TEİ MOTOR PROJELERİ

Başlatan AVCI, 02 Haziran 2010, 15:47:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Þaka gibi bir adam. 10 şey söylüyor dokuzu yalan biri şüpheli.

Yok TF-2000 uçak gemisi, yok TF10000 KAAN'ın motoru, yok 1 salisede silah kapaklarını açıp kapatacak.

Birisi de çıkıp hoca sen anlatıyorsun Allah aşkına demiyor mu buna? Adam hiç mi kendini geliştirmiyor? Hiç mi yahu akşam yayına çıkacağım rezil olmamak için biraz okuyup araştırayım demiyor. Þu programlara bizi çağırsalar şundan 10 kat daha net, daha doğru bilgiler veririz. Mesajı Paylaş

Arkadaslar bir salsak mi bu Amca'yi? Zaten herkes dalga geciyor, bir de gelip burada surekli birileri mesaj yaziyor. TEI ile alakasi yok, haber degeri yok, bir onemi yok.

Yanlis anlamayin, sizlerin yazilarina cok deger veriyorum. Surekli bir sekilde sizlerin zamanini almasina da kiziyorum. Biriniz bir sey yaziyor, biz de konuda bir gelisme var saniyoruz. Hooop sonra digeri yaziyor. Uzadikca uzuyor. Birakalim gitsin bu cahili. Mesajı Paylaş

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 15 Ekim 2024, 22:59:49
Arkadaslar bir salsak mi bu Amca'yi? Zaten herkes dalga geciyor, bir de gelip burada surekli birileri mesaj yaziyor. TEI ile alakasi yok, haber degeri yok, bir onemi yok.

Yanlis anlamayin, sizlerin yazilarina cok deger veriyorum. Surekli bir sekilde sizlerin zamanini almasina da kiziyorum. Biriniz bir sey yaziyor, biz de konuda bir gelisme var saniyoruz. Hooop sonra digeri yaziyor. Uzadikca uzuyor. Birakalim gitsin bu cahili.

Haklısınız ama ülkenin %50'si bu cahile inanıyor maalesef... Mesajı Paylaş

TF-6000 motorunda 1. nesil tek kristal kullanılmış. Detay bilgi olarak yazayım buraya. Buradan da bu motor için TIT değeri tahmin edilebilir. Mesajı Paylaş

sn.Merzifonlu hocam sizin tahmini tıt(turbofan ınlet temparuture)turbofan hava giriş sıcaklığı nedir?
Birde biz 3. Nesil kristal geliştirmiştik bunu kullanırsak ırkı değerini arttırır mıyız? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 23 Ekim 2024, 17:31:31
sn.Merzifonlu hocam sizin tahmini tıt(turbofan ınlet temparuture)turbofan hava giriş sıcaklığı nedir?
Birde biz 3. Nesil kristal geliştirmiştik bunu kullanırsak ısı değerini arttırır mıyız?

1300-1400 Derece civarında olmasını beklerim ben. Evet, artar. Ama TF-6000 özelinde buna şu anda gerek yok. Motor kendini kanıtlar ve çatır çatır uçar, ancak ondan sonra... Mesajı Paylaş

Mahmut beyin söylediklerinden,  TRmotor  projesinin ve iş dağılımının  hala  devam ettiğini anlıyorum.
yani TF10000'in  yarı çapını 15cm  büyütmek  değil sanki.
TS1400'ün TP  versiyonu  hakkında da  konuşmaktan  imtina eder gibiydi,  tahminen  o  iş  büsbütün Baykar  bünyesinde olacak.
Baykar  2  yıl içinde  Akıncı  için yerli motor  geliştirecekse ve  TB2  için  yerli motoru bu yıl üretime sokacaksa,  demek motor çalışmalarına başlayalı epeyi  olmuş.

https://www.capital.com.tr/haberler/tum-haberler/para-kazanmaya-degil-teknolojide-en-iyi-olmaya-odakliyiz

Mesajı Paylaş

benim eski paylaşımlarımda bir önerim vardı.
TEİ  TF6000'in  gücünü  5000lb  seviyesine kadar getirip  geri kalan işi ve seri üretimi  bir  lisans anlaşmasıyla başka bir yerli firmaya devredip sadece TF35000'e  odaklansın.
madem Baykar türbin motor  yatırımı  yapmaya  gönüllü,  sıfırdan uğraşacağına  bir lisans anlaşması  ile  bu  motorları alsın.

fakat  firmanın açıklamalarından anladığımız,  çok daha güçlü bir motorun peşinde onlar.
aklımın  ucunda  ne var biliyor musunuz?
bu  çok daha  güçlü  motor derken ne kadar güçlü mesela?
umarım 404  kadar güçlüdür.
tüm KE  ve Hürjet filolarının  aynı motoru kullanması,  CAATSA'ya  verilecek en güzel cevap olurdu.
Mesajı Paylaş

bu Hürjet'in  kapasitesini  azıcık kırpsak,  mesela 2800kg  silah taşımasın da 1800kg  silah taşısın,  %5  daha  yavaş uçsun...
bu   görev  tipindeki bir  Hürjet için tam 404  ebatlarında bir yerli motor yapsak,  standart  uçuş  için  güç  oranı  ne kadar esner acaba?
yani  biz 404  ile aynı ebatlarda  fakat %15  daha az güç üreten bir motor yapsak  ve  bunu Hürjet'e  taksak,  1800kg  silah ile  kalkabilir mi  bu  uçak.
acaba Baykar'ın  şimdikinden daha güçlü yerli motordan kastı  bu olabilir mi?
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz