Milli Gemisavar Füze Projesi (ATMACA)

Başlatan AVCI, 01 Mayıs 2010, 14:26:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Artık VLS bekliyoruz. Atmaca'nın tüm çeşitleri tamam gibi bir şey. Gezgin ile taçlandırmalıyız artık. Gezgin'i de bu sene görelim.

Bir sorum var arkadaşlar. Bu Atmaca'yı daha küçük insansız, otonom denizaltılar ile atmak da mümküm mü? Mesela Ege Denizine salacaksın bu yavruyu. Rotalar vereceksin. Devriye görevi yapacak ve ara ara yüzeye çıkacak. Böyle bir şey mümkün mü? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 12 Mart 2025, 18:54:00Dikkat edilirse kapsülde belli bir itki var.
Daha önce verilen bilgiye göre, kapsül yaklaşık 1km kadar denizaltıdan uzaklaştıktan sonra su yüzeyine çıkıyor. O zaman Atmaca, booster motorunu ateşliyor. Böylece denizaltının yeri belli olmuyor.
Kapsülün kendisinde herhangi bir motor yok sadece hidrostatik basınç ile yüzeye çıkarıyor füzeyi,satıha ulaştığında atmaca kapsülden ayrılıyor. 1 km gitmesi zor görünüyor belki denizaltı derinliğinin arttırılması kapsülün menzilini uzatabilir. Yada ileride bir motor ilave ederler kapsüle , bilemiyorum. Ben o kapsülün  bazı çeşitlerinin 5-10 km satıh altı gidebilmesini de isterdim. Mesajı Paylaş

Bana basınçlı hava ile hareket ediyormuş gibi gelgi. Hatta atış öncesi kapsüle hava basıyor olabilirler.  Mesajı Paylaş

1 km gidecek iddiası Savunma ve Havacılık dergisinde okuduğumuz bir paragraf bilgiden ortaya atıldı. Dergi kapanalı bile 7 sene oldu haber kaç senelik kim bilir. Hisar füzelerini düşünün 7 yıllık bilgilerle ne kadar bu günkü hali anlatılabilir örneğin. Demek istediğim 1 km gidecek yeri belli olmayacak diye bir haber vardı ama köprünün altından çok sular aktı o günkü habere güvenerek bu günkü ürünü yorumlayamayız Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Arkadaşlar birşey geldi ...

Mesela tıpkı barbaros kıyı savunma sistemi gibi...

Biz bu Sub atmacaları kıyıya yakın yerlerde saklayıp deniz altında gerek sar radarları,gerek optik sistemlerden saklayıp ,denizin dibinden çıkacak şekilde atsak nasıl olur fayda sağlamaz mı?

Mesela barbaros sisteminde bu sistemi füze, uçak ve mühimmatlardan korumak zorundasın.

Ama dediğim yöntemde böyle bir korumaya ihtiyacı yok.

Düşünsenize birde bu şekilde gezgin attığımızı... Mesajı Paylaş

Evet, 600 km çok uzun bir menzil. Özellikle Ege'de hemen her muhtemel atım noktasından tüm Ege kapsama menzilinde olacaktır. Mesajı Paylaş

Ben high-high-high modda 750-800 km'lere ulasabilceğini düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz