HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Alp - 21 Ağustos 2024, 10:14:01
https://turdef.com/article/usaf-might-steer-towards-an-adaptable-light-fighter

Bunu gördünüzmü arkadaşlar,
Hayalimde ki Hürjet bunun gibi işte, itkisi 20-24 bin'e gelmiş görünmezliği artırılmış Hürjet, böyle olursa süper olur...

Ayrıca, bu ilüstürasyondan ben görünmezliği artırılmış Gripen hedefleniyor gibi hissettim...

Böyle bir dizayn olsa olmaz mı? Sn. Alp Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Alp - 21 Ağustos 2024, 10:14:01
https://turdef.com/article/usaf-might-steer-towards-an-adaptable-light-fighter

Bunu gördünüzmü arkadaşlar,
Hayalimde ki Hürjet bunun gibi işte, itkisi 20-24 bin'e gelmiş görünmezliği artırılmış Hürjet, böyle olursa süper olur...

Ayrıca, bu ilüstürasyondan ben görünmezliği artırılmış Gripen hedefleniyor gibi hissettim...

Hafif F-16 aromalı çıtır F-35. Gayet lezzetli görünüyor.  ;D ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yatay kuyruk stabilizesini çalmışlar gibi,canard da yok.kuvvet bunu eğitim uçağı diye istemez 😁 Mesajı Paylaş

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

İşte bu bence,

Türkiye (yakın gelecekte), İtalya, İspanya, Brezilya, Tayland gibi küçük uçak gemisi işleten devletler için biçilmiş kaftan... Hele geniş bir delta kanadı varsa, düşük hızlarda hava da tutunmasıda çok kolay olur...

Canard konusuna gelirsek, Yunan Mirage larının hiçte dişsiz kaplan olmadığını hepimiz biliyoruz zaten, bakmışsınız eklenirde...

Saab, Boeing in geliştirdiği T-7 nin ortağı, yalnış hatırlamıyorsam,  bu uçak sanki T-7 nin görünmezi T-7 bir evrimleşecek ortaya bu çıkacak. Ve Ayrıca T-7, Hürjet, T-50 bir birinin klonu bana kalırsa...

Çok müşteri bulur bu uçak; TUSAÞ aslında ortak olsa bu uçağa çok üretim getirisi olur,
Amerika dan başlar biz dahil Tayland a kadar satar hiç abartmıyorum en az 1000 tane . Mesajı Paylaş

Typhoon, Rafale gibi uçaklarda bile çift dikme yokken böyle bir uçakta çift dikme şart mı acaba? Mesajı Paylaş

Motoru yapalım isterseniz 3 dikme 5 yatay dümenli uçak bile yaparız...Ama ortada henüz yerli bir turbofan motor yok...

Onun için ben  " İspanya Hürjet istiyor , 4 ülke 'Kaan' için Türkiye'nin kapısını çaldı , HÜRJET, ABD donanmasının jet eğitim uçağı ihalesine katılabilir vs haberlere temkinli yaklaşıyorum...

Hepi topu ne olur T-129 Nijerya ,Filipinler satışları gibi ABD motor izni verirse sınırlı maddi getirisi olur...
Mesajı Paylaş

T-7 Hürjetin klonu  olmus

Bizim Hürjetin  bir boku olamaz T-7 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 20 Ağustos 2024, 15:45:06

Tebrik etmek ne zamandan beri kişisel saldırı oldu. ??? Sadece sizi tebrik ettim, Rus sistemlerini savunmak yürek ister. ;D

Öncelikle 2. kaynaktan doğrulanamayan Rus iddialarını bugüne kadar kabul etmedim, bu günden sonrada kabul etmeyeceğim. Ruslar, özellikle savunma sanayi konularında, yalanları ile ünlü olan bir ülke. Sovyetlerden beri gelen bu yalan söyleyerek propaganda yapmayı bugün bile sürdürüyorlar. Rusların yalanlarını sürekli 2. ülkelerden (Hindistan, Çin gibi) gelen bilgiler ile ortaya çıkarmak, bazı insanların hobisi olmuşken, artık gerçekleri kabullenmek lazım. Resmi Rus yayınları, 2. bir kaynaktan gelen bilgi olmadığı sürece, iddia aşamasını geçemez. Ruslarında çok güzel sistemleri var. Dünya çapında kabul gören, onları övün en azından.

F136 iptal edilmiş bir proje. İptal edilmiş bir projede motor ömrü vermek, bilemedim ne kadar gerçekçi. Ama sizi mi kıracağız, iptal edilmiş projedeki motorun ömrü 4bin saat olsun. ;)

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Konumuz motor ama devamlı Ruslar üzerine çekmeye çalışıyorsunuz. Bir yalandan diğer yalana atlayarak stop etmeden devam ediyorsunuz.
Bu kadar ABD fanatiği olmak da yürek ister, hatta ABD vatandaşı bile kadar savunamazdı. F-35 projesinde Türkiye başından itibaren vardı, belli miktarda meblağ bile ödemişti ama neymiş benim istemediğim ülkeden HHS aldın diye projeden attı. Müttefiği olsa bile Türkiye bağımsız ülke, istediği ülkeden silah satın alabilir veya satabilir.

Eminim bu meselede bile Pentagonu savunarak Türkiye'yi suçlayan zihniyetiniz olduğundan eminim bu kadar fanatikleştiğinize göre.

Alıntı yapılan: kabardey - 20 Ağustos 2024, 15:45:06

F136 iptal edilmiş bir proje. İptal edilmiş bir projede motor ömrü vermek, bilemedim ne kadar gerçekçi. Ama sizi mi kıracağız, iptal edilmiş projedeki motorun ömrü 4bin saat olsun. ;)

İptal edilmedi değil, tercih edilmedi.
80% hazır GE ile  Rolls-Royce ortaklaşa yürüttüğü motordu, projede motor ömrü 4000 saat olduğu, hatta tesleri bile yapıldı. Dünyanın en büyük 2 motor üreticisnin motoru F-35 için tercih edilmedi ve finanse edilmediği için dondurulmuştu. Ortada olan motor, hatta F135'den sıcak bölümü daha yüksek derecede çalıiabilen ve F135'den daha uzun ömürlü olması bekleniyordu.
Mesajı Paylaş

S-400 alımını savunabilecek kadar aşağılık değilim. Bir kaç siyasiye yaranmak için onların hatalarını övemem. Türkiye S-400 alırken ne ile karşılaşacağını gayet iyi biliyordu. ABD'nin blöf yaptığını sandı, sonuç ortada. Dengesiz politikaların sonucu, ülkeler böyle kendini rezil eder. Neyse konumuz bunlar değil. ABD-Türkiye dengesi önceden de bozuldu, aklı başında insanlar bu dengeyi tekrar kurdu. Bugünde yeni dengeler üzerinden yeni ilişkiler kurulur, herkes yoluna bakar. Ne Türkiye eskisi kadar ABD'ye muhtaç, ne de ABD Ortadoğu'da artık boy göstermek istemiyor.

Siz Rus motorlarını boş verin, balistik füze filan onları övün, orada hayat var. ;) Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz