HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uçağın belli bir hücum açısında uçması daha çok gövdenin kaldırma gücü ile ilgilidir. Kanadın yapısı, kanat üstünün, kanat altına göre  önden arkaya alçalan daha uzun bir hat arzetmesi  ise kanadın kaldırma gücüne dairdir. Kanat önü LERX  yapısı ise resimlerde görülebildiği üzere genelde vortekslerin oluştuğu yer olup, yüksek hücum açılarında kaldırma gücünü artırarak, uçağın tutunma kabiliyetini artırır. (F-22 ve F-15'de LERX belli belirsiz ve hava alıkları ile bütünleşik gibi olduğu için vorteks kanatlara yayılıyor. ) Mesajı Paylaş

Vortex  yani eşittir girdap , bundan sonra girdap derseniz memnun olurum kendi adıma, Oluşmasından çok kanatta ne tipte bir girdap oluştuğu daha önemlidir, düzensiz girdaplar uçağın uçuş dinamiğini bozup kararsız hale getirebilir , hesaplanmış girdaplar ise yüksek hızdaki dinamikleri daha verimli hale sokabilir.
Bu uçak uçmadan önce , çok uzun saatlerde en yeni rüzgar kanalımızda test edildi, bu girdapların hesaplanmış limitlerde olduğunu düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı YapTAI Genel Müdürü Demiroglu : Hürjet'in 2. Prototipini bu ay icerisinde uçarken görmeyi planliyoruz.

Mesajı Paylaş
]

Güzel haber. Lakin resimdeki Hürjet değil. ABD uçağı değil mi bu? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 02 Ekim 2024, 21:25:00
Güzel haber. Lakin resimdeki Hürjet değil. ABD uçağı değil mi bu?
Çift motorlu Hürjet. Mesajı Paylaş

Bakalım 2. prototip de ne gibi değişiklikler olacak. Raftan hazır alınan sistemler yerlileri ile değişecek mi yoksa, bunlarla devam edilecek mi. Mesajı Paylaş

Alıntı YapTusas Filipinlerin 7 milyar $, 40 adet savas ucagi siparisi icin Airbus, Bae Systems, Leonardo, Dassault, LM ve Kore Kai yarisacak.

Mesajı Paylaş
]

T-129 iyi bir referans olacaktır. Ancak rakip sınıf skalası geniş gibi. Mesajı Paylaş

Savaş uçağı 40 adet diyor ve 7 milyar dolar diye altını çiziyor.

Bu bildiğiniz savaş uçağı ihalesi jet eğitim uçağı ile ne alakası var

Bir eğitim uçağı 50 milyon dolar olsa 40 adet 2 milyar dolar eder halbuki burda 7 milyar dolardan bahsediyor..

Bence bu haber illa bir savaş uçağı ile alakalı ise Kaan ile alakalı olur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 03 Ekim 2024, 22:42:11
Savaş uçağı 40 adet diyor ve 7 milyar dolar diye altını çiziyor.

Bu bildiğiniz savaş uçağı ihalesi jet eğitim uçağı ile ne alakası var

Bir eğitim uçağı 50 milyon dolar olsa 40 adet 2 milyar dolar eder halbuki burda 7 milyar dolardan bahsediyor..

Bence bu haber illa bir savaş uçağı ile alakalı ise Kaan ile alakalı olur.

Filipinlerin, yaklaşık 33 milyar dolarlık ordu modernizasyon programı var. Bunun 5-7 milyar dolarlık kısmının savaş uçağına ayrılacağı tahmin ediliyor. Yetkililer görüşmeler gizli yürütülüyor demiş. Konu ile ilgi tek bilgi 40 adet olacağı ve G. Kore ile FA-50 için görüşüldüğü. Bunun haricindekiler tahmin. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz