Milli Gemisavar Füze Projesi (ATMACA)

Başlatan AVCI, 01 Mayıs 2010, 14:26:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Savunma Teknolojileri Kulübü'nün (SAVTEK) düzenlediği Savunma Teknolojileri Günleri çevrimiçi olarak başladı. Sektörden çok sayıda konuşmacının yer aldığı etkinlikte, yürütülen mevcut projelere de değinildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Mesude Kılınç, konuşmasında yerli olarak geliştirilen KTJ-3200 turbojet motoruna dair gelişmelere de yer verdi.



Motorun geliştirme testlerinin tamamlandığını belirten Daire Başkanı Kılınç, Haziran ayında KTJ-3200'ün kabul testlerinin tamamlanacağını söyledi. Kale Grubu şirketlerinden Kale Ar-Ge ana yükleniciliğinde geliştirilen turbojet motoru, SOM ve Atmaca füzelerine güç verecek. Güç grubunun seri üretime yönelik çalışmaları da başladı.



Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, C4Defence'in resmi Instagram hesabında canlı yayın konuğu olmuş ve KTJ-3200 hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Okyay, proje isterlerinin, muadillerinin çok altında yakıt tüketim değerlerine sahip olduğunu ve bu durumun füzeye menzil olarak geri döneceğini duyurmuştu.

https://www.c4defence.com/ktj-3200un-seri-uretim-calismalari-basladi/ Mesajı Paylaş

#311


Güzel bir analiz videosu, faydalı bilgiler var. Dinlemeye değer bence. Mesajı Paylaş

Bu videoda ki, zaman mesafe değerlerini görünce, sesden hızlı bir gemisavar füzesine ihtiyacımız olduğu fikrine daha fazla kani oldum. Evet kesinlikle batı ülkeleri savaş gemilerine karşı, özellikle de aesa radar lı gemilere karşı kesinlikle sesden hızlı gemisavar füzesine ihtiyaç var.

Artık, sesden hızlı gemisavar füzemiz 0 dan özel olarak mı tasarlanır, sıvı yakıtlı motor yada mini turbofan motor ile mi yapılır,
yoksa elde ki BORA füzemizin tadil ve revize edilmesi ile mi yapılır bilmem ama bir an evvel bir çözüm gerekli.

Özellikle de ege ve Akdeniz bu kadar gündemde iken çok faydalı olur kanaatindeyim.

Menzil konusuna gelince de, elimizde tb2 gibi Akıncı gibi gayet etkili uzak keşif araçları olduğu için menzil ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur. Mesajı Paylaş

Alıntı YapTuran Oguz @TyrannosurusRex

@SavunmaSanayii Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse:

(ABD) HARPOON gemisavar füzesinde de sorun çıkardı ama daha iyisi olan ATMACA yapıldı.
Mesajı Paylaş
]




Atmaca geminin neresini hedef alıyor? Radarına mı kitleniyor? Görüntüsüne mi? Mesajı Paylaş

#318
Alıntı yapılan: serkan1976 - 18 Haziran 2021, 21:33:24
Atmaca geminin neresini hedef alıyor? Radarına mı kitleniyor? Görüntüsüne mi?

İkisi de değil. Eğer üzerinde ayrıca IIR sensörü yoksa, geminin radar ekosuna yöneliyor. Çünkü Atmaca radar güdümlü bir füze. Blok II'lerde radara ilaveten bu IIR sensörünün de ekleneceğini düşünüyorum. Modern füzelerde trend, arayıcı başlıklarda çoklu sensörler kullanmak yönünde. Mesajı Paylaş

Atmacada yerli turbojet kullaninmis  olabilir Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz