Milli Gemisavar Füze Projesi (ATMACA)

Başlatan AVCI, 01 Mayıs 2010, 14:26:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Taraflar bu anlaşmalara halen uymaya çalışıyor anlaşamadığımız kısım o. Rusya da Amarika da zorlansalarda halen devam ettiriyorlar. Yoksa ortalıkta kamyonların üzerinde tomahawk füzeleri olurdu öyle değil mi. İnanasımız gelmiyor ama Rusya da Amarika da bu anlaşmaya halen sadıklar. Trump iptal etti Rusya ertesi gün iptal etti ama uymaya devam ediyorlar. Kimse soğuk savaş ölçülerine dönmek istemiyor. Haticaye değil neticeye bakın fiili durum nedir ona bakın. Rusya nın o KAradenize yerleştirdiği silahlarda 500 km idi oda uyuyor ama Amarika ben sana güvenemem nerden bileyim bin olmadığını deyip itiraz etti. Anlaşmazlık var tabi ama yinede ellerinden geldiğince uyma kararlılığındalar. Bunun aksi durumun ne olacağını lütfen 80 öncesi dünyasınıu düşünerek anlamaya çalışalım binlerce nükleer silah bu anlaşmalar kapsamında karşılıklı imha edildi. Biz burda ergen heyecanları ile bize ne diyoruz da sınırımıza füzeyi koyduklarında anlarız bizene olduğunu. Bu anlaşmalardan en çok rahatlayan ülkelerden birisi Türkiye. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Putty o yaptıklarına anlaşmaya uymak değil, uyuyormuş gibi yapmak denir yoksa herkes tam gaz kısa /orta menzil envai çeşit füze tiplerini geliştiriyor. iranın hipersonik füze geliştirmeye çalıştığı bir dünyada amerika seneler öncesinin sakat anlaşmalarına bağlı mı kalır zannediyorsun ?
Zaten giderek füzeler drone dronelar da füze karekterlerine bürünmeye başladılar, yakında melez silahlar görmeye başlarsak şaşırmayın.
Bir hayali örnek vereyim, bir SOMu niye bir hava üssüne bir uçak için atalım, füzenin hedef bölgesinde harp başlığının yerine taşıdığı kargo kapısı açılsın, 25 -30 - 50 artık ne kadar olursa birer kiloluk patlayıcı taşıyan akıllı dronlar ortaya çıksın , açıkta ne kadar uçak varsa hepsini hasarlasın  , hangisi daha tercih edilir ? Mesajı Paylaş

Bir gün kamyonun üstünde yada karada bir atıcı istasyondan tomahawk, storm, kalibr görene kadar ben haklıyım demektir. Bu füzeleri görürseniz o zaman bilin ki bin km menzilli Atmaca da yada Gezgin füzesi de karadan atılabilir. İçinizdeki ses buna isyan ediyor bir arka kapı aralamak istiyor biliyorum ama bu böyle Mesajı Paylaş

@putty  kıvırma. Keskin nişancı silahı var ama 500m menzilden beni vuramaz diyorsun, illa seni vurması mı gerekiyor ispatlaması için.

START antlaşması artık yok, Putin bizzat kendisi devlet TV kanalında "Oreşnik orta menzilli balistik füzesi ve bunu biz Ukrayna'ya karşı kullandık" dedi. Zaten katettiği menzil 700km, tek füzede 6 adet başlık vardı ve hedefi vurdu, hepimiz gördük nasıl vurduğunu. İlla sana ispat etmesi için nükleer başlık mı olması gerekiyor, olsa da sen inanmazdın çünkü ben orada yoktum diyecektin, radyasona zehirlenmedikçe inanmam diyerek konudan sıyrıldırdın.

Karadan atılan 500km ve daha uzun menzile uçan seyir füzesi Ruslarda 50 senedir var, Ukrayna'yı vuruyor. ABD'nin de var, gemilere takılan MK41 Almanya'da kara konuşlu kullanacak. Hangi hücresinde nasıl füze olduğunu sana söylemedikçe yine inanmam mı diyeceksin.

Ukrayna'yı vuran karadan atılan seyir füzesi, şimdi gördüğüme de inanmam bizzat kendim ateş butonuna basmadıkça mı diyeceksin.

Mesajı Paylaş

Onların hepsi anlaşma çerçevesine kağıt üzerinde uyularak yapılan şeyler. Anlaşmaları önce Trump iptal etti ertesi gün Rusya da iptal etti bende dedim onu zaten. Ama hala daha uyuyorlar el sıkışılmadan centilmenlik anlaşması var aralarında. Öyle olmasa deli gibi kamyona yüklü tomahawk lar üretilirdi. Daha fazla tartışmayacağım çünkü elim güçlü değil karşıdaki iptal edilen anlaşmayı önüme koyuyor ben ise gönül gözü ile gördüklerimi söylüyorum. Ben haklıyım ama mahkemeye gitsek kanıtlar benden yana çıkmaz biliyorum. Ama ben haklıyım bu anlaşmalara halen riayet ediliyor. Rusya'da Amerika'da gayet ahlaki şekilde kurallara uyuyorlar. Anlaşmazlık 500 km menzilli füzenin yapılması ile oldu. Rusya nın bu hakkı var kullandı ama ABD hile yapabilirsin dedi geri adım attıracağını sandı Rusya geri adım atmadı kriz böyle donduruldu ama anlaşma iptal edilmiş oldu. Başkada diyeceğim yoktur biraz gönül gözü istiyor dediklerimi anlamak. Mesajı Paylaş

O kadar çok şey okuyamam forum zaten bütün günümü alıyor. Bakın 80 öncesi böyle silahlar vardı her iki tarafta. Bunlar anlaşma ile imha edildi. Bu silahlar Tomahawk benzeri seyir füzeleri taşıyordu kimisine nükleer başlık takılıydı. Anlaştılar bu füzeler karadan değil sadece izlenebilirliği kolay diye denizden ve havadan atılabiliyor. Şu anda bu kamyonda seyir füzeleri geri gelmediğine göre anlaşma devam ediyor. Bu füzeler Amerika Rusya Fransa İngiltere Almanya İtalya ve hatta Türkiye de var ama kamyonlar ortada yoklar. Demek ki anlaşmaya hala bir şekilde uyuluyor. Gönül gözü diyorum çünkü bu gerekiyor bu olayda haticeye değil neticeya bakmak zorundayız. Diyeceğim başka bir şeyde yoktur.  Marmaranın dediği füze bu sınıfta değil ama Amerika beni kandırabilirsin sana güvenemem diye itiraz etti. Marmara nın dediği füze bizim Kara Atamaca'nın benzeri bir silah menzil olarak. Bana inananlar beğeni atsın bu başlığa.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 15 Ocak 2025, 18:33:48O kadar çok şey okuyamam forum zaten bütün günümü alıyor. Bakın 80 öncesi böyle silahlar vardı her iki tarafta. Bunlar anlaşma ile imha edildi. Bu silahlar Tomahawk benzeri seyir füzeleri taşıyordu kimisine nükleer başlık takılıydı. Anlaştılar bu füzeler karadan değil sadece izlenebilirliği kolay diye denizden ve havadan atılabiliyor. Şu anda bu kamyonda seyir füzeleri geri gelmediğine göre anlaşma devam ediyor. Bu füzeler Amerika Rusya Fransa İngiltere Almanya İtalya ve hatta Türkiye de var ama kamyonlar ortada yoklar. Demek ki anlaşmaya hala bir şekilde uyuluyor. Gönül gözü diyorum çünkü bu gerekiyor bu olayda haticeye değil neticeya bakmak zorundayız. Diyeceğim başka bir şeyde yoktur.  Marmaranın dediği füze bu sınıfta değil ama Amerika beni kandırabilirsin sana güvenemem diye itiraz etti. Marmara nın dediği füze bizim Kara Atamaca'nın benzeri bir silah menzil olarak.

ABD Başkanı Ronald Reagan ile Sovyetler Birliği Genel Sekreteri Mihail Gorbaçov arasında Aralık 1987'de imzalanan anlaşma, her iki ülkenin hem "kısa menzilli" hem de "orta menzilli" kara konuşlu balistik füzeler, seyir füzeleri ve nükleer veya konvansiyonel yük taşıyabilen füze rampaları konuşlandırmasını kısıtlıyordu.

Savunma Bakanı Dr. Mark T. Esper, Ağustos 2019'da yaptığı açıklamada, "Rusya, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmede başarısız oldu ve bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri, bugün, 2 Ağustos 2019'da INF Anlaşması'ndan çekildi," dedi. "Bu çekilme, Rusya'nın anlaşmayı uzun yıllar ve birçok başkanlık yönetimi boyunca sürekli ve tekrar tekrar ihlal etmesinin doğrudan bir sonucudur." Diye de ekledi.

Evet Sn Putty'nin dediği bir anlaşma vardı. "Belli ölçüde" yürürlükte idi.
ABD bu anlaşmanın belirli maddelerinden çekildi. Bu tarihe kadar da kimse karadan karaya, balistik füzeler haricinde, kısa (500-1000km) ve orta menzilli seyir füzesi üretme çabasına girmedi. Anlaşmanın bu kısmı sanki hala yürürlükte.  Ancak ABD'nin tomahawk'ları karadan atabilme için lançer çalışması yaptığı haberleri de var.

https://www.defense.gov/News/News-Stories/article/article/1924779/us-withdraws-from-intermediate-range-nuclear-forces-treaty/#:~:text=%22Russia%20has%20failed%20to%20comply,said%20in%20a%20statement%20today.
Mesajı Paylaş

Hukuki dayanağa ve realiteye bakıp sn.marmara tezlerinde haklı.

Fakat işin uyguluma ve pratiğine bakarsak sn.putty haklı yani kimse açık birşekilde 500 km üzeri karadan atılan bir seyir füzesi ürettik,envantere aldık,test ettik şeklinde bir açıklaması veya kışkırtması yok.İran,K.Kore gibi sistem dışı ülkeleri buna dahil etmiyorum.

Belki sn marmaranın resmini gösterdigi İskenderin seyir füzesi olanı 1000 km olabilir ama Rusya bunu açık bir şeklide belirtmiyor.sonuçta 80'lerin karadan atılan devasa tomahawk gibi seyir füzeleri aldatmasın.günümüzde aynı menzile daha küçük füzelerlede erişilebilir.yani boyut sizi aldatmasın. Mesajı Paylaş

ABD 2023'de Danimarka'ya MRC Typhon (Mid-Range Capability) konuşlandırdı. Gemilere monte edilen Mk41 VLS'in kara konuşlu sivil konteynerin içine yerleştirilen modeli. İçinde SM-6 ve Tomahawk füzeleri olacak, resmi açıklama.
Hizmete aldığını ABD ordusunun resmi internet sayfasında yayınlamıştı, içinde ne tür silahlar olacak açıp bakabilir ilgilenen olursa.
https://www.army.mil/article/267971/rccto_successfully_demonstrates_launch_from_mid_range_capability_system

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz