LPD (Doklu çıkarma Gemisi) Projesi

Başlatan AVCI, 06 Mayıs 2010, 19:04:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bir tabur gücündeki gemi 2021'de suyla buluşacak!

Türkiye'nin ilk uçak gemisinin inşası tüm hızıyla devam ediyor. 2021 yılında suyla buluşması planlanan gemi, bir tabur gücüne sahip olacak ve savaş uçakları, tanklar, helikopterler ile insansız hava araçları taşıyacak.

Türkiye'nin ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın (DKK) ilk 'Havuzlu çıkarma gemisinde (LPD) çalışmalar hızla ilerliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) Sedef Gemi İnşaatı Sanayi A.Þ arasında imzalanan gemi projesinin, önceki günde Aselsan ve Havelsan tarafından sistemlerinin anlaşması imzalandı. 2021 yılında DKK'ya teslim edilmesi planlanıyor. Bunların başında geminin alt kısmında yer alan havuz içerisinde sahile tank ve benzeri savaş araçlarının çıkarılmasını sağlayacak gemiler bulunuyor. Yine gemiye helikopter inebilirken, gemiden top ve füze atışı da yapabilen özellikler bulunacak.

İMZALAR ATILDI

Anlaşmaya Sedef Tersanesi adına Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan ve Savunma Sanayi Projeleri Direktörü Osman N. Yurtsever, Aselsan adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Üçüncü ve Genel Müdür Faik Eken, Havelsan adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ile Genel Müdür ve CEO Sadık Yamaç imza attı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, LPD Projesiyle, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerekmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek bir gemiye sahip olacak.

GEMİ TABUR GÜCÜNE SAHİP

Tam yüklü deplasmanda 27 bin 436 ton ağırlıkta ve 231 metre boyunda inşa edilmesi planlanan LPD, Türk Silahlı Kuvvetlerinin deniz platformu olacak. LPD Gemisinde bulunacak savaş-elektronik sistemlerinin sağlanması ve entegrasyonu konusunda imzalanan sözleşme kapsamında gemi ile ilgili Aselsan 127 milyon 252 bin avro, Havelsan ise 87 milyon avro tutarında iş yapacak.

ELEKTRONİK TEÇHİZATI ASELSAN VE HAVELSAN'DAN

Projede Aselsan tarafından Havuzlu Çıkarma Gemisi, Mekanize Çıkarma Araçları, Araç-Personel Çıkarma Araçları üzerinde yer alacak muhabere ve uydu sistemleri inşaa edilecek. Havelsan ise ana görev fonksiyonları ile çok tehditli ortamda savaşma yeteneğini sağlayan Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi test-tecrübe ve entegre lojistik faaliyetlerini sağlayacak.

ULUSLARARASI OPERASYONLARA KATILABİLECEK

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı doğrultusunda yurtiçinde inşa edilecek LPD, bin 200 personel ile birlikte helikopterleri, dikine iniş kalkış yapabilen uçakları, insansız hava araçlarını, tanklar ve farklı tipte araçları, ana üs desteği olmadan kriz bölgelerine taşıyabilecek ve havuzunda taşıyacağı çıkarma araçları ile çıkarma operasyonlarına katılabilecek. LPD, Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekat alanlarında ve gerektiğinde Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu'nda kullanılabilecek. Geminin uzunluğu 230 metre, genişliği 30 metre, maksimum hızı 21 knot olacak.

Kaynak: kokpit.aero/2021-de-denizde

Mesajı Paylaş

Savas ucaklarinin kalkis ve inis yapabilecegi bir savas gemisi yapmamiz soz konusu mu ? Var mi boyle bir proje ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: acabuco - 05 Ağustos 2015, 03:23:21
Savas ucaklarinin kalkis ve inis yapabilecegi bir savas gemisi yapmamiz soz konusu mu ? Var mi boyle bir proje ?

Yanılmıyorsam askıya alındı
Belki bir süreliğine Mesajı Paylaş

kuvvet 90 larda abd den hazır alalım diye bastırıyordu malesef ekonomik sıkıntılardan olmadı.lpd ihalesi için hazırlık yapılırken bu büyüklükte bir gemiyi tasarlayabilecek bir programa mühendislik bilgisine sahip olmadığımız ortaya çıkınca ve akp bu tarz işlerin kendi elimizden çıkmasında ısrarcı olduğu için(kesinlikle doğru karardı) uçak gemisi işi rafa kalktı.bu projeden sonra edinilecek tecrübe bizlere ne ufuklar açacak muamma ama çok faydalı olacağı kesin Mesajı Paylaş

Her alanda 10 yıl kaybımız var. Bu gemi 2005''te ihale edilip 2011'de aktif olmalıydı. Libya'da çok iş gorurdu. Olmadı... Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

üzgünüm ama 2005 te ispanya bu gemiyi tasarlamaya yeni başlamıştı yani ihaleye katılacak firma bulamazdın.kimsede bize uçak gemisi yapmaya yanaşmayacağına göre Mesajı Paylaş

Bu işin ekonomik boyutunu da atlamamak gerekir. Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

İşte "yetenek avcısı" olacaksın, yeni projelere baştan ortak olacaksın. Yok ben önce malı göreyim diyorsan(ki Turk'un huyudur) F35'de, Tfx'de ne işin var?

2005'te ekonomi zirvedeydi beyler. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

#268
Alıntı yapılan: UYVAR - 06 Ağustos 2015, 15:46:34
İşte "yetenek avcısı" olacaksın, yeni projelere baştan ortak olacaksın. Yok ben önce malı göreyim diyorsan(ki Turk'un huyudur) F35'de, Tfx'de ne işin var?

2005'te ekonomi zirvedeydi beyler.

Avrupa'da mı yaşıyorsunuz? 2001-2002 yıllarında yaşanan büyük ekonomik kriz 2004-2005 yıllarında henüz yeni atlatılmıştı. Yani bırakın zirveyi, dağın eteklerine yeni tırmanılmaya başlanmıştı. Zaten bu vesile ile birçok askeri projeye o tarihlerde START verildi.

Yetenek avcısı olup Projelere daha başlamadan girmek (alırlarsa) tabiki ideal olanı, ama para ve teknolojik katkı olmadan kimse kimseyi bir şeye ortak yapmaz. Bu durumda para ve teknolojik yeterlilik ölçüsünde işi kurup büyütmek size kalır. İşte Türkiye'nin yaptığı da budur. Yada buydu :)
Mesajı Paylaş

2004 Aralık ayında paradan sıfırlar atılıp ytl'ye geçildi. Yine 2005 başında Mortgage furyası patladı. 2005-2008 arası bu ülke cenneti yaşadı. O zamanlar gerçek bir ekonomi vardı.

Neyse konumuz bu değil. Fırsat kaçtı mı kaçtı... Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz