LPD (Doklu çıkarma Gemisi) Projesi

Başlatan AVCI, 06 Mayıs 2010, 19:04:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.



Alıntı YapYerli ve Milli Aras-2023 Dalgıç Tespit Sonarı
TCG Anadolu LHD gemimizde kullanılacak.

https://twitter.com/SavunmaSanayii/status/1081096006975000576
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Baba ete kemiğe bürünmüş.. Rampa da önde duruyor. :) TCG Anadolu'nun inşası takvimin önünde gibi.



https://twitter.com/miguyan2000/status/1094164925436563456

Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Hızlı resim yerine yavaş resim kullansan? Hocam yurtdışında olanlar görmüyor. Mesajı Paylaş

Hocam alttaki link'de Resmin kaynağı ve YouTube videosu var. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..


ABD askeri dergisi The National Interest, Türkiye'nin 2021'de hizmete almayı planladığı TCG Anadolu hakkında geniş bir makale yayınlandı. "Türkiye, F-35'lerle Silahlı Bir Uçak Gemisi Alacak mı?" başlığı ile Robert Farley imzalı makalede, "Türkiye F-35B ile ilginense de ilgilenmese de TCG Anadolu, Türk donanmasının bugüne kadarki en önemli gemilerinden biri olacak" ifadelerine yer verildi.



Kamuoyunda 'uçak gemisi' olarak bilinen ve güvertesinde savaş uçakları ve helikopterler de taşıyabilecek Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu'nun halen inşa çalışmaları sürüyor. Makalede Türkiye'nin uçak gemisi sahibi ülkeler arasına gireceği belirtilerek şu yorumlar yapıldı:

"İki yıl içinde, Türk Donanması, yüz yıldan fazla bir süredir filoya katılmak için en büyük ve en zorlu savaş gemisi olan TCG Anadolu'nun teslimini kabul edecek. Ancak TCG Anadolu'nun geleceği büyük ölçüde Ankara-Washington arasındaki ilişkilerin gücüne bağlı ve bu ilişkinin geleceği ciddi bir şüphe doğurdu.

TÜRKİYE İKİNCİ KULLANICI

TCG Anadolu, İspanyol Juan Carlos sınıfında inşa edilen dördüncü gemi. Juan Carlos, 2010'da İspanyol donanmasında hizmete girdi. HMAS Canberra ve HMAS Adelaide, sırasıyla 2014 ve 2015 yıllarında Kraliyet Avustralya Donanması'na katıldı. İspanyol gemi yapım firması Navantia, inşaat sözleşmesini Türk firması Sedef Shipbuilding Inc. firması ile yapılan ortak teklifle kazandı.

Navantia, tasarımın çekirdeğini ve inşaat uzmanlığını verirken, Sedef, Türkiye'deki geminin yapımını kolaylaştırdı. Sedef ayrıca, çoğunlukla Türk savaş ve destek sistemlerinin satın alınmasını da düzenledi. TCG Anadolu'nun 2021 yılına kadar denemeler için hazır olması bekleniyor.

TCG Anadolu'nun hafif taşıyıcı ve amfibi saldırı şeklinde iki farklı konfigürasyonda çalışması bekleniyor. İkincisinde, bir helikopter tamamlayıcısı ve çeşitli amfibi ekipman taşıyacak.



F-35B ALINACAK MI?

Raporlar TCG Anadolu'nun kaç tane F-35B taşıyabileceği konusunda farklılıklar gösterirken Türkiye'nin F-35B'leri alıp almayacağı soru işaretleri devam ediyor.

Türkiye, eski Harrier uçaklarıyla ilgilenmiyor bu nedenle TCG Anadolu'nun taşıyıcı rolü tamamen F-35B'nin kazanılmasına bağlı. F-35 projesinin katılımcı ortaklarından biri olan Türkiye ile ABD arasında S-400 hava füze savunma sistemi ve Suriye'deki görüş ayrılıkları yüzünden bir gerilim mevcut. ABD, S-400 alınması halinde bir yaptırıma gidebilir ancak Hindistan'a yaptığı gibi böyle bir yaptırım kararından feragat edebilir. Lockheed Martin ve ABD Hava Kuvvetleri, F-35 projesinden Türkiye'nin dışlanması koşununda farklı sesler çıkarıyor. Türkiye'nin projeden ayrılmasının maliyetleri büyük ölçüde etkilemeyeceği öne sürülüyor.

TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri'nin efsane gemisi Yavuz'dan bu yana en büyük savaş gemisi olacak. TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri'ne Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de eşi benzeri görülmemiş amfibi saldırı yeteneği sunacak.

Türkiye Rusya ile yakınlaşır, o yöne doğru giderse ve NATO ile (ve özellikle Atina'da) gerginlikler artarsa, TCG Anadolu Yunan askeri planlaması için zorlu bir problem ortaya koyabilir.

Yeni taşıyıcısının kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için, Türkiye'nin ABD ile iyi geçinmesi gerekiyor"

http://www.kokpit.aero/national-interest-tcg-anadolu-yorumu Mesajı Paylaş

Ben LPD tipi bir geminin üretilme sebebini hala anlayamadım... Belki strateji düşünemiyorum ya da kafam basmıyor ama bu proje bana bir vitrin projesi gibi geliyor...Zaten sınırlı ve eski fırkateyn-denizaltı  filomuzun en az 4 tanesini bu LPD'yi korumak için bodyguard gibi peşine takacağız.  Bu üretime harcanacak kaynağı genel maksat veya hava savunma  fırkateyn alt yapısı oluşturmak için harcayamaz mıydık?
Kaba bir tabir olacak ama Ayranı yok içmeye ..... sözü aklıma geldi... Vallahi kızmayın bu kadar forum konusunda en az heyecanlandıran proje bu proje....



Mesajı Paylaş

Türkiye LPD tedarik edecekti. Ama proje öyle bir baskı ve sinerjiye uğradı ki anca LHD de nihayete erdi (Az daha uçak gemisine doğru gidiyorduk). Katar, Somali, Sudan ve Arnavutlukta Üs kuruyorsan bu tesisleri destekleyecek gemiler elbet envantere alınacak. Belki Mısır için vitrin diyebiliriz. Bizim için  ihtiyaç.. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Okyanusa kıyısı olmayan ama LHD,LPD,Uçak gemisi vb. olan Dünya'da kaç ülke var? Bir iç deniz ülkesi olan Türkiye ; ilişkilerinin kalıcılığı ,  başındaki insanların iktidarda kalabildikleri süre kadar olacak Katar,Somali,Sudan gibi ülkelerde üs kurduğu için mi  LHD almalı sizce...

Yarın bu ülkelerdeki demokrat (!) liderler iktidardan inince siz sanıyor musunuz ki bu üsler orada kalabilecek? Zaten bu ülkelerin bize üs sağlama nedeni de Dünya'yı hegomonyasına alan güçlerle yaşadığı anlaşmazlıklar değil mi?
Katar ; yazık garibim ülke , siyasi destek sağlayacağım diye ardı ardına  Abd , Fransız,İngiliz ,Rus silah sistemleri alıp adeta rüşvet vererek bekaasını sağlamaya çalışmıyor mu? Yarın bu tehdit için daha güçlü bir partner bulunca bizim üsleri tasfiye etmeyecek mi? Garantisi var mı bu kalıcı üs işinin?

Bu LPD ihtiyaç olabilir katılıyorum ama bizim önceliğimiz bence bu olmamalıydı...! Ne olmalıydı önceliğimiz Donanma açısından?

5000-6000 ton arasında 140-150 metre arası Türk tipi genel maksat fırkateyni yaratıp , yerli silah sistemleriyle (Gezgin,Atmaca,HSS vb)  bu platformu sürekli güncelleyip donatmalıyız.Bazısını denizaltı savunma,bazısını hava savunma,bazısını genel maksat şeklinde özelleştirebilmelecek esnek yapıda olmalı bu fırkateyn. Biz fakir ülkeyiz 3-4 tip gemi tipi bize lüks.

Milgem korvetleri görev tanımı gereği harika . Ama bence İ sınıfının büyüklüğü ; farklı sistemlerle donatılması açısından çok çok çok (özellikle gövdesine sığdırabileceği VLS  bakımından) yetersiz.Yukarıda belirttiğim ebatta olmalıydı....

Mesajı Paylaş

Bende şu lpd'yi korumak için ekstradan gemi yapmak lazım fantazisine anlam veremiyorum.  Ekstra bir gemiye felan gerek yok. Zaten donanma halihazırda saha gurup komutanlıklarına bölünmüş ve gemiler tahsis edilmiş durumda. Aynı zamanda gemilerde görevlendirilmiş durumda. Siz zaten  barış döneminde manevralarda kullanacaksanız bu bir filo ile hareket edecek ve savaş gemileri olacak. Çıkarma durumunda da lpd lst lerde çıkartma yaparken savaş gemileri olacağı gibi bunla da olacak sonuçta bir çatışma var. Ekstra bir gemiye gerek yok.

İçindeki tanktı zma'ydı vs. zaten amfibi birlikte olan ve olması gerken bir durum. Ordudakiler yanında da devede kulak. F-35B'ler dışında çok matah bir gider yok . Gemilerde zaten 750 milyon- 1 milyar dolar arasında yani 1 tf-2000 maliyetinde . Bizim donanmadaki sorunumuz zaten bütçesizlik değil gemilerin tasarım ve alt parça bazında hazır olmaması.

Ki şunuda unutmayın .LHD'lerde bir savaş gemisidir. Öyle bir savaş gemisi ki bünyesinde o kadar zırhlı araç çıkarma aracı , piyade taşıyor al sana kara saldırı, bünyesinde 16-20 f-35 taşıyor. 4x amraamdan 80 amraam eder ve menzili f-35 operasyon yarıçağı + füze menzili olarak düşünün. Aynısını hava- kara mühimmatları ve ssmler için düşünün. Diğer sivil kullanım amaçları vs. O paraya çok iyi bence.

Birde olayın siyasi yüzü var. Devletimiz cumhuriyet döneminin kabuğuna çekilme yöneliminin aksine senelerdir iranın yaptığı gibi yayılmacı bir politika izliyor. O yüzden büyük ihtimal amfibiler tugay seviyesine genişleyecek. O yüzden bu gemiler lazım. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz