HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Mayıs 2020, 18:40:35
Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 23 Mayıs 2020, 18:28:29
Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Mayıs 2020, 17:21:51
Ordu,  Hürjet 'i istemiyor mu? Neden ssb destek vermiyor?

"Yapıyorsanız kendi imkanınızla yapın , benim desteğimi beklemeyin" demek "Benim bu tip uçaya ihtiyacım yok ya da önceliğim değil" demek değil mi?

Para yok . Tüm kaynaklar MMU'ya aktarılıyor.

Tamam işte ""Hürjet önceliğim değil" demek bu ...

Bu da " Hürjet olmadan MMU zor" tezine bir antitez olacak bir gelişme... ya da

"Biz hele MMU'yu bir yapalım , MMU'yu yapan Hürjet'i şeyiyle yapar" demek anlamına da gelir... ya da

"Paramız ikisini birden yapmaya yetmiyor" demek... Bu üçüncü seçenek daha doğru olabilir... Meseleyi biraz karıştırdım galiba ::) ::) ::)

Valla temel kotil'in açıklamaları bu şekilde. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Neyse doğru yolu paramız bitince ancak kavradık... Tüm kaynaklar MMU'ya aksın...

MMU seri üretime girmeden Hürjet biter gibime geliyor..... Hele bir şu MMU prototipleri havalansın yeter.... Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
TUSAÞ tarafından yürütülen HÜRJET Projesi'nde "Ön Tasarım Gözden Geçirme" aşaması başarıyla tamamlandı.
HÜRJET savaş uçağının 2022 yazında ilk uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

@TUSAS_TR
https://mobile.twitter.com/Defence_Turk/status/1280456344567504904
Mesajı Paylaş
]

Yine çıktı karşımıza meşhur " ön tasarım gözden geçirme aşaması" mevzusu 🙄🙄🙄

Þimdi de " kritik tasarım aşaması" süreci başlar , 2 sene daha geçer.

Sonra " Çok kritik sistem gözden geçirme aşaması " gelir. 2 sene de öyle geçer...

Yahu daha ortada motorun ismi bile yok , bunlar motorunun ne olduğu belli olmayan uçağın "ön tasarın gözden geçirme aşamasını " nasıl hallediyor? anlatırsa bir arkadaş gerçekten çok sevinirim Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 08 Temmuz 2020, 10:11:12
Yine çıktı karşımıza meşhur " ön tasarım gözden geçirme aşaması" mevzusu 🙄🙄🙄

Þimdi de " kritik tasarım aşaması" süreci başlar , 2 sene daha geçer.

Sonra " Çok kritik sistem gözden geçirme aşaması " gelir. 2 sene de öyle geçer...

Yahu daha ortada motorun ismi bile yok , bunlar motorunun ne olduğu belli olmayan uçağın "ön tasarın gözden geçirme aşamasını " nasıl hallediyor? anlatırsa bir arkadaş gerçekten çok sevinirim

;D Teknik terimi bolca kullan ki millet boş konuştuğunu anlamasın. Süleyman Demirel de boş konuşurdu ama onun yöntemi daha farklıydı. Vatandaşın bildiği kelimeleri kullanırdı fakat cümlenin açık ve net bir anlamı olmazdı. Zaman ilerliyor, boş konuşma teknikleri de gelişiyor! Mesajı Paylaş

Bu projeyide  özel sektür yapmis olsaydi simdi ucardi Mesajı Paylaş

Bu Hürjet projesi başladığında ben bu uçağa harcanacak emek ve paranın Mmu'ya aktarılmasının daha doğru olduğunu , bize acil muharip uçak gerektiğini savunmuştum.

Arkadaşlar da "Hürjet yapılırken elde edilecek teknolojik yatırım ve deneyimlerin MMU yapılırken bize fayda sağlar" görüşünü savunmuşlardı...

Yani önce Hürjet yapılıp , uçacak ; bu Hürjet deneyimleriyle MMU'yu yapacaktık...

MMU motoru belli oldu , ABD'den motorlar geldi ; daha Hürjetin motoru bile belli değil.Hürjet , 2022'de uçacak deniyor.

Bu gidişle MMU,  Hürjet 'ten önce uçar , ahan da buraya yazıyorum....😎😎😎 Mesajı Paylaş

Serkan hocam aslında doğru söylüyorsunuz MMU zaten ilk başta 4.5 nesil olacak. Aceleye gerek yok yavaştan zaten 5. Nesil yapacağız. Ama Hürjet eğitim uçağı olacağı için pek olaya takmamak lazım. En azından pazara güzel bir uçakla giriş yaparız inşallah çok satarız. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Para varsa Hürjet mutlaka yapılır.
MMU'yu uçuracak pilotların modern, benzer bir kokpiti ve aviyonikleri olan eğitim uçağında uçuş eğitimi almaları gerekmez mi?
F35 pilotlarını eğitecek diye Hürjet'e başlanmıştı.
Hürjet sonunda, mutlaka üretilecek. T38 ler artık eskidi. Hem yaşça hem de teknik açıdan eski uçaklar artık t38'ler. Mesajı Paylaş

Hürjetin üretilmeside tecrübe olur. Bu pazarı yakalarsak çok iyi paralar kazanırız. Afrika gibi ülkelere silahlı versiyonunu satarız. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz