HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Mayıs 2020, 22:23:37

Hürjet motor seçiminde gelişme var mı?  TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil imotor için nihai kararın verilmediğini şu sözle ifade etti; "Motor General Electric de olabilir Eurojet EJ200'de olabilir". demiş 1 ocak 2020'de

TUSAÞ sitesinde Hürjet motoru için   İtki 19.200lb olacak denilmiş... Ama bu değere yakın GE motoru konuşulan F404-GE-102 motoruna değil F404-GE-IN20 motoru değerlerine daha yakın duruyor....

Ama TUSAÞ sitesindeki itki değerine  birebir uyan bir motor da var...RD-93... Ama ben pek mümkün görmüyorum Rus motorunu

Sn Serkan1976,
Eğer 1.6 mach hız yapabilen CAS özellikli Aesa radarlı bir Hürjet versiyonu da olsun düşüncesi varsa (ileride dahi olsa) , ej200 ideal motor;
Ama sadece eğitim için bir uçak düşünülüyorsa GEF404 motoru olur bence. Tabii işin içinde GE ile olan arka kapı ilişkilerini de unutmayalım!! Mesajı Paylaş

Yanlız, uluslar arası nette ej 200 ün, bir sıkıntısından bahsediliyor. Motorun imalat Maliyetini düşürmek için, Palelerin rotorlara sabit yapıldığı, bu yüzden palelerde değişim gerektiğinde bu işlemin yüksek maliyete sebep olduğu, bu yüzden de ef 2000 uçaklarının faaliyet oranlarının çok düşük kaldığı yazılmışdı. Ayrıca, bu nedenle yeni motorların bu şekilde değilde, palelerin değiştirilebilir şekilde üretimi düşünüldüğü yazılmıştı. Bu konuda bilgi var mı?

Bu nedenle ben ej 200 konusunda endişeliyim dostlar.  Mesajı Paylaş

Sn Alpars ,
Söylediğiniz şikayetleri ben de okumuştum. Hatta bakımdaki karşılaşılan zorluklardan dolayı Alman hava kuvvetlerinin elinde çok az sayıda operasyonel uçak kaldığı falan yazıyordu.
Ancak Alman Silahlı kuvvetlerinin diğer envanterlerine baktığınızda da benzer tabloyu göreceksiniz. Nasılsa bizi ABD ve müttefikleri koruyor diye Ne uçaklarına, ne tanklarına,  ne gemilerine arzulanan bakım ve ihtimamı göstermiyorlar. Ve bütçe ayırmıyorlar. Ondan sonra Kendi hatalarına rağmen motora pislik atıyorlar gibi geliyor bana. (6000 Combat saat uçuşunda problemsiz çalışan motorlar iyi motorlardır. - devamlı ve rutin olarak 1000 saatin üzerinde bakıma ihtiyaç göstermeden çalışan motor Kötü olamaz)
Ekteki yazıları okuyun derim. Defenceturkey'in yazısının son parağraflarından anladığım kadarıyla bu motoru Türkiye'de yapmayı planlıyorlar ki teknoloji paylaşımı belirtilmiş.
https://www.defenceturkey.com/en/content/ej200-unbeatable-reliability-1768
http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/83836/ej200-engine-logs-50%2C000-flight-hours.html
Mesajı Paylaş

Ne motoru takılmalı bilmem ama kesinlikle ve kesinlikle ABD motoru kullanılmamalı...
Hürjet'e ABD motoru takmak , bu projenin amacıyla ,  kendisiyle çelişmektir...
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Mayıs 2020, 15:48:03
Ne motoru takılmalı bilmem ama kesinlikle ve kesinlikle ABD motoru kullanılmamalı...
Hürjet'e ABD motoru takmak , bu projenin amacıyla ,  kendisiyle çelişmektir...

Amerikaya gizli ambargo yapılması taraftarıyım. Yüzlerine "canım müttefiğim" şeklinde gülüp hiç bir ihalede kazandırmayarak.

Mesajı Paylaş

+1 😏😏😏😏😏 Mesajı Paylaş

Arkadaşlar proje şu an tai'nin kendi kaynakları ile ilerlettiği bir proje. Ssb'den destek yok. Proje için partner arıyorlar.  Birazda onların isterleri motora şekil verecek gibi duruyor. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Ordu,  Hürjet 'i istemiyor mu? Neden ssb destek vermiyor?

"Yapıyorsanız kendi imkanınızla yapın , benim desteğimi beklemeyin" demek "Benim bu tip uçaya ihtiyacım yok ya da önceliğim değil" demek değil mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Mayıs 2020, 17:21:51

"Yapıyorsanız kendi imkanınızla yapın , benim desteğimi beklemeyin" demek "Benim bu tip uçaya ihtiyacım yok ya da önceliğim değil" demek değil mi?

Para yok . Tüm kaynaklar MMU'ya aktarılıyor. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 23 Mayıs 2020, 18:28:29
Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Mayıs 2020, 17:21:51

"Yapıyorsanız kendi imkanınızla yapın , benim desteğimi beklemeyin" demek "Benim bu tip uçaya ihtiyacım yok ya da önceliğim değil" demek değil mi?

Para yok . Tüm kaynaklar MMU'ya aktarılıyor.

Tamam işte ""Hürjet önceliğim değil" demek bu ...

Bu da " Hürjet olmadan MMU zor" tezine bir antitez olacak bir gelişme... ya da

"Biz hele MMU'yu bir yapalım , MMU'yu yapan Hürjet'i şeyiyle yapar" demek anlamına da gelir... ya da

"Paramız ikisini birden yapmaya yetmiyor" demek... Bu üçüncü seçenek daha doğru olabilir... Meseleyi biraz karıştırdım galiba ::) ::) ::) Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz