Avrupa'da 5.nesil Uçak Çalışmaları

Başlatan AVCI, 25 Mayıs 2010, 20:49:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: HDS - 17 Eylül 2010, 12:40:28

F-117'nin düştükten sonra vurulmadığını hepimiz biliyoruz.. Ancak, elmas ne yahu?..
Rusya, daha çok Ekaterinburg bölgesi dünyanın Titanyum ihtiyacının yaklaşık %80'ini falan tek başına karşılıyor.. Hatta F-22'de kullanılan titanyumun da büyük çoğunluğu Rusya'dan geliyor..

Doğrudur. Mesela eski savunma dergilerinden birinde bir Irak Mig-25'inin fotoğrafı vardı. Korugan içerisinde vurulmuş. Uçağın gövdesi yüksek sıcaklıtan harap olmuş. Ancak titanyumdan yapılan hava alıkları sapasağlam. Kısacası Ruslar hiç de o kadar küçümsenecek seviyede değiller. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

F-22 ve o sınıfta 5.nesil yada 4.5 nesil uçaklarda ümidi BVR kapasitelerine bağladık ama bu tarz uçaklara karşı özellikle son nesil bu uçaklara karşı BVR'ın okadarda etkili bir silah olucağını sanmıyorumbana katılırmısınız bilemem ama herşekilde bu uçaklar yüksek ihtimalde görüş menzili içinde bir birlerine kilitenip top menziline bile girebilicekler yani F-22 nin füzesini atıp siz daha ne olduğunu anlamadan size düşürümesini yüksek ihtimal görmüyorum özellikler altınızda 4.5 veya 5.nesil bir savaş uçağı varsa. Mesajı Paylaş

bence bu f-22 olayını cok abrtıyorsunuz çokta abrtılacak bir uçak değil ben 2 adet s-30 karsınsında sans bile vermem bunu yanında uçuş maliyeti çok yüksek bakım süresi çok uzun  birde suya duyarlı diye söylemler cıktı bence rezil bir uçak ama t-50 bence daha iyi bir uçak olacak ruslar silah konusunda bence 1 numara sadece ekonomileri yetersiz Mesajı Paylaş

S-30 dediğinizle Su-30'u mu kastediyorsunuz? Su-30 radarında göremediği bir uçağı nasıl alt edecek? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

evet su-30mki yi kastetdim f-22 radarda neden görünmesinki sadece radar kesiti daha küçük olduğundan görme mesafesi kısalır o kadar Mesajı Paylaş

Radar kesit alanı o kadar küçük ki, Su-30 onu farketmeden önce onun attığı füzeyle bütünleşmiş oluyor. Özellikle bu nedenle F-22 dünyanın en iyi savaş uçağı oluyor. Mesajı Paylaş

herşey radar kesit alnı ile bitmiyor(tabi önemli bir şey)mesela ses üstü ses altı hızlarda manevra kabiliyetleri yada uçakta kulanılan hava-hava füzesi bunlarda önemlidir su-30 manevra kabiliyeti  iyi bir uçak Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: gsclup66 - 13 Aralık 2010, 14:15:57
herşey radar kesit alnı ile bitmiyor(tabi önemli bir şey)mesela ses üstü ses altı hızlarda manevra kabiliyetleri yada uçakta kulanılan hava-hava füzesi bunlarda önemlidir su-30 manevra kabiliyeti  iyi bir uçak

İyi de radarda göremediğin bir uçağa karşı ne kadar manevra yaparsan yap nasıl vuracaksın, neyi vuracaksın? Su-30'un görüş ötesi menzilden vuruş yeteneği de çok iyi. Ama o mesafede F-22'yi göremiyor ki? Ancak F-22 AESA radarıyla radara yakalanmadan hedefi vurabiliyor. Süpercruise özelliğiyle artyanmasız sesüstü hızda uçabiliyor. Su-30 gibi cobra menevrasını da yapabiliyor. Vs vs... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz