HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-404 işinden haber yoksa bu heyecan kursağımızda kalır...

Mesajı Paylaş

Eğitim versiyonu için F404'de bir sorun yok. Fakat bunu silahlı hale getirdiğiniz an, her şey değişiyor. Bu silahlı versiyonunu böyle göstere göstere yapılması bence, projeye en büyük sıkıntıyı çıkaracak konu olacak. Fakat kimse umursamıyor gibi. Mesajı Paylaş

2. prototip de burun radomunda hafif bir değişiklik var gibi görünüyor. Daha kalınlaşmış kanobiden sonraki eğim sonrasında radom başlıyordu ikincide direk kanopiden itibaren başlıyor. Buda radoma daha hacim kazandırmış ve bence dahada şık olmuş. Bu takılacak AESA radar ile ilgili bir gereklilik olabilir.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Radom ve hava alıkları değişmiş, kanat uçlarına da hava-hava füzesi lançerleri eklenmiş.

Hürjet'ten yola çıkarsak KAAN'a değişecek noktalar çok yüksek ihtimalle yine radom, kanopi, (şahsi tahminim)yatay ve dikey stabilizatörler. Hava alıklarında da ufak tefek değişiklikler söz konusu olabilir.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 12 Kasım 2024, 22:01:00Eğitim versiyonu için F404'de bir sorun yok. Fakat bunu silahlı hale getirdiğiniz an, her şey değişiyor. Bu silahlı versiyonunu böyle göstere göstere yapılması bence, projeye en büyük sıkıntıyı çıkaracak konu olacak. Fakat kimse umursamıyor gibi.

İstese eğitim versiyonuna da motoru vermez. ABD bunu silahlandıracağımızı bilmiyorum mu? Biliyor. Hafif silahlı bir versiyon olarak da geliştiriliyor. Emin olalım ABD yıllardır HÜRJET'in silahlı versiyonu olacağını biliyor.

Adamlar F110'u vermiş KAAN için F404'te çok sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Sonuçta bu işten onlarda para kazanacaklar. Biz ilk parti KAAN için F110'la envantere girecek diyoruz buna çok takılmamak lazım.

Mesajı Paylaş

Hava hava füzesi detayını fark etmemiştim iyi gördün. Şaşırtıcı bir gelişme doğrusu ikinci prototipte hava hava füzesi denemek demek bu uçak iki prototipte nihai şeklini alacak gibi geliyor bana. Galiba proje takvimden daha iyi gidiyor işler öne alındı. Hava hava füzesini denemekten daha öte ne olabilir ki bir uçakta görülecek en son gelişme bu silahlardır.
Bir ihtimal biz çok kullandığımız için diyorum bu kanat ucuna uçağı kameraya almak için o meşhur amraam gövdesinden kamera podu ile projeleri videoya alma maksatlı olabilir. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Archangel99 - 12 Kasım 2024, 22:41:36İstese eğitim versiyonuna da motoru vermez. ABD bunu silahlandıracağımızı bilmiyorum mu? Biliyor. Hafif silahlı bir versiyon olarak da geliştiriliyor. Emin olalım ABD yıllardır HÜRJET'in silahlı versiyonu olacağını biliyor.

Adamlar F110'u vermiş KAAN için F404'te çok sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Sonuçta bu işten onlarda para kazanacaklar. Biz ilk parti KAAN için F110'la envantere girecek diyoruz buna çok takılmamak lazım.

ABD tabi ki de bunu biliyor ama bilmek ve görmezden gelmek ile davullu zurnalı iş yapmak ayrı olaylar. GE net şekilde Türkiye ile çalışmak istiyor ve bunun için ABD yönetiminde ipleri çekiştiriyor. GE bu işten çok para kazanıyor hatta ona kalsa TEİ'deki yatırımları 3'e 5'e katlar. Fakat bazen sessizlik iyidir. Mesajı Paylaş

Mehmet DEMİROĞLU'nun açıklamalarına bakıldığında Hürjet 3 ilaheyi aldı alacak.

Aklımda İspanya ve Mısır var.

Yine Malezya'da FA-50'nin ihaleyi almasına rağmen halen iddialıyız açıklamaları var. Kore'nin ihaleyi rüşvetle aldığı söylentileri dolayısıyla ihale iptal olursa böyle bir durum da söz konusu olabilir.

Sanki bir ihale daha vardı. Hürjet silahlı Lo uçaklarla yarıştığı için (Malezya dışı) burada tartışmıştık. İlk prototipte işler yolunda gidip,ihale isterleri sebepleri ile Silahlı Hürjet'te takvimin hızlandırılmış olması gayet mümkün. Belki ikinci prototipte silahlı versiyonun göstereceği performans Malezya ihalesini de etkileyebilecektir. ABD'nin Mısır, Malezya gibi ülkelerden F-404'ü esirgeyeceğini düşünmüyorum. Hürjet İspanya'yı alırsa zaten piyasayı domine etme ihtimali doğar.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 12 Kasım 2024, 23:04:18
Alıntı yapılan: Archangel99 - 12 Kasım 2024, 22:41:36İstese eğitim versiyonuna da motoru vermez. ABD bunu silahlandıracağımızı bilmiyorum mu? Biliyor. Hafif silahlı bir versiyon olarak da geliştiriliyor. Emin olalım ABD yıllardır HÜRJET'in silahlı versiyonu olacağını biliyor.

ABD tabi ki de bunu biliyor ama bilmek ve görmezden gelmek ile davullu zurnalı iş yapmak ayrı olaylar. GE net şekilde Türkiye ile çalışmak istiyor ve bunun için ABD yönetiminde ipleri çekiştiriyor. GE bu işten çok para kazanıyor hatta ona kalsa TEİ'deki yatırımları 3'e 5'e katlar. Fakat bazen sessizlik iyidir.

Trump varken artık şansımız daha yüksek. Adam bir şekilde ticaretine bakıyor. GE KAAN ve HÜRJET'ten yüz milyonlarca dolar kazanacağız dedi mi çok sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. GE zaten dünden razı.

Biz de biraz şovu seviyoruz. Yaptığımız her şeyi sergilemek hoşumuza gidiyor. Ülke olarak da son dönemde savunma sanayii çok ilgi çekince yetkililer de buna müsaade ediyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 12 Kasım 2024, 22:50:46Hava hava füzesi detayını fark etmemiştim iyi gördün. Şaşırtıcı bir gelişme doğrusu ikinci prototipte hava hava füzesi denemek demek bu uçak iki prototipte nihai şeklini alacak gibi geliyor bana. Galiba proje takvimden daha iyi gidiyor işler öne alındı. Hava hava füzesini denemekten daha öte ne olabilir ki bir uçakta görülecek en son gelişme bu silahlardır.
Bir ihtimal biz çok kullandığımız için diyorum bu kanat ucuna uçağı kameraya almak için o meşhur amraam gövdesinden kamera podu ile projeleri videoya alma maksatlı olabilir.

Selam,

Hayatınızda hiç mi paylon takılmış eğitim uçağı görmediniz bu kadar heyecanlandığınıza göre az biraz detaylandıralım konuyu.

HÜRJET projesinde ikinci prototipte hava-hava füzesi entegrasyonu denemesi zaten planlanıyordu. HÜRJET'in gelişim sürecinde oldukça önemli bir aşama ve hava-hava füzesi gibi ileri seviye silah sistemlerinin denemesi, projenin hızlı ilerlediğine ve takvimin önünde olduğuna zaten işaret etmekte. Ancak, bu tip mühimmat taşıma testlerinin, özellikle uçakların nihai donanım konfigürasyonlarına yönelik denemelerde, hem entegrasyon doğrulaması hem de mühendislik testleri amacı taşıdığını unutmamak önemli.

Bu tür podlar, genellikle füze gövdelerine benzer bir tasarımla yapıldığından, hava-hava füzesi taşıyor gibi görünse de, uçağın performans analizini ve veri toplamasını kolaylaştırmak amacıyla konumlandırılmış olabilme ihtimali mevcut. Bu durum, özellikle uçuş testlerinde kullanılan ve hassas uçuş verilerini kaydeden, çeşitli sensör ve kameralar içeren podların kullanımında sıkça görülen bir uygulamadır.

Dolayısıyla, hava-hava füzesi entegrasyonuna yönelik testlerin yanı sıra, kamera veya sensör podları gibi ekipmanların kullanılmasının da uçuş test programının bir parçası olması mümkündür. Bu aşamalarda HÜRJET'in nihai konfigürasyonuna adım adım yaklaştığını ve test programının stratejik bir şekilde planlandığını zaten gösteriyor.

Herşey sıra ile ve projede planlanan takvim içerisinde yer alıyor. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz