TEİ MOTOR PROJELERİ

Başlatan AVCI, 02 Haziran 2010, 15:47:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 09 Ekim 2024, 18:03:56
Kanal 7'nin ropörtajcısı "Dr" Eray Güçlüer'i fazla dinlemiş anlaşılan. ;D Kaan'ın TF-10000 ile uçacağını sanıyor! Ne kadar zor bir işe soyunduğumuzu anlamak istemiyorlar.

Bence anlamak istememekten ziyade herkesin kendini savunma sanayi uzmanı sanıp kafasına göre ahkam kesmesi nedeniyle oluyor. Eray Güçlüer eski bir asker olabilir ama bu konulardan çok anlamadığı için sürekli saçma sapan bilgiler veriyor. Yok TF2000 uçak gemisi yok TF-6000 39 bin libre güç üretiyor KAAN'ın motoru olacak vs. Her kanal bu konularda uzman birisini istihdam etse bu saçmalıklar olmaz ama üstüne üniforma giymiş herkes savunma sanayi uzmanı kesildiği için böyle saçmalıklar oluyor.

Hayır biraz araştırma yapsalar, biraz okuyup izleseler aslında neyin ne olduğunu anlayacaklar ama o kadar ukala tipler ki sıfır bilgiyle çıkıp milyonların önünde ahkam kesiyorlar. Mesajı Paylaş

KAAN ın Anadolu dan havalanacağını da söyledi. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Archangel99 - 09 Ekim 2024, 23:33:00Eray Güçlüer eski bir asker olabilir ama bu konulardan çok anlamadığı için sürekli saçma sapan bilgiler veriyor.

O kadar masum değil Hocam. Olay hülooğcu cahil kitleyi manipüle etmekle alakalı. Eray Güçlüer konuyu çok iyi biliyor. Konuşmasını dikkatli dinlerseniz bunu fark edersiniz. Doğruyu tam söyleyecek iken TF-10000 konusunda, birden duruyor ve kendini kasten frenleyip söylemiyor.

Gerçeği çok iyi bildiği halde, şahsi menfaati için bunu halktan gizleyen tiplerden birisi yani. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 09 Ekim 2024, 12:32:02
Alıntı yapılan: aydındurmus - 09 Ekim 2024, 11:50:45

Bu linkte Akşit hocam TF6000 motorunun yaklaşık 10 bin beygir güç vermekte olduğunu belirtiyor bu motorun gemilerde kullanılan lm2500 motorununda yerine kulanılabileceğini belirtiyor....

"Yerini alır" demedi, "gemilerde de kullanılabilir" dedi. Beygire vuracaksak, GE LM2500 türbini 30.000 ile 50.000 arasında beygir gücü üretiyor. Yerini nasıl alıyormuş?

https://www.gevernova.com/gas-power/products/gas-turbines/lm2500

NOT: 1 MW (megawatt) yaklaşık olarak 1341 HP'ye denktir.

Yazımda ""yerini alır"" cümlesi nerede geçiyor okudum okudum göremedim. Gemilerde heleki tdk.lerindeki gemilerde lm2500 kullanılıyor buda akşit hocanın bu motorların yerine kullanılabileceğini belirtiyor ben o ne dediyse onu demişim.
Hucumbotların hiç birinde lm2500 motoru kullanılmıyor savaş gemilerinde var ve oda imdat anında kullanılıyor sürekli kullanımda kısa sürede yakıtı bitiriyor.belki DOST türü gemilerde vardır... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 09 Ekim 2024, 17:47:34
Paylaşılmamıştı. Eline sağlık.

O halde 2. döngüdeyiz diyebiliriz belki de. Ben 5-6 tane döngü yaşayacağımızı düşünüyorum. 3-4 ile bitirebilirsek muazzam bir başarı olur. Bu durumda bu testler 2 sene daha en az devam eder. Zaten kendisi de önümüzde uzunca bir yol var diyor.

"State of the art" durumunu yakalamamıza en az 7-8 sene var gibi görünüyor. Sonrasında artık özgün bir şeylere yol açabiliriz.

Heyecanımız çok. Yolu açık olsun hepsinin.

şahsi düşüncem günde 24 saat sürekli olarak çalıştırılırsa test süresi en az 3 katı hızlanmış olur bu süre içinde test kısmında görevli olan personel 3 vardiya çalışır. Mesajı Paylaş

Bir jet motorunun çalışmasını negatif yönde etkileyen en az 1000 tane etken mevcuttur ve bunların 8 10 yıl ve 3-4 prototiple çözüleceğini düşünmek çok fazla iyimserliktir.
İstenilen efsafta bir metalin yapılabilmesi için en az 100 adet prototip yapmanız ki buda en az 100 defa formüller üzerinden ileri geri hesaplamalar yapmanız demektir.
Benim şahsi düşünce tam olarak olgunlaşmış motoru ancak 2040 yılında yapabilecek seviyeye gelmiş oluruz lakin o yıllardada motor teknolojisi evrim geçirmiş olacağından yine çağın gerisinde bir motor üretmiş olacağız...
Fakat çok yüksek mali destek sürekli bir siyasi destek olursa bu süre kısalabileceği gibi yüksek teknolojili çok daha iyi bir motor yapabilme ihtimalimizde çok yüksektir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 10 Ekim 2024, 14:10:36
Bir jet motorunun çalışmasını negatif yönde etkileyen en az 1000 tane etken mevcuttur ve bunların 8 10 yıl ve 3-4 prototiple çözüleceğini düşünmek çok fazla iyimserliktir.
İstenilen efsafta bir metalin yapılabilmesi için en az 100 adet prototip yapmanız ki buda en az 100 defa formüller üzerinden ileri geri hesaplamalar yapmanız demektir.
Benim şahsi düşünce tam olarak olgunlaşmış motoru ancak 2040 yılında yapabilecek seviyeye gelmiş oluruz lakin o yıllardada motor teknolojisi evrim geçirmiş olacağından yine çağın gerisinde bir motor üretmiş olacağız...
Fakat çok yüksek mali destek sürekli bir siyasi destek olursa bu süre kısalabileceği gibi yüksek teknolojili çok daha iyi bir motor yapabilme ihtimalimizde çok yüksektir.

+1

Bu yazdiklariniza aynen katiliyorum. Türkiye gibi teknolojide geri kalmis bir devletin bir anda 200km/h ile ilerleyip Batinin 100 senede yaptiginin aynisini 10 senede yapmaya kalkarsa bu hüsranla sonuclanir. Akil var mantik, teknoloji okadar kolay olsaydi Afrika ülkeleride jet motoru üretirdi.

Batililar kendilerini tamamen Bilime ve Evrime adadiklari icin ve yüksek insan performanslari yüzünden bu kadar kolay teknoloji üretiyorlar. ama aslinda bize sadece kolay geliyor cünkü geri kalmis orta cag zihniyetimizle bu performansin arkasindaki müthis caliskanligi görmezden geliyoruz.

Bizim Insanimiz maalesef her zaman kolaya kacmistir, hep bir kestirme aramaktadir köseyi cabuk dönmek icin. Fazla kurnaz bir milletiz. Aslinda her zaman baska güclerin ucuz is gücü olmaya muhtaciz. Aci gercek budur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 10 Ekim 2024, 13:51:58Akşit hocanın bu motorların yerine kullanılabileceğini belirtiyor ben o ne dediyse onu demişim.

Verdiğiniz linkte, dakika 3 ve saniye 49: Aynen şunu diyor, "tabii ki uçak için hazırlıyoruz ama bunu modifiye ederek gemide kullanmamız mümkün"

"GE LM2500'ün yerine kullanılabilir" demiyor. Hem siz, "yerine kullanmaktan" ne anlıyorsunuz? Ne yazdığınızı okumuyor musunuz? Mesajı Paylaş

Konuya dönelim arkadaşlar. Her konuda bir Batı övgüsü, bir Rus kahramanlığı görmekten ben sıkıldım kendi adıma. Bir sürü konu bunları konuşabileceğiniz.

Mesajı Paylaş

TS1400 için TEİ yüzlerce test yapmıştı. TAI de ek olarak 198 tane daha test istemiş.

TF6000 için hatırladığım kadarıyla daha ilk 2-3 haftada 30 test yaptık demişlerdi. Þu ana kadar 7 ay geçti ve 60 civarı test yapılmış. Muhtemelen ara ara testler hızlanıyor sonra sonuçlara göre bir iyileştirme döngüsü oluyor. Ben umutluyum. 2 sene içinde bitecek bu proje ve Anka 3'e entegre edilecek.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz