Milli Gemisavar Füze Projesi (ATMACA)

Başlatan AVCI, 01 Mayıs 2010, 14:26:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bir polemik ortamı yaratmak istemiyorum ama 2016'da her türlü testi tamamlanmış kalifikasyon sürecinden geçmiş bir ürün çıkıp da atmaca'da kullanılacağına inanıyor musunuz ? Olsa olsa prototip çıkar testlerine başlarlar en az bir 2-3 senede o sürer. Kolay değil malesef bu işler. Ayrıca kimse bu yazımdan yanılıpda kale'nin bu işi yapamayacağını düşünmesini istemiyorum. Yapacaklarına inancım tam sadece zaman lazım. Mesajı Paylaş

Menzil, füzenin alabileceği yakıtla alakalıda.. ATMACA'nın prototipleri çıkmadığını nerden biliyorsunuz.? Yada Atmaca'nın atış testlerinin yapılmadığını nereden biliyorsunuz.? Füzenin yakında tam donanımlı prototipi çıkıp testlere başlayacak iyileştirmeler vs.. 2017 çokdan hazır olmuş olacak füze zaten. Mesajı Paylaş

Sn.Xaero adam diyo 2016 da kale nin tr-50 ayarındaki motoru hazır hale gelecek, bu cümleden ne anlıyorsunuz?
              Geçenlerde bir resim yayınlandı sitede stratejik motorların ne zaman bitirileceği hakkında helikopter motorundan-turbofan motora kadar hepsi vardı.Mesela bence büyük ihtimal Anka-S ler Tei nin motorunu kullanacak sn. Destinyy nin dediği gibi Som-Atmaca gibi mühimmatların seri üretimlerinde Milli motorlar kullanılacaktır. Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Alıntı yapılan: Xaero - 13 Nisan 2014, 19:51:34
Bir polemik ortamı yaratmak istemiyorum ama 2016'da her türlü testi tamamlanmış kalifikasyon sürecinden geçmiş bir ürün çıkıp da atmaca'da kullanılacağına inanıyor musunuz ? Olsa olsa prototip çıkar testlerine başlarlar en az bir 2-3 senede o sürer. Kolay değil malesef bu işler. Ayrıca kimse bu yazımdan yanılıpda kale'nin bu işi yapamayacağını düşünmesini istemiyorum. Yapacaklarına inancım tam sadece zaman lazım.

AVCI'nın son paylaştığına göre Mayıs 2009'da sözleşmesi imzalanan sistemin teslimine Aralık 2016'da başlanacak. Yine aynı bilgilere göre şu an zaten prototiplerle testler gerçekleştiriliyor. Teslimata yaklaşık olarak bir yıl kalmış. Muhtemelen yakında, hatta IDEF'te bu füzeyi yakından inceleyebileceğiz! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Burada sistemden kasıt seeker mı yoksa füzenin kendisi mi?slaytın başlığı seeker ile ilgili. Mesajı Paylaş

Yüksek ihtimalle Seeker'dır. Daha test atışı bile olmadı füzenin... Mesajı Paylaş

Füzenin test atışları yapıldı,yapılmaya devam ediyor... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 01 Şubat 2014, 08:54:54
Atmaca yavaş yavaş kendini gösteriyor.

Bu kendini gösteren ile son eklediğin farklı. :D
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz