DSA 2010 Malezya

Başlatan AVCI, 20 Nisan 2010, 13:27:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MSİ dergisinin son sayısında belirtilen haberle ilgili çelişkili bilgiler geliyor.Habere göre FNSS ve Maleya Türk savunma sanayii ihracat rakamlarını alt üst edecek bir kontrata çok yakınmış.Ancak gelen haberler kafa karıştırı nitelikte;en azından şimdilik.

FNSS,Malezyalı ortağı Deftech ile  8x8 PARS üzerinde inşa edilecek ve AV 8 olarak adlandırılacak 500 adetlik ciddi bir çalışmanın içinde.Ancak başka bir Malezyalı firma Polonya üretimi Rosomak 8x8 aracının lisans altında üretilmiş versiyonunu sergilemiş. Rosomak, Patria AMV'nin lisanslanmış versiyonu.






http://www.defenseworld.net/go/defensen ... 010%20show Mesajı Paylaş
  • Gösterim 8,740 
  • Fuarlar, Geziler ve Tatbikatlar / Expositions, Travel and Military Exercises
  • 9 Yanıtlar



SSM Fuar katalogu ve katılım sağlayan firmalarımız.

Mesajı Paylaş

Fuardan gelen haberlerde Havelsan'ın EW ile igili işbirliği anlaşması imzaladığı;Yonca-Onuk'un ise 10 adet bot satışı için anlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor.

Hadi hayırlısı... Mesajı Paylaş

Alıntı YapMalezya'ya 500 milyon dolarlık zırhlı araç üretecek 4 bin kişiye iş kapısı açacak

Özgür EKÞİ/KUALA LUMPUR 22 Nisan 2010



Savunma sanayiine yönelik üretim yapan FNSS Savunma Sistemleri A.Þ., Malezya ordusuna 260 zırhlı araç üretme konusunda Asya Savunma Fuarı DSA'de 500 milyon dolarlık ön anlaşma imzaladı. Bu sözleşme ile 'en büyük ihracat sözleşmesi' rekorunu kıran FNSS, anlaşmayla Türkiye'de KOBİ'lere ve en az 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

KARA muharebe sistemlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli tedarikçilerinden biri olan FNSS Savunma Sistemleri A.Þ., Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Uluslararası Asya Savunma Fuarı'nda (DSA) Malezya ordusuna 260 zırhlı muharebe aracı satmak üzere yaptığı ön anlaşma ile, ihracat tarihinde de bir ilke imza attı. 500 milyon dolarlık ön anlaşmayı imzalayan FNSS, hem kendisinin hem Türkiye'nin 'en büyük ihracat sözleşmesi' rekorunu kırdı.

Aracın tasarımına başlandı

Türkiye'nin açıklanan savunma sanayiinde açıklanan son ihracat rakamları 2008 yılına ait. Türkiye, 2008 yılında 576 milyon dolar ihracat yapmıştı. Malezya'ya 1993 yılında giren FNSS Savunma Sistemleri, bu anlaşma ile Malezya firması Deftech ana alt yüklenicisi olarak çalışmaya başladı. Anlaşma sonrası aracın tasarım, geliştirme çalışmalarına başlama izni alındı. FNSS, aracın teknoloji ve üretim desteği aşamalarında da görev yapacak. Aracın şasesi ve bazı alt parçaları Türkiye'de üretilecek, nihai entegrasyon Malezya'da olacak.

KOBİ'lere iş çıkacak

260 araç, değişik görevler için 12 farklı konfigürasyonda üretilecek. FNSS, anlaşma ile Türkiye'de yüzlerce KOBİ'ye ve en az 4 bin kişiye iş imkanı da yaratacak. Aracın ilk 2 prototipi ön anlaşmadan 12-18 ay sonra üretilecek, 24 ay sonra seri imalata geçilecek ve 6 yıl içinde son araç teslim edilecek. Araçlar Malezya Ordusu zırhlı birlikleri ve mekanize piyade güçleri envanterine girecek.

Bir başarı hikayesi

Savunma sanayiinin büyümek ve gelişmek için bundan sonra ihracata daha çok önem vermesi gerektiğini belirten Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, yıllara yayılan projenin, yıllık 100 milyon dolarlık ihracat girdisi anlamına geldiğini belirterek "Savunma sanayii olarak yıllık 1 milyar dolarlık ihracat hedefimizde bu ihracatın büyük anlamı olacak. Malezya Kara Kuvvetleri Komutanı FNSS'den sitayişle (övgüyle) bahsediyor. FNSS çok başarılı ve burada iyi ortaklık kurmuş. Bu bir başarı hikayesidir" dedi.

Verdiğim en değerli mektup

FNSS Savunma Sistemleri A.Þ.'nin yaptığı ihracat, Malezyalı yetkilileri de heyecanlandırdı. Malezya Savunma Bakanlığı'ndan üst yüklenici görevini alan Deftech firması, Asya Savunma Fuarı'nda törenle FNSS'ye 'ana alt yüklenici' mektubunu verdi. Deftech Başkanı Data Sri Mohd Khamil Janil, 500 milyon dolarlık mektubu FNSS Savunma Sistemleri CEO'su Nail Kurt'a uzatırken "Hayatımda verdiğim en değerli mektup" diye konuştu.

Nurol ABD'lilerle ortak

NUROL Holding'in yüzde 51 ile büyük ortak olduğu FNSS Savunma Sistemleri A.Þ.'nin temelleri 24 yıl önce, 1986'da atıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılamak üzere paletli zırhlı muharebe araçlarının Türkiye'de üretimini öngören proje sorası Nurol Holding ve bir yabancı ortakla savunma sanayiine girdi; aradan geçen yıllarda şirketin ortaklık yapısı değişti. Nurol Holding, FNSS'de bugün; Amerikan BAE Systems ile ortak. FNSS'nin yüzde 51'i Nurol Holding'e, yüzde 49'u ise BAE Systems'e ait.

FNSS birçok ülkeye ihracat yaptı zırhlı araç modernize etti

FNSS Savunma Sistemleri A.Þ., 1997'de ilk ihracaat bağlantısını Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yapmış; toplam 133 adet zırhlı aracı BAE'ye teslim etti.
FNSS ikinci ihracat anlaşmasını 2000'de Malezya ile yaptı ve değişik tipte 211 adet zırhlı aracı 2004 yılı sonunda teslim etti. Bu ülkeye, ilave olarak 48 adet zırhlı muharebe aracı ve 8 adet AKINCI-ZMA havan taşıyıcı araç üretmek üzere iki sözleşme yapıldı.
FNSS, Filipinler ordusuna da zırhlı kurtarma aracı üretti. Benzer bir modernizasyon projesini de Bahreyn Ordusu ile gerçekleştirdi.
Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'nin zırhlı muharebe araçları ve zırhlı personel taşıyıcıları ihtiyacını karşılamaya yönelik M113 ZPT modernizasyon çalışmaları çerçevesinde 2004 yılı sonlarında imzalanan sözleşme ile, 300 adet M113 zırhlı personel taşıyıcı modernize edildi.
FNSS; birçok ülkeye yedek parça, kit, alt-sistem tedariği ve lojistik destek hizmeti de sunuyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14496794.asp Mesajı Paylaş




FNSS, Endonezya`da da ZMA Üretecek

Geçtiğimiz hafta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen DSA fuarında attığı imzalarla savunma sanayimizin ihracat rekorlarını alt üst etmeye hazırlanan FNSS Savunma Sistemleri A.Þ. (FNSS), yurt dışı başarılarına yenilerini eklemeye kararlı görünüyor. Savunma sanayimizin zırhlı kara sistemleri tasarım ve üretiminde öncü firması FNSS, DSA 2010 fuarında, Malezya için PARS temelli 8x8 bir araç geliştirmeye yönelik niyet mektubu imzaladığı DEF-TECH'in yanına Endonezya'nın kara sistemleri alanında faaliyet gösteren bir devlet kuruluşu olan PT PINDAD (Persero)'yu da ekledi.

PT PINDAD ile paletli Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) geliştirilmesi ve üretimi konusunda iş birliğine yönelik imzalanan mutabakat zaptı kapsamında FNSS, öncelikle, Endonezya Silahlı Kuvvetlerinin potansiyel ihtiyacı olan paletli zırhlı muharebe araçlarının konfigürasyonları üzerinde çalışma yapılacak. İhtiyacı karşılamaya yönelik yapılacak geliştirme ve üretim faaliyetleri çerçevesinde ise FNSS'nin, PT-PINDAD'a mühendislik, teknoloji, malzeme ve üretim desteği sağlaması bekleniyor. Endonezya Silahlı Kuvvetlerinin zırhlı muharebe aracı ihtiyacının ilk etapta 100 adet civarında olduğu, orta vadede bu rakamın 300 adede kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

http://www.milscint.com/haberdetay.asp?haberid=1495&hid=2 Mesajı Paylaş

Hem pars hemde zma satıyoruz yani. Mesajı Paylaş

#9
Öyle görünüyor,ama henüz kesin değil.Þimdilik sadece işbirliğine yönelik mutabak muhtırası imzalandı.

Roketsan'ın fuar standından bir görüntü.



Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz