TEİ MOTOR PROJELERİ

Başlatan AVCI, 02 Haziran 2010, 15:47:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Archangel99 - 31 Mart 2023, 02:54:56
Faruk Akşit: Bizden Gökbey helikopterinin motoru  TS-1400 için istenen güç 1392 beygirdi. Biz 1572 beygire ulaştık.

Motor teknolojisine çalışıyoruz. Merdiven ayak ayak diyorlar ya, ilk önce onu yaptık. 90'dan 1500'e, 1500'den 10000'e, 35000'e kadar çıkacağız.

Aklın yolu bir...Merdiven stratejisi...ABD , Avrupa motor verse bile kesinlikle milli motor ailesini her güç klasmanında oluşturmalıyız...
Hem hava hem deniz hem kara araçları için... Mesajı Paylaş

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit , bugün Habertürk tv'de katıldığı programda ; TS-1400 motorunun ATAK için revize edilmesinin kolay olduğunu ama HUKUKİ NEDENLERLE bu işin tercih edilmeyebileceğini söyledi...Leonardo'ya ait bu motorun takılacağı T-129'un gövde tasarım hakları... Mesajı Paylaş

Her TV de motor işi anlatılırken gururla tek kristar malzeme döktük geliştirdik deniyor ama hiç hala doçent doktormu bilmiyorum Sayın Havva Kazdal adından bahsedilmiyor. Tübitak yaptı etti deniyor oysa haberleri hatırlıyorum ben bunu başaran kendisidir sonra tabiki proses endüstriye aktarılınca yeni sahipleri olacak . Biraz insanları onurlandırsınlar. Bu işler kişisel mesele değil denirse ama kendilerinin Amerikada ki geçmişlerini her programda tekrar tekrar dinliyoruz onu hiç atlamıyorlar. Sayın Havva Kazdal ın çalışması ile bu kabiliyet kazanıldı densin bir kaç kere bari TV de dense yeter böyle şeyler önemlidir insanların başarılarının üstüne çöreklenmemek gerek.

Onurlandırın şu bilim insanını TV ye çıkınca bir ara sıra.
DOÇ.DR.HAVVA KAZDAL ZEYTİN  Türkiye'de tek kristal malzeme döken ilk kişi bu kadındır Türbitak TEI filan değil. Proje ona verildi oda yaptı

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Helal olsun... TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri verilsin hocamıza... Mesajı Paylaş

Böyle insanları kullanacak adam akıllı enstitülerimiz yok ülkenin bilim araştırma kurumunun tüm bütçesi 1 milyar dolar.Engin hocayı koruyamadık bu hocamızı korusak yeter.Kendi emekleri ile bir şeyler yaparlar.Koruyalım yeter. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Bu stratejik kişileri afişe etmek ne kadar doğru? Bilemedim şincik. Onurlandıralım tamam, eyvallah. Amaaa, kadıncağızın sırtına bir hedef kağıdı iliştiriyor da olabiliriz yani! Mesajı Paylaş

Afişe edilecek bir şey değil ilk döküm yapılan gün gazetelere zaten haber oldular. Mesajı Paylaş

MMU'nun motoru dünyanın en gelişmiş motorlarından biri olacak

TEI Genel Müdürü M. Faruk Akşit:

▪️Milli Muharip Uçak'ın motorunda çalışan mühendislerimizin sayısı  200'ü geçti.

▪️MMU tasarım çalışmalarında resmi ihale süreci tamamlanmamış olsa da biz başladık.

▪️TEI-TF6000 ve TEI-TF10000 motorları MMU motoruna giden yolda birer basamak.

▪️Bir aksilik olmazsa yaz sonu motorumuzu çalıştırmayı hedefliyoruz.

TEI ve TR Motor MMU motorunun geliştirilmesi için çalışmalara başlamış. SSB henüz ihaleyi resmiyete erdirmese de TEI'nin projeye başlaması güzel. Bunu zaten dil ucuyla da olsa daha daha önce dile getirmişlerdi. Kale-RR ortaklığından ses yok ama öyle görünüyor ki motoru TEI üretecek. Göbeğimizi kendimizin kesmesi şart. Sonrasında vay efendim şuraya satma vay efendim şu ülke teknolojimizi çalabilir vs. durumları hiç yaşanmasın. Mesajı Paylaş

yukarıda paylaşılan Habertürk yayınında

21. dakikadan itibaren
"bizden isterlerse motoru biz askeriye dönüştürebiliriz"

inşallah.
fakat aklıma takıldı,    askeriye dönüşmüş motor halen  istenmemişse Pakistan'a  ne satacaklar?
Gökbeyy'in  orduda kullanımı nasıl olacak?

55. dakikadan itibaren
"TRMOTOR onlar projenin  asıl yönetimini onlar kurguluyorlar,  iş dağıtımını onlar yapıyorlar...  motor projesi resmen daha başlamış değil biz zaten yerli milli şirketlerimiz   biz çalışmaya başladık"

maşallah.

patron  kesin olarak belli oldu.
benim kafama takılan TRMOTOR  ayrı TEİ  ayrı bir proje mi  düşünüyor?  sorusuydu,  cevabı "hayırmış"

Sayın Archangel99  gibi  anlamadım ben o ifadeyi.
zaten  motorla ilgili bir çerçeve çalışması filan bilinmiyor muydu?
acaba  çalışmaya başlandığı söylenirken  aşağıdaki  kaynaklardan mı bahsediliyor?
yoksa çok daha öte bir durum mu kastediliyor?

"8.11.2018 - Güncelleme : 08.11.2018
Milli Muharip Uçak motoru için sözleşme imzalandı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak (MMU) Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi ile özgün bir turbofan jet savaş uçağı motoru geliştirilmesi sürecini başlatmış olduklarını söyledi.
Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile TR Motor şirketi arasında Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi imzalandı."

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/milli-muharip-ucak-motoru-icin-sozlesme-imzalandi/1306114

sonra da medyada  şöyle bir somut bilgi var:
tarih 2021
"
...firmalarla anlaşan TUSAÞ, MMU'nun gökyüzünde özgürce yol alabilmesi adına iştiraklerinden olan TRMOTOR firması ile yerli güç üniteleri geliştirmek için yeni bir protokole imza attı.
2023 yılında ilk kez hangardan çıkacak olan MMU projesi kapsamında ihtiyaç duyulacak Yardımcı Güç Ünitesi (APU - Auxiliary Power Unit) ve Hava Türbinli Başlatma Sistemi (ATSS - Air Turbine Start System) çözümlerinin geliştirilmesi için TRMOTOR şirketi ile anlaşan TUSAÞ, bu sayede MMU projesinde kritik bir aşamayı daha gerçekleştirdi.
"

https://www.trmotor.com.tr/haber-7-tusas-ve-trmotor-mmu%E2%80%99nun-guc-u.html

ah 2017'de ayağımıza gelen fırsatlar ah!

benim sadık motorum F110'dur.
o F110  ya gelecek;  ya gelecek.

Mesajı Paylaş

Bunlar debelenme dönemleri arkadaşlar. Debelenme her işi öğrenirken yaşanmak zorunda olunan bir dönemdir bizlerde yaşadık kaç kere Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz