HAVELSAN.

Başlatan RekarnO, 01 Nisan 2009, 01:27:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Havelsan. sırket bılgılerı konulu yazı..


HAVELSAN 1982 yılında, HAVELSAN-AYDIN ismi ile bir Türk - ABD şirketi olarak kurulmuş, 1985 yılında sermayesinin %98'i Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na bağlı olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

HAVELSAN, yazılım yoğun sistem alanlarında faaliyet göstermekte olup uzmanlığını, Komuta Kontrol Muhabere, Bilgisayar, İstihbarat Gözetleme ve Keşif Sistemleri (C4ISR) kapsamında, Hava Savunma Sistemleri, Deniz Savaş Sistemleri, Simülasyon ve Eğitim Sistemleri, Yönetim Bilgi Sistemleri, Enerji Yönetimi ve Anayurt Güvenliği alanlarına odaklamıştır.

Askeri sistemler yanında 2001 yılında Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ve Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projeleri ile ilk sivil projelere de imzasını atmıştır.

2002 yılında Güney Kore ile CN-235 Seviye D Uçuş Simülatörü sözleşmesi imzalayarak ilk yurtdışı ihracatını gerçekleştirmiştir.

2004 yılında Gemi Entegre Savaş Yönetim Sistemi (GENESİS) tedariki ve entegrasyonu ile bir savaş yönetim sisteminin platforma entegrasyon işini üstlenmiştir.

HAVELSAN, 2006 yılından başlayarak; C4ISR, simülasyon, bilgi sistemleri alanlarında kazandığı mühendislik birikimini anayurt ve enerji yönetimi alanlarında değerlendirmek üzere bu alanlarda da faaliyet göstermeye başlamıştır. Gelecek dönemlerde, enerji ve anayurt güvenliği pazar payını arttırmayı hedeflemektedir. Bütün bu gelişmelere ilave olarak, yurtdışı pazarında da büyümeye odaklanılmıştır.   

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 30,775 
  • HAVELSAN
  • 44 Yanıtlar



#1
Barış Kartalı Türk Havadan Erken İhbar Komuta Kontrol Sistemi (Peace Eagle)
HAVELSAN Barış Kartalı (BK) Havadan Erken ihbar Komuta ve Kontrol Uçağı'nın temininde Görev Yazılımları ve Yer Destek Sistemleri konusunda BOEING'in yerli alt yüklenici sorumluluğunu üstlenmiştir.

HAVELSAN, uçak ve yer destek sistemleri için geliştirilecek Türk Hava Kuvvetleri'ne özel yazılımların geliştirilmesinde, modifikasyonunda ve entegrasyonunda görev alacağı gibi, aynı zamanda bu yazılımların testini ve BOEING firması tarafından temin edilen 737 AEW&C Ana Sistem yazılımına entegrasyonunu da gerçekleştirecektir. Bu modifikasyonlar özellikle haberleşme, ESM ve Türk Hava Kuvvetleri'ne özel insan-makina arayüzlerinde önemli yer tutmaktadır.

Entegre ürün Takımları yaklaşımının uygulanmasıyla, farklı fonksiyonel alanlardan, birbirlerinden belirli oranlarda bağımsız, aynı bölgelerde çalışan ekipler projenin bütün gereklerini yerine getirmektedir. HAVELSAN sistem analizi sürecinden başlayarak, test ve değerlendirmeye kadar projenin tüm mühendislik süreçlerinde yer almaktadır. Proje kapsamında görev bilgisayarı ve yer destek sistemi için yazılımlar geliştirilmektedir. 
HAVELSAN'ın ana sorumlulukları: 
HvKK'lığına özel modifikasyonların sistem analizi ve tasarımı,
HvKK'lığına özel Görev Yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi, entegrasyonu ve testi,
HvKK'lığına özel Yer Destek Yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi, entegrasyonu ve testi,
Yazılım Destek Merkezi, Görev Destek Merkezi ve Görev Simülatöründen oluşan Yer Destek Sisteminin donanım ve yazılım entegrasyonu,
Türkiye'deki Yazılım Geliştirme ve Sistem Entegrasyon Laboratuvarlarının işletilmesi,
Sistem testi ve değerlendirmesi,
Sistemin servis ömrü boyunca MCS ve GSS için Entegre Lojistik Destek (ELD) sağlanması

HAVELSAN Barış Kartalı Proje Ekibi'nin Boeing firmasının büyük alt yüklenicilerinden birisi olarak içinde bulunduğu AEW&C Türk Takımı; 2008 yılında Joint Leadership Council tarafından Mükemmeliyetçilik Ödülüne layık görülmüştür. 


Mesajı Paylaş

#2
Deniz Karakol Uçağı (MELTEM)
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 6 adet ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 3 adet olmak üzere toplam 9 adet CN-235 tipi uçakların görev sistemlerini oluşturan donanımı için Komuta Kontrol Sistemi geliştirilmesi ve uçak platformlarına kurulumu ve entegrasyonu projesidir.

İhalesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan projede HAVELSAN, projenin ana yüklenicisi Thales Airborne Systems/Fransa firmasının yerli ana alt yüklenicisi olarak görev almaktadır.

Bu projenin iki ana alt sisteminden biri olan Yer Destek Sistemlerinde iş paketlerinin %90'ı HAVELSAN tarafından geliştirilmiştir. Diğer ana alt sistemi olan Hava Platformu kısmında ise fonksiyonel görev bilgisayarı yazılımları geliştirilmektedir.

Bu kapsamda HAVELSAN, Taktik Komuta Sistemi (Tactical Command System - TCS) bilgisayarı, Taktik Komuta Kontrol Bilgi Sistemi (Tactical Command and Control Information System - TCCIS), Yer Kontrol İstasyonu (eğitim sistemi dahil), Sistem Entegrasyon Test Tezgahı ve Görev Sistemi Araçlarının üretimi ile Entegre Lojistik Destek hizmetlerini sağlamaktadır.   
Halihazırda, Deniz Karakol ve Deniz Gözetleme uçaklarının icra edeceği operasyonların görev öncesi hazırlıklarının yapılmasını ve görev sonrasında tespitlerin raporlanması ve bilgilendirme fonksiyonlarının yerine getirilmesini sağlayan yer istasyonları Komuta Kontrol Bilgi Sistemi (TCCIS-Tactical Command and Control Information System) yazılımı geliştirilmiş ve donanım altyapısı ile birlikte teslim edilmiştir.

TCS, uçak üzerindeki yazılımlardan Taktik Komuta Sistemi görev bilgisayarı yazılımıdır. Deniz karakol uçağı ve deniz gözetleme uçağı üzerinde bulunacak olan bu yazılım; çeşitli sensörlerden gelen verilerin sistem içerisine alınması, kullanıcının verileri kullanarak komuta kontrol işlemleri yapmasını, gerekli verilerin yer istasyonu ile değişimini, bilgilerin kaydedilmesini kapsamaktadır.

TCS yazılımı 2008 yılı ilk yarısında tamamlanmış, TCS donanımı üzerine entegrasyonu, TCS yazılım ve donanımının görev sistemini oluşturan sensörler ile entegrasyonu ve görev simülasyon yazılımı ile operatör eğitim sistemi 2008-2009 yılları içerisinde gerçekleştirilecektir. 


Mesajı Paylaş

Açık Semalar Gözlem Uçağı (ASA)
Açık Semalar anlaşması gereğince, bir CN-235 hafif nakliye uçağını gözlem uçağı olarak modifiye edilmiştir. Bu proje ile, Türkiye ve Açık Semalar anlaşmasına üye ülkelerde optik olarak inceleme faaliyetleri yapılabilecektir.



Projede HAVELSAN, görev planlama ve değerlendirme sisteminin tasarımını ve uygulamasını da yapmaktadır. Geliştirilecek ASA Gözlem Uçağı, kendi sınıfında Dünya'da ilk gözlem uçağı olup, diğer ihtiyaç sahibi ülkeler için de üretilmesi ihtimalinin bulunduğu değerlendirilmektedir.



Geliştirilen Alt Sistemler
Görev Planlama ve Kontrol Sistemi
Görev Planlama
Görev İzleme ve Kaydetme
Sensör Kontrolu
Plan/Log Transferi
Uçak Kamera Parametre Kontrol ve Veri Kaydetme
Güç Dağıtım Ünitesi
 


Mesajı Paylaş

EHTES tümüyle enstrümante ve entegre edilmiş, gerçeğe yakın tehdit trafiği içerisinde, pilotlar için Elektronik Harp eğitimi sağlamaktadır. HAVELSAN Elektronik Harp Test ve Eğitimine yönelik ihtiyaca uygun, orijinal, anahtar teslimi çözümler sunmaktadır.

EHTES yabancı mühendislik katkısı olmaksızın, HAVELSAN tarafından tasarlanmıştır. EHTES HvKK envanterine 1999 sonunda katılmış ve sistemin işletimi halen HAVELSAN tarafından başarıyla sürdürülmektedir.

EHTES'te mevcut özellikler :
Enstrümante ve entegre edilmiş çeşitli gerçek silah sistemleri,
Çeşitli tehdit emiter simülatörleri,
Tümüyle modüler ve taşınabilir yapı,
EHTES'teki tüm sistemlerin Veri Toplama İşlemi, Kayıt İşlemi, 3 Boyutlu Gösterimi, Mermi ve Füze Simülasyonlarının gerçekleştirilmesi,
Çeşitli Uçuş Sonrası Raporlar,
İhtiyaçlara göre sürekli geliştirme kabiliyeti.


 
Mesajı Paylaş

GENESİS G-Sınıfı Fırkateyn Savaş Yönetim Sistemi (G-GSYS)'ni gerçekleştirmek üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından G-Sınıfı (ABD kökenli eski Perry Sınıfı) Fırkateyn Savaş Yönetim Sistemi Modernizasyon Programı başlatılmıştır. Bu programın amacı; G-GSYS'nin donanım ve yazılımının geliştirilmesini; sistem entegrasyonu ve testlerinin yapılmasını, gerekli eğitimlerin verilmesini ve sistemin yaşam süreci boyunca bakım desteği sağlanmasını yurtiçi imkanlar ile gerçekleştirmektir.

GENESİS Projesi ile komuta kontrol yazılımlarının milli olanaklar ile geliştirilmesi ve sistemin yaşam süreci desteğinin düşük maliyetli yöntemler ile sağlanması hedeflenmektedir.

G-GSYS modernizasyonu; milli olarak geliştirilmiş arakatman ve komuta-kontrol uygulama yazılımları, büyük ölçüde milli olanaklar ve hazır ticari ürünler kullanılarak yurt içinde üretimi yapılacak cihaz ve sistemler ile gerçekleştirilecektir.

Modernizasyon programı ile G-GSYS donamının üretilmesi, yazılımının değişen ihtiyaçlara göre uyarlanması geliştirilmesi, sistem entegrasyonu ve testlerinin yapılması, gerekli eğitimlerin verilmesi ve sistemin yaşam süreci boyunca bakım desteği sağlanacaktır.

G-GSYS ile G-sınıfı firkateynlerde mevcut sensörler kullanılarak harekat ortamında keşif, gözetleme, tespit, takip ve sınıflandırma işlemleri tam otomatik yöntemler ile icra edilecek, suüstü, hava ve sualtı tanınmış taktik resmi oluşturulacak, Dz.K.K. harekat ihtiyaçlarının gerektirdiği otomatik ve komuta heyeti karar destekli durum ve tehdit değerlendirmesi yapacak, harekat ortamında taktik üstünlüğü ele geçirmek üzere en uygun angajman planlamaları ile silahlara kumanda ederek suüstü harbi, denizaltı savunma harbi, hava savunma harbi ve elektronik harp görevlerine destek sağlanacaktır.

Yeni sistem ile kazanılacak avantajlar;
Modern ve güvenilir sistem
Yüksek performans
Açık mimari
Modern konsol ve sergileme sistemleri
1000'den fazla taktik temas izleme kapasitesi
Modern sensör veri füzyonu
Otomatik tehdit değerlendirmesi
Silah angajman olanakları
Link-16/22 sistemi entegrasyon olanağı
şeklinde özetlenebilir.

Proje kapsamında ilk iki teslim edilmiş olup, üçüncü gemi 2008 sonu itibariyle teslim edilecektir. 


Mesajı Paylaş

Milli Gemi (MİLGEM)
Türk Deniz Kuvvetleri'nin MİLGEM (Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol) Korvetinin Savaş Sistemleri ihtiyacını karşılamak üzere SSM tarafından görevlendirilen ASELSAN-HAVELSAN İş Ortaklığı tarafından yürütülen projede, Prototip olacak ilk gemi 2011 yılında tamamlanacaktır.

Proje kapsamında çağın teknolojisine uygun modern Silah ve Sensörler ASELSAN-HAVELSAN İş Ortaklığı tarafından MİLGEM Korvetine entegre edilecektir.

HAVELSAN, MİLGEM Projesi kapsamında aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirecektir.
GENESİS tabanlı Savaş Yönetim Sistemi'nin uyarlanması ve Silah/Sensörlerin Sistem Entegrasyonu
Savaş Yönetim Sistemi Çok Amaçlı Operatör Konsolları ve Kabinetlerinin tedariki ve entegrasyonu
Gemi Veri Dağıtım ve Zaman Sistemi'nin tasarım/üretim ve entegrasyonu,
Savaş Sistemi Veri ve Video Ağları tasarım/üretim ve entegrasyonu,
Mesaj İşletim Sistemi tasarım/üretim ve entegrasyonu
Gemi Bilgi Sistemi tasarım ve entegrasyonu
Torpido Karşı Aldatma Sistemi temini ve entegrasyonu.


Bu projede ilk iki korvete G-GSYS uygulanacak olup, müteakip gemilere yüklenecek "MİLLİ SAVAÞ YÖNETİM SİSTEMİ" geliştirme faaliyetleri sürdürülmektedir.

MİLGEM projesi kapsamında HAVELSAN'ın sorumlu olduğu ana alt sistemler aşağıda detaylı biçimde açıklanmıştır:

SAVAÞ YÖNETİM SİSTEMİ
Savaş Yönetim Sistemi (SYS) komuta kontrol, harekat destek ve atış kontrol imkanları sağlayan işlevsel bir yazılımdır. SYS hataya dayanıklı, dağıtık, modüler ve katmanlı bir mimari içinde yer alan arakatman ve uygulama yazılımlarından oluşmaktadır. SYS'nin başlıca mimari özellikleri şunlardır:
SYS yazılım bileşenleri modüler bir yapı oluşturur. Modüler yapı genişleyebilirlik ve uyarlanabilirlik imkanları sunar.
SYS donanım ve işletim sistem üzerinde katmanlı bir yapı oluşturur. Katmanlar modüler yapı içinde birbirinden ayrılırlar.
SYS bileşenleri farklı bilgisayarlar üzerinde dağıtık bir yapıda çalışır. Ayrıca yazılım bileşenleri işletim esnasında farklı bilgisayarlara atanabilir. Böylece hataya dayanıklılık, süreklilik imkanları sağlanır.
SYS açık standardları destekleyen, gerçek zamanlı performans ihtiyaçlarını karşılayan donanımlar ve işletim sistemi üzerinde çalışmaktadır.

MİLGEM GEMİ VERİ DAĞITIM SİSTEMİ (MİLGEM GVDS)
MİLGEM gemisi üzerindeki çeşitli kaynaklardan elde edilecek verilerin (konum, zaman, hız, meteorolojik veriler vb.), gemi üzerindeki sensör, silah ve diğer sistemlere dağıtım görevini Gemi Veri Dağıtım Sistemi (GVDS) gerçekleştirecektir.

MESAJ İÞLETİM SİSTEMİ
Mesaj İşletim Sistemi (MİS), Savaş Sisteminin bir alt sistemi olarak MİLGEM Korvetinde yer alacaktır. Sistemin; ACP-127 formatına uygun olarak mesaj hazırlama, mesaj gönderme, mesaj arşivleme ve mesaj çıktı alma yetenekleri bulunacaktır. Ayrıca, MİS veri kanallarından gelecek olan ACP-127 ve STANAG-5066 formatındaki mesajları otomatik olarak tanıyacak, hazırlama/gönderme/alma işlemlerini yapacak ve daha sonraki işlemler için sistemde depolayacaktır. Buna ilaveten, Mesaj İşletim Sisteminin, Savaş Yönetim Sistemi ile entegrasyonu sağlanarak mesajlaşmada operatörlere hız ve kolaylık sağlanması hedeflenmektedir.

TORPİDO KARÞI ALDATMA SİSTEMİ
Torpido Karşı Aldatma Sistemi, MİLGEM projesinde HAVELSAN liderliğinde temin edilip entegre edilecektir. Sistemi üreten yabancı firmadan özellikle sualtı akustiği ve sinyal işleme konularında HAVELSAN'a teknoloji transferi yapılması planlanmaktadır. Böylece HAVELSAN'ın, Dz.K.K'lığının zaman içinde sualtı akustiği konusundaki ihtiyaçları için teknolojik alt yapısı hazır bir kurum olması hedeflenmektedir. 


Mesajı Paylaş

HAVELSAN, 1996-2001 döneminde, simülatörlerin işletilmesi, bakımı, modifikasyonu ile adım adım ilerlediği simülatör teknolojilerinde, Dünya'nın sayılı simülatör üreticileri arasına girmiştir. Bugün HAVELSAN simülatör tasarımı ve üretimi için önemli altyapıları kurmuş ve her çeşit sabit ve döner kanatlı savaş uçak simülatörleri ile kara ve deniz platformlarının simülatörlerini üretir hale gelmiştir. Geliştirilen ürünler:
Anahtar Teslimi Uçuş Eğitim Merkezleri
K.K.K.lığı HELSİM Merkezi
Dz.K.K.lığı HELSİM Merkezi
Hv.K.K.lığı CN235 Simülatör Eğitim Merkezi
Tam Görev Simülatörleri
S-70A Helikopteri Tam Görev Simülatörü
S-70B Helikopteri Tam Görev Simülatörü
Tam Uçuş Simülatörleri
CN-235-TK-01 (CASA) Tam Uçuş Simülatörü
CN-235-KR-01 (CASA) Tam Uçuş Simülatörü
Silah Sistemi ve Uçuş Eğitim Simülatörleri
F-4E 2020 Silah Sistemi ve Uçuş Eğitim Simülatörleri
S-70A Kısmi Görev Simülatörü
S-70B Kısmi Görev Simülatörü
F-5 Uçak Simülatörü
NF-5 Uçak Simülatörü
Kara Platformları Simülatörleri
Topçu İleri Gözetleyici Eğitim Simülatörü
Havan Eğitim Simülatörü
Deniz Platformları Simülatörleri
Elektronik Harp Operatör Eğitim Simülatörü
Yangın Yara Savunma Eğitim Simülatörü
Yapısal Simülasyon
BASKIN
Müşterek Görev Kuvveti Modelleme ve Simülasyonu (MGKMOS)
Görev Sistemleri Eğitim Simülatörleri
S-70B Sensör Operatör Eğiticisi
Hv.K.K.lığı F-16 AFT
Bakım Eğitim Sistemleri
Hv.K.K.lığı Akıncı Teknik Eğitim Merkezi
Bilgisayar Tabanlı Eğitim Setleri (BTES)
F16 BTES
S-70A Helikopteri BTES
S-70B Helikopteri BTES
Hazır Ticari Ürün Çözümleri
Aerodinamik ve Gerçek zamanlı fiziksel Modelleme Çözümleri
Taktik Alan Simülasyonu
Elektro-optik Sistem Sismülasyonu
FLIR Sensör Simülasyonu
IR Sensör Simülasyonu
E/H Sistem Simülasyonu
Radar Sistem Simülasyonu
Sonar Sistem Simülasyonu
Silah Sistem Simülasyonu
Otopilot Sistem Simülasyonu
Seyrüsefer Sistem Simülasyonu
EGI Simülasyonu
Nav/Com Sistem Simülasyonu
Brifing/Dibrifing Sistem Simülasyonu
Bilgisayar Tabanlı Eğitim Seti
Görsel Veri Tabanı Uygulamaları
3-D Model Üretimi
Performansa dayalı Simülatör İdame İşletme ve bakım-onarım hizmetleri
12 yıl Hv.K.K.lığı Simülatör ve Fizyolojik Eğitim Merkezi İdame işletmesi
6 yıl K.K.K.lığı Simülatörleri İşletmesi



Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP)
Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile; Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, Yargıtay ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde yürütülen tüm yargı ve destek faaliyetleri otomasyona geçirilmektedir. Türkiye'deki yargı faaliyetleri kapsamında oluşan bilgi, belge ve veriler, eksiksiz ve tutarlı olarak, istenen zamanda ve yerde, yargı sisteminde yer alan ilgili personelin kullanımına sunulacak, soruşturma ve davalar daha hızlı ve kaliteli olarak sonuca bağlanacak, kararların doğru biçimde icrasına destek olacak; vatandaşın bilgi edinmesi kolaylaşacaktır. 10.000 Adalet Bakanlığı kullanıcısına hizmet etmekte olan sistem; 2006'dan itibaren vatandaşlara, 40.000'nin üzerinde avukat ve 30.000 üzerinde Adalet Bakanlığı kullanıcısına hizmet vermeye başladı. 2007 yılı sonu itibari ile sistemde tanımlı kullanıcı sayısı 42.000'e ulaşmıştır. Tüm yargı birimlerinin %97'sinde canlı kullanıma geçilmiştir. Kullanıcı sayısı 2008 yılı içinde 50.000'e ulaşacaktır. Sistemde kayıtlı dosya sayısı 39.000.000'u geçmiştir. Sistemde günlük açılan dosya sayısı 2007 sonu itibari ile 74.542, ortalama günlük sisteme giriş sayısı 53.778 ve sisteme günlük yeni eklenen doküman sayısı 450.000'dir. UYAP, avukat ve vatandaşlara hazırlanan portallar üzerinden hizmet vermektedir. 2008 yılı başında 2007 yılı içinde çalışmaları tamamlanan "Dosya bilgilerinin SMS ile vatandaşa bildirilmesi" hizmeti kullanıma alınacaktır.   
UYAP ile;
Türkiye'deki yargı faaliyetleri kapsamında oluşan bilgi, belge ve veriler,
Eksiksiz ve tutarlı olarak,
İstenen zamanda ve yerde,
Yargı sisteminde yer alan ilgili personelin kullanımına verilecek,
Yargılamada usul hataları ve maddi hatalar en aza indirilecek,
Süreçler ve belgeler standart hale getirilerek, işlem süreleri azaltılacak,
Yargı faaliyetlerindeki yazışmalar en aza indirilecek,
Kararların doğru biçimde icrası; soruşturma ve davaların daha hızlı ve etkin olarak sonuçlanması sağlanacak,
Avukatların, bürolarında dosya açmaları ve dosyalarını takibi sağlanacak,
Vatandaşın bilgi edinmesi kolaylaşacaktır.


Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS)
Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS), tüm taşınmaz malların envanterinin tutulması ve yönetimi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tüm faaliyetlerinin otomasyonunu kapsamaktadır.

TAKBİS, Tapu Uygulama Sistemi ve Kadastro Uygulama Yazılımı alt sistemlerinden oluşmaktadır. TAKBİS ile;
Tüm yurttaki taşınmazların kayıtları tutulabilecek,
Vergi denetimleri, özel ve tüzel kişilere ait mal varlıklarının araştırılması, yatırım teşviklerinde yeterlilik aranması gibi konular hızlı, kolay ve güvenilir şekilde gerçekleştirilebilecek,
Hazine arazilerinin doğru envanteri oluşturulabilecek,
Mülkiyet davaları hızlı ve güvenilir şekilde sonuçlandırılabilecektir.
Hedefi 12.000 kullanıcı olan TAKBİS; pilot aşamada 2002-2003 yıllarında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çankaya Tapu Sicil Müdürlüğü (TSM), Gölbaşı Tapu Sicil Müdürlüğü (TSM), Çankaya Kadastro ve Ankara Bölge Müdürlüğü'nde kullanıma verilmiştir. 
Yaygınlaştırma faaliyetlerini içeren TAKBİS II projesi kapsamında Türkiye genelinde 2005 yılı son çeyreğinde 34 TSM, 2006 yılı içinde 75 TSM ve 2007 yılı içinde 122 TSM olmak üzere toplam 231 TSM sisteme entegre olmuştur. Bu kapsamda, 21.071.794 adet taşınmaz, 38.776.127 adet malik ve 1,3 milyon kadostro parseli bilgisi TAKBİS ortamına aktarılmış, entegrasyonu sağlanmış olup toplam 231 birimin iletişim alt yapısı anahtar teslimi yapılmış, bu birimlerdeki TSM personelinin yerinde eğitim ve işletim desteği sağlanmıştır. Sistemde günlük 15.000-20.000 işlem, merkezle gerçek zamanlı bağlantısı yapılmaktadır. 2008 yılı planında ise 34 TSM ve 23 KM'nin TAKBİS ortamına alınması öngörülmektedir.

TAKBİS II kapsamında geliştirilecek yazılımlardan, Harita Bilgi Bankası, Teknik Arşiv, Taşınır Mal Yönetmeliği, Yabancı Malikli Taşınmazların takibi, karar destek faaliyetlerine yönelik Yönetim Bilgi Sistemleri fonksiyonları, Doküman Yönetim Sistemi ve Evrak Arşivi, Genel Müdürlük ve Bölge Müdürlüğü fonksiyonları bilgi sistemi imkanları ile yapılır hale getirilmiştir. 

Adli Sicil Bilgi Sistemi (ASBS)
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü için teknolojik gelişmeler paralelinde geliştirilen sistem, Adli Sicil Merkezi ile adliyelerde kesintisiz (on-line) olarak kullanılmaktadır.

Adli Sicil Bilgi Sistemi ile;
Genel Müdürlükte ve taşra Cumhuriyet Başsavcılıkları adli sicil bilgi işlem bürolarında Ceza, Yerine Getirme ve Tali Karar fişlerinin girişi,
Veriler üzerinde düzeltme ve silme işlemleri,
Birden çok koşullu sabıka kaydı sorgulamaları,
Eski sistemden veri aktarma,
Kişi bilgilerinin doğruluğunu onaylamak için MERNİS ile entegrasyon
Toplu ve hızlı sorgulama, raporlama işlemleri yapılabilmektedir.
 

Döküman Yönetim Sistemi (DYS)
Döküman yönetim sistemi (DYS), kağıt ortamındaki belgelerin elektronik ortama aktarılmasını, ve bunların her türlü diğer elektronik dökümanlar ile birlikte saklanmasını ve tüm yaşam döngüsünün güvenli ve etkili şekilde yönetilmesini sağlar. Metin tabanlı dökümanların yanısıra, günümüz iş ortamlarında sıkça rastlanmaya başlanan resim, ses ve video gibi değişik türdeki dökümanlar da etkili bir şekilde yönetilebilmektedir.

DYS, içerdiği döküman yönlendirme modülünü de kullanarak, belgelerin yaratılması, güncellenmesi, üzerindeki değişikliklerin takibi, elektronik olarak imzalanması gibi işlemleri yönetir ve belgeye devamlı güncel, güvenli ve tutarlı erişim olanağı verir. Ayrıca uzun süreli saklama ve değişik yedekleme medyalarına otomatikleştirilmiş kayıt yetenekleri sayesinde etkin bir arşiv yönetimi sağlar.

Modüler yapısı ve güncel teknolojiler kullanılarak oluşturulmuş altyapısı sayesinde, diğer yazılımlarla kolayca entegre olabilen, yüksek düzeyde ölçeklenebilir (scalable) bir çözümdür.   

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI KURUMSAL KAYNAK YÖNETİM SİSTEMİ
TCDD'nin tüm kaynak ve faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi ve yürütülmesini sağlamak amacıyla, önerilecek ERP (e-business) ve İYBS (İşletme Yönetimi Bilgi Sistemi) modülünün gerekli olan bütün donanımlarının satın alınması, yazılımların lisanslarının alınması, uyarlanması ve geliştirilmesi, donanımlara yüklenmesi, mevcut yazılım ve donanımlarla entegrasyonun sağlanması ve bunlara ait eğitim, dökümantasyon ve destek hizmetlerinin satın alınması yoluyla "TCDD Kurumsal Kaynak Yönetimi Bilgi Sistemi" nin kurulmasıdır.

Kurumsal Kaynak Yönetiminin kapsamı aşağıdakilerden oluşmaktadır;
Yönetim Bilgi Sistemi
Proje Yönetim Sistemi
Malzeme ve Stok Kontrol Yönetim Sistemi
Araç Bakım Yönetim Sistemi
Altyapı Varlıkları Yönetim Sistemi
İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi
Finans Kaynakları Yönetim Sistemi
İşletme ve Yönetim Sistemi
Uluslararası Bilet Satış ve Rezervasyon Sistemi
 

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MERKEZİ SEÇMEN KÜTÜĞÜ SİSTEMİ (SEÇSİS)
Türkiye'nin en büyük üç e-devlet projesinden biri olan SEÇSİS Projesinin temel amacı; yasalara uygun olarak seçmen vatandaşın eksiksiz belirlenmesi, mükerrer yazımın önlenmesi, seçmenin kolay, hızlı oy vermesi, seçimin çabuk sonuçlanması, itirazların en aza indirilmesi, vatandaşlarımızın görev ve sorumluluk bilinci ile siyasal haklarını yüksek oranda kullanmasını sağlayacak düzenlemeler için gerekli bilginin toplanması, listelerin hazırlanması, bilgisayar ortamında doğru, güncel ve tutarlı bir bütün olarak saklanması, seçimlerde bu bilgilerin ve teknolojik olanakların kullanılmasıdır.

SEÇSİS Projesi kapsamında, web tabanlı ve çok katmanlı bir mimari yapıda nesneye yönelik olarak Java dili ile geliştirilen, merkezi veri tabanı üzerinde çalışan yazılımla, vatandaşların evlerindeki veya işyerlerindeki bilgisayarlarda internet vasıtasıyla nerede oy vereceklerini görebileceği, her ilçe seçim kurulunun kendi bilgisini güncelleştirerek, Sandık Seçmen Listeleri, Muhtarlık Bölgesi Askı Listesi, Seçmen Bilgi Kağıdı ve diğer dökümler bilgisayardan alınmaktadır.

Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi-SEÇSİS- 733 ilçede yaygınlaştırılmıştır.   


Mesajı Paylaş

Görev Planlama Sistemi, kuvvetin uçak ve helikopter tiplerinin uçuş görev planlama ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda tasarlanmış ve üretilmiştir.

Sistemde, standart veritabanı erişim metodolojisi yoluyla veritabanı bilgilerini kullanır.

FSGP yazılımında, yeni bir görev uçuş rotası hazırlamak ya da mevcut bir görev uçuş rotasını şablon rota yaklaşımıyla kullanmak mümkündür. Görev planlama sisteminin kabiliyetleri :
Görev Verileri Ve Harita Veritabaninin Hazirlanmasi Ve Bakimi
Uçuş Rotası Tanımlama
Optimum Uçuş Rotası Hesaplaması
Taarruz Taktiği Hesaplaması
Alan Analizi
Tehdit Analizi
Meteorolojik Analizi
Dikey Profil Oluşturulması
Yakıt Hesaplaması
Zaman Hesaplaması
Ağırlık/CG/Drag Hesaplaması
Taktik bilgiler, istihbarat verileri ve hava resimleri kullanılarak: düşman ve dost birimlerin konumları ve harita üzerindeki diğer ilgili bilgiler, taktik semboller ve metinler yoluyla yansıtılır.
Muhabere Planlaması
Seçilen Bölgenin 3-boyutlu Görüntüsünün Oluşturulması
Görev Verileri Dosyasının (MDF) Hazırlanması
Planlı Görev Verileri Tranferi (Upload)



Mesajı Paylaş

Sırket ve turkıye de onemlı yere sahıp sıstemler ıcın bılgılendırme amaclı actıgım konuyu umarım beğenmıssınızdır. mıllı gururumuz olan sırketlerımız, gogsumuzu kabartacak ısler yaptıkca, bız de sıtemızde yervermeye devam edecegız..

saygılarımla..

http://www.havelsan.com.tr/SirketProfili/default.aspx Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz