HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Eylül 2019, 14:59:29
+1 Beğenmekteyim bu fikri ve fikri sunanı. :)

Hocam sağolun. Eğer 19200 ib bir motor olursa Jf-17 gibi mach 1.6 ve 55.000 feet bir uçak çıkar ki böyle bir uçak bu teknolojik özelliklerle ciddi anlamda da çevik bir uçak çıkar. Söz konusu ülkeleri bizim oranın lafıyla çimdirir. Aesa ve bvr , seyir ve anti gemi füzesi kabiliyetini hangi afrika ülkesine versek bölgesel söz sahibi olur .

Hangi ülke başkanı gelirse azerilerin deyimiyle kendi ihtihsalin (kendi üretimin) uçaklarla şöyle bir karşılama yapmak koca koca saraylardan daha fazla o başkana senin nasıl bir ülke olduğunu hatırlatır.

Mesela Mitchotakis ülkemize ziyarete geldiğinde şöyle yerli savaş uçaklarıyla bir eskort yapsak kimle aşık attığını anlardı herhalde. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Bu saydıklarını yapabilirsek, aslında bu uçağı bir evrimden geçirebiliriz. Mesela aynı motordan iki tane kullanabilecek, daha yüksek performans sağlayabilecek ve rakipleri olacak yeni nesil uçaklara göre daha uygun maliyetli bir canavar olabilir! Gelişmiş bir F/A-18 benzeri olur. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Eylül 2019, 15:22:15
Bu saydıklarını yapabilirsek, aslında bu uçağı bir evrimden geçirebiliriz. Mesela aynı motordan iki tane kullanabilecek, daha yüksek performans sağlayabilecek ve rakipleri olacak yeni nesil uçaklara göre daha uygun maliyetli bir canavar olabilir! Gelişmiş bir F/A-18 benzeri olur.

Eğer stealth uçakları tespit teknolojileri gelişirse olabilir hocam eğer olmazsa da gövdesini MMU'dan gelecek tecrübeyle lowcost multirole stealth bir uçağa evriltebiliriz. Silent Hürjet hesabı. Pakistanlıların Jf-17 için çok ilerde düşündükleri gibi ;

Bizim için bile ''fakir adamın multirole'u '' tabiini karşılayacak o seviye bir şeyler olabilir. Sonuçta bizler 6. nesillere yelken açmışken nijeryalar, faslar'a vs. lazım böyle şeyler.

Mesajı Paylaş

Siklet farkı var. Tek motor ve 19000 ib güç üreten bir motorla nasıl bu kadar üst düzey bir uçak olabilir. Güçlü motor olsun dedim mı uçağın tasarımı baştan âsşa etkilenir. Çift motor olsun dedi mi aynı şekil. Adeta yeni uçak tasarlamak gerekir. Hürjet 1 sayfa geride ki özellikleri sunsun öpüp başımıza koyalım. Daha fazlası olmaz bu uçağa. Gerekte yok. Kapasitesi, sıkleti belli. Bu uçaktan F-16 olmaz. Bize düşük maliyet ile CAS yapabilecek uçak lazım. Keşif gözetleme yapabilecek uçak lazım. Pilot Jet uçağına geçerken ara eğitim uçağı olsun vs vs. Ve bunları yaparken düşük maliyetle yapsın en önemlisi bu. Amaç bu yani. Dogtfigth yapsın değil. Mesajı Paylaş

Hocam çok iyi projeler yapıyoruz evet ama bunların üretime geçmesi en büyük sorun en iyi örnek altay 2026'ya kadar bile 250 adet gibi komik bir rakam veriliyor. Ki hürjeti düşünemiyorum Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Hürjet benim çok istediğim ve önemsediğim bir proje. Yıllardır terörle mücadele de F-16 kullanıyoruz. Hem maddi kayıp hemde 60 milyon dolarlık elimizde ki en gelişmiş uçakları harab ediyoruz. Güney doğuda 30, 40 adet Hürjet olsaydı hava herkâtlarinın maliyeti yarı yarıya düşerdi. Ve F-16'lardan daha uzun süre havada kalırdı( maliyet etkin olduğu için) anı çıkan hedeflere daha hızlı reaksiyon gösterebilirdik. F-16'larida daha az yıpratırdık. Malum F-16'lara daha çoook uzun yıllar iş düşecek. Hürjet bizim için tam bir yük eşşeği olacak. Göktuğ füze ailesi ile karşısına çıkan helikopter, iha, ve Su-25, A-10 gibi eski uçaklara karşıda kendini savunabilecek. Bu haliyle maliyet etkin modern bir hafif saldirı uçak olacak. Her halükarda pazar bulur kendisine. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mermi - 13 Eylül 2019, 17:06:12
Siklet farkı var. Tek motor ve 19000 ib güç üreten bir motorla nasıl bu kadar üst düzey bir uçak olabilir. Güçlü motor olsun dedim mı uçağın tasarımı baştan âsşa etkilenir. Çift motor olsun dedi mi aynı şekil. Adeta yeni uçak tasarlamak gerekir. Hürjet 1 sayfa geride ki özellikleri sunsun öpüp başımıza koyalım. Daha fazlası olmaz bu uçağa. Gerekte yok. Kapasitesi, sıkleti belli. Bu uçaktan F-16 olmaz. Bize düşük maliyet ile CAS yapabilecek uçak lazım. Keşif gözetleme yapabilecek uçak lazım. Pilot Jet uçağına geçerken ara eğitim uçağı olsun vs vs. Ve bunları yaparken düşük maliyetle yapsın en önemlisi bu. Amaç bu yani. Dogtfigth yapsın değil.

Hocam çok yanlış düşünüyorsunuz. Bu uçak 19200 ib lik motorla uçarsa jas-39 gripen C ve D den daha güçlü bir motorla uçmuş olacak. Pakistan gibi bir ulkenin bile musteri bulduğu jf-17 ile ise aynı. Taşımak istediğimiz yüke bağlı tırmanma oranı irtifa ve hızı gayet yeterli olacak.

Bir uçağın hava hava muharebe yapmasa için illa delta kanat ve cok agresif bir uçak olmasına gerek yok. Yeni donemin kisa menzilli iir gudumlu fuzeleri (aim-9x ve gökdoğan) iir sensör açısı ve menzili çok iyi uçaklar birde bunlar kaska monteli nişangahla birleşince uçağın çoğu dezavantajı kalmıyor. Keza aesa radar ve bozdogan ,amraam veya meteor uzun menzilde çağ atlatır bu kuşa

Tamam belki f-16 kadar muhimmat taşıyamaz ama hava kara gorevlerinde kgk hgk ve som neb varken o kadar carpet bombing gibi bomba taşımaya gerek yok.

Günümüzde hurjetten daha ileri eğitim gorevlerine yakin fa-50 bile 4. Nesil sayılıyor. Hürjetten çok iyi bir canavar çıkacağından eminim ayrica siz isterseniz vermeyin ben savaş uçağı yapabiliyorum deme ve mmu yu ihracatta guvenli bir firma destegi saglamak bakımından onemli bu proje. Mesajı Paylaş

Hocam proje isterleri ortada. Kuvvetin isteği ortada ilerde neye evrilir ne olur zamanla göreceğiz. Ama ben bu uçağı dediğim gibi Keşif gözetleme, yoğun CAS gorevi icra edebilme ve eğitim uçağı olması butun bunlarida düşük maliyet ile yapabiliyor olması kuvvetin isterleri böyle. Aesa radar içinde 200+ F-16 Ve MMU sırada bekliyorken Hurjete sıra gelir mi bekleyip göreceğiz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mermi - 13 Eylül 2019, 17:59:30
Hocam proje isterleri ortada. Kuvvetin isteği ortada ilerde neye evrilir ne olur zamanla göreceğiz. Ama ben bu uçağı dediğim gibi Keşif gözetleme, yoğun CAS gorevi icra edebilme ve eğitim uçağı olması butun bunlarida düşük maliyet ile yapabiliyor olması kuvvetin isterleri böyle. Aesa radar içinde 200+ F-16 Ve MMU sırada bekliyorken Hurjete sıra gelir mi bekleyip göreceğiz.

Hocam benim ilk mesajda bahsettigim  ihracat icindi. Çünkü 3. Dunya ulkeleri icin basarili bir ucak olabilir demistim. Ayrıca bizim isyerler belli evet ama atak, gören zibilyon tane turboprob ve subsonic iha ve silahlı hürkus varken bırakalım da hurjeti bir ust klasmanda mmu  filo bazinda envantere girene kadar bir iki filo stop gap yapalım . İhracat içinde ekstra  teşvik edici olur hem. Mesajı Paylaş

Hürjet'te kullanılması düşünülen ilk f404 GE motorunun 17800lbf itki gücü ile uçağa 1.4 mach hız sağlanabileceği hesaplanmıştı.
Þimdi 20000lbf itki gücü veren ej200 kullanılacak. Bu motorun uçağı çok rahat 1.6 mach üzerine çıkarması mümkün değil mi? Sonra, bu performans artışı ile uçağın maximum irtifa değeride artmaz mı?
Tabii bir de ej200, thrust vectoring kabiliyetli motor. Bu özelliği ile mi gelecek bizim kullanacağımız motor? Böyle olursa f16 nın daha kabiliyetli küçük kardeşi olacak bu uçak.
İnşallah bu motor lisans altında Türkiye'de üretilir. Kendi "eğitim uçağı" ihtiyacımız artı CAS uçağı ve İhraccat edilecek adetlerinin üzerine yedek motor miktarlarını da koyarsak yüzlerce motor konuşuluyor. Bunların içeride üretimi serbest lisans ile yapılmalı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz