HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Söylediği muhtemelen RED6 teknolojisidir , başka da müthiş bir avantajının olduğunu düşünmüyorum T-7'nin. Mesajı Paylaş

Hürjet den şapkadan tavşan çıkartmak aşırı bir dilek olabilir heleki KAAN gerçeği varken kim motive olacak da yapacak mantıken ama özel bir durum ortaya çıktı ve uçak gemisi için mutlaka Hürjet II düşünülecek. Acaba bu model sadece korozyona dayanım ve iniş takımlarını güçlendirmenin ötesine geçer mi? Normalde böyle bir eğitim uçağı silahlı modelide olur fazlada abartılmaz ama bizim bir sıkışmışlığımız var bu yüzden uçak gemisi için Hürjet üzerindeki ihtimaller aşırı şekilde nerdeyse ucu açık hal alabilir. Hürjet 2 nin F18 olmaya kadar ihtimal seçenekleri var hatta belki F35 imsi F18 bile olabilir. Akıl dışılık bu tabi proje çerçevesi içinde ama uçak gemisi her şeyi alt üst ediyor akılla olacak gibi değil bizim iş.

Neler olur inşallah

F414 motorlu Hürjet olabilir
Çift F414 veya F404 motorlu Hürjet radikal bir değişim ile F18 benzeri olabilir
Tek pilotluk model olur
Dahili istasyonu olan yada olmayan görünmez geometride bir uçak olabilir
F110 tek motorlu uçak gemisine uygun F16 performansında bir uçak olabilir

Tabi ki yine de en kuvvetli olasılık şu andaki Hürjet in iniş takımı korozyon gibi iyileştirmeler ile yapılmasıdır. Ben bu en basit değişiklikte bile tek pilotlu modeli beklerim doğrusu uçak gemisindeki her faydalı yüke ihtiyaç varken çift pilot maliyeti kabul edilemez israf olur. Ama bunun bize ilelebet yetmeyeceği kesindir.
F35-B tedariğinin olacağına duyulan itimat da tabi ki motivasyonu çok etkiler bu durumda yukarıdaki basit ihtimal daha da öne çıkar

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: 浪人 - 29 Ocak 2025, 15:52:15
Alıntı YapKozan Selcuk: Hürjet hakkinda bi Konusabilsem.

T7 ile nasıl eşdeğer olur?
T7, yüksek subsonik uçak.
Hurjet 1.4 Mach süpersonik uçak.
Mesajı Paylaş

Putty ;

Ben de denizci hürjet için tek kişilik versiyon olur mu diyordum ama;

1. tasarım değişikliği sebebiyle kaybolacak zaman,

2. Beraber görev yapacağı kızılelma ve anka-3 için pilot harici bir İHA sistemleri kontrol görevlisi ihtiyacı,

3. sonraki muhtemel gelişmiş deniz havacılık uçağı için eğitim uçağı görevini üstlenecek olması,

gibi sebeplerle 2 kişilik olması daha iyi olur sonucuna vardım. Belki de f-18 gibi hem tek hem iki kişilik versiyonları da olabilir tabi. Mesajı Paylaş

F18 gibi çift motorlu uçak yada stealth bir çift veya tek motorlu uçak;

Bu uçağı başka bir uçak haline getirir o zaman adına hürjet denmez bilginiz olsun Mesajı Paylaş

Bizim öyle matematiksel bir isimlendirme prosedürümüz yok; hürjet-2 der geçeriz ;D   2 motorlunun 2'si. 

ama zaten 2 motorlu yapmayız. Mevcut teyyare biraz korozyon koruması ve iniş takımı güncellemesi ile bir sonraki seçim öncesi (2033) bi iner kalkar gemiye, tamamdır. Zaten uçak gemisi de anca o zamana hazır olur. Hatta güvertesinde 3-4 tane hava kuvvetlerinden alınıp griye boyamış hürjet ile boğazda 2 tur attı mı bile tamamdır. Mesajı Paylaş

Mugemde kaan olacak tusaş çalışmaya başladı.
285 metre 60.000 ton gemi yapıp üstüne oyuncak gibi hurjet konmaz. Mesajı Paylaş

Bence şu anda Amerikan motoru olmasının da satışta olumlu bir etkisi var. Adamlar en önemli parçanın dünyanın en stabil 3 motorundan birisi olduğunu bilerek alıyorlar. Motorları biz üretseydik aynı bakış açısı olmazdı yada 20 sene sonra olur. Mesajı Paylaş

Ya şu İspanyollar, 80 tane Hürjet alacağım ama EJ-230 konfigürasyonlusunu isterim dese; Bizde ne verim abime deyip ama bizim de kullanmamıza ve satmamıza izin verecekseniz ,  ayrıca uyum işleri maliyetine de  ortak olursanız olur anlaşırız desek...

O zaman Amerika dan bağımsız ve %30-40 daha güçlü Hürjetimiz olur ...

Tam bir Zihni Fikir diyaleği ama!

What İf.... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz