HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dediğiniz gibi geceikeceği bilindiğinden (ya da zaten aslında o tarihlere planlandığından) dolayı,

Kaynaklar hazır havacılar sömürmüyorken deniz ve kara kuvvetlerine ayrılageliyordur belki.

Paran o kadarsa (kriz, deprem, siyasi dava bedelleri vb.) yapacak bir şey yok bekleyeceğiz.

Sadece çok bilinen majör işleri tahminen yazarsam;

250 altay>2026/2030> en az 3,5 b$
320 leo2 ve 320 m60t modernizasyonu> 5-6 sene > en az 2 b $

144 fırtına2> "  > en az 1 b $
2000 küsur zma> 10 sene> en az 4 b$
Diğer devam eden işler ve mühimmatlar> ?
Helikopter> atak2 ve t-925 > muhtemelen tank projesinden sonra

7 devam eden i sınıfı> 5-6 sene> 7 b$
1+3 tf-2000 > 10 sene > en az 6 b$
Devam eden 4 reis ve 2 milden en az 3 b$
Uçak gemisi> 10 sene > en az 3-4 b$
Diğer projeler ve mühimmat > ?

Ayrıca hava kuvvetleri ve sihalar için devam eden mühimmat ve parça gideri ile hava kuvvetlerinin modernizasyon ve ar-ge'sini de ekleyelim.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 22 Nisan 2025, 17:10:35Dediğiniz gibi geceikeceği bilindiğinden (ya da zaten aslında o tarihlere planlandığından) dolayı,

Kaynaklar hazır havacılar sömürmüyorken deniz ve kara kuvvetlerine ayrılageliyordur belki.

Paran o kadarsa (kriz, deprem, siyasi dava bedelleri vb.) yapacak bir şey yok bekleyeceğiz.

Sadece çok bilinen majör işleri tahminen yazarsam;

250 altay>2026/2030> en az 3,5 b$
320 leo2 ve 320 m60t modernizasyonu> 5-6 sene > en az 2 b $

144 fırtına2> "  > en az 1 b $
2000 küsur zma> 10 sene> en az 4 b$
Diğer devam eden işler ve mühimmatlar> ?
Helikopter> atak2 ve t-925 > muhtemelen tank projesinden sonra

7 devam eden i sınıfı> 5-6 sene> 7 b$
1+3 tf-2000 > 10 sene > en az 6 b$
Devam eden 4 reis ve 2 milden en az 3 b$
Uçak gemisi> 10 sene > en az 3-4 b$
Diğer projeler ve mühimmat > ?

Ayrıca hava kuvvetleri ve sihalar için devam eden mühimmat ve parça gideri ile hava kuvvetlerinin modernizasyon ve ar-ge'sini de ekleyelim.

Ben olsam:
1. M60 modernizasyonu
2. Uçak gemisi
3. Atak 2
4. Eurofighter alımı
5. F35 alimi

Projelerini rafa kaldırır, parayı:
1. Kaan
2.Tüm motor projeleri
3. Çelik kubbe sistemini nitelik ve nicelik olarak güçlendirmeye
4. Hipersonik füze gelistirmeye

Harcardim..

Zirhli araca gelincede her üreticiden ortaya karışık yapmazdım...Bir tane paletli, bir tane tekerlekli araç seçer, silah sistemlerini modüler olarak üstüne tak-cikar şeklinde tasarlatir, birden fazla görevi yapabilecek şekilde  en fazla 4-5 konfigurasyondan fazla araç kullanmazdim...

Yedek parçası, bakim-onarimi vs epey tasarruf sağlar bu yaklasim Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

M60 projesini yerli tedarikçiler ile yapılacak ise bence devam etmelidir Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz