmasını imzaladılar. Anlaşma 1,6 milyar dolar değerinde olan 42 adet SU-30 MKI savaş uçağı ve 1,3 milyar dolar değerinde 71 adet Mi-17 V5 askeri helikopterlerinin teslimatını kapsıyor.

Hindistan Hava Kuvvetleri'nden bir yetkili, "Hindistan'ın yerli yapım orta sınıf nakliye helikopteri çalışmaları 3 yıldır durmuş durumda. Bu nedenle gelecek yıl Rusya ile daha fazla Mi-17 V5 helikopteri alımı için bir sözleşme imzalanabilir." dedi. Bu anlaşma ile Hindistan Hava Kuvvetleri'nin elindeki SU-30 MKI savaş uçaklarının sayısı 272 adede çıkmış olacak.

Satın alınan 71 adet Mi-17 V5 gelişmiş tip helikopterler, 2008 imzalanan 80 adet Mi-17 V5 helikopter anlaşmasını takip etmektedir. Hindistan Hava Kuvvetleri yük ve asker taşımak için Rus yapımı Mi-17 ve Mi-8 helikopterleri kullanıyor. Mi-17 V5'ler hava kuvvetlerindeki eskimiş olan Mi-17'lerin yerini alacaklar.

Hindistan Hava Kuvvetleri 1 milyar dolarlık bir maliyetle Su-30MKI uçaklarına BrahMos seyir füzeleri monte etmeyi planlıyor. İki ülke arasında SU-30'larda kullanılabilmesi amacıyla  BrahMos seyir füzesinin hava sürümünü geliştirmek için bir anlaşma 21 Aralık imzalanmıştı.

DefenceTurk.com Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz