HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürjet  bir haber cikmiyor anlamamak  mümkün  

2022 2023 bekliyoruz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 18 Eylül 2020, 14:06:07
Hocam Ej-200 üreticisi Eurojet'in ortağı MTU yanı Almanlar...

Almanlardan izin alamayız... Ben de isterdim olsun
Almanların ne kadar sözü geçer bilemem. Ama motorun ana üreticisi ve tasarlayıcısı RR. Verirseniz 50-100 adet motor siparişi , Kale ile burada üretip size satar. 3üncü şahıslara da satış için serbest yapar. Mesajı Paylaş

Alıntı YapTUSAÞ ile Stirling Dynamics arasında HÜRJET sözleşmesi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ (TUSAÞ), HÜRJET Jet Eğitim Projesi kapsamında İngiltere merkezli Stirling Dynamics şirketi ile yeni bir sözleşme imzaladı.

Söz konusu sözleşme kapsamında Stirling Dynamics, HÜRJET programı için yük ve aeroelastik alanlarında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne teknik destek sağlayacak. Edinilen bilgiye göre; bu sözleşme, HÜRJET'in Ön Tasarım Gözden Geçirme (Preliminary Design Review/PDR) aşamasına kadar Stirling Dynamics tarafından sağlanan önceki desteğe dayanıyor.

Yeni sözleşme kapsamında şirket, Kritik Tasarım Gözden Geçirme (Critical Design Review/CDR) aşamasına kadar TUSAÞ'ın mühendislik ekibini destekleyecek.

Stirling'in Havacılık ve Uzay Teknik Hizmetler İş Birimi Müdürü Henry Hackford, "Yerli uçak geliştirme programlarında yeniden TUSAÞ ile çalışma fırsatına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. HÜRJET sözleşmesi, TUSAÞ ile uzun süredir devam eden bir diyaloğun gerçekleştirilmesidir ve bize temel güçlerimizi göstermemiz için olağanüstü bir fırsat sağlar." ifadelerinde bulundu.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan T-38 uçaklarının yerini alması için geliştirilen HÜRJET; tek motorlu, süpersonik ve gelişmiş bir jet tekamül uçağıdır. HÜRJET'in ilk uçuşunu, 2022 yılında gerçekleştirmesi planlanmaktadır.
https://www.savunmasanayist.com/tusas-ile-stirling-dynamics-arasinda-hurjet-sozlesmesi/amp/?__twitter_impression=true
Mesajı Paylaş
]

Hürjet e AESA takar mıyız? Takarsak attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer mi?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: カメせ - 18 Eylül 2020, 21:19:17
Alıntı YapTUSAÞ ile Stirling Dynamics arasında HÜRJET sözleşmesi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ (TUSAÞ), HÜRJET Jet Eğitim Projesi kapsamında İngiltere merkezli Stirling Dynamics şirketi ile yeni bir sözleşme imzaladı.

Söz konusu sözleşme kapsamında Stirling Dynamics, HÜRJET programı için yük ve aeroelastik alanlarında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne teknik destek sağlayacak. Edinilen bilgiye göre; bu sözleşme, HÜRJET'in Ön Tasarım Gözden Geçirme (Preliminary Design Review/PDR) aşamasına kadar Stirling Dynamics tarafından sağlanan önceki desteğe dayanıyor.

Yeni sözleşme kapsamında şirket, Kritik Tasarım Gözden Geçirme (Critical Design Review/CDR) aşamasına kadar TUSAÞ'ın mühendislik ekibini destekleyecek.

Stirling'in Havacılık ve Uzay Teknik Hizmetler İş Birimi Müdürü Henry Hackford, "Yerli uçak geliştirme programlarında yeniden TUSAÞ ile çalışma fırsatına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. HÜRJET sözleşmesi, TUSAÞ ile uzun süredir devam eden bir diyaloğun gerçekleştirilmesidir ve bize temel güçlerimizi göstermemiz için olağanüstü bir fırsat sağlar." ifadelerinde bulundu.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan T-38 uçaklarının yerini alması için geliştirilen HÜRJET; tek motorlu, süpersonik ve gelişmiş bir jet tekamül uçağıdır. HÜRJET'in ilk uçuşunu, 2022 yılında gerçekleştirmesi planlanmaktadır.
https://www.savunmasanayist.com/tusas-ile-stirling-dynamics-arasinda-hurjet-sozlesmesi/amp/?__twitter_impression=true
Hürjet için eleman alımına başlamış Stırling Dynamics firması.
Bu güzel haber.

https://www.stirling-dynamics.com/careers/vacancies/opportunities-in-turkey-aerospace-defence/
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KRAL14 - 18 Eylül 2020, 21:59:25
Hürjet e AESA takar mıyız? Takarsak attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değer mi?

Burun çapına bağlı Fa-50'nin ki 500 F-16 660 mm . Keşke bir öngörülülük yapıp F-16 aesa radarının sığabileceği şekilde tasarlasalar. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Alıntı Yap
Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET için geliştirilen simülatör tamamlandı

HÜRJET, 2022 içerisinde gökyüzüyle buluşacak
@TUSAS_TR
Mesajı Paylaş
]

Uçağını yapmadan simülatörü yapılan ilk uçak bizim Hürjet olacak... Yaşasın.

Daha ortada motorun ismi bile yok simülatörü yapmışlar...
Altay'da sonra bir proje mühendisliği başarısı daha...
Mesajı Paylaş

Bu bizim en garanti projemiz tamamlanamıyor yada bitirilemiyor diye bir şey söz konusu olamaz

Uçağın sağı solu önü arkası aşağısı yukarısı

Ben ya ben bildiğiniz Kore kai t50 yada fa50 golden eagle'ım diyor. Yani t155 fırtına obüsü gibi bir durum söz konusu.

Þimdi biz bu uçağı üretmesekte olur üretsekte

Kısaca üretmesekte bu uçağın tüm limitlerini halimiz mekaniğini elektroniği yani aviyonik ve aerodinamiğini ve tüm bunların parametresini biliyoruz varsayın nede olsa bu verilerin hepsi kai'den gelir simülatör de dahil.

Kısaca tek bir şey yapacağız.

F404 ge 400 80kn

Veya

Ej200 90kn

Umarım eurojet'i seçerler bu motor daha yüksek performanslı 1ton daha fazla ikiye sahip.

Ve ayrıca belki gövdenin üstüne dorsel spın adı verilen  ilave aviyoniklere yer veren yerler yapabilirler ki bu dorsel spın'in içine genellikle elektronik harp sistemleri koyuyorlar.

İşte ej motoru daha geniş kanat vesair fiziksel performansı geliştirebilcek imkanı sağlayabilir.
Mesajı Paylaş

Umarım eurojet'i seçerler bu motor daha yüksek performanslı 1ton daha fazla ikiye sahip.

Sn Deniz16,
"Seçerler" olamaz! Bu uçak seneye yani 2021 de hangardan çıkacak. 2022'de de uçacak. Motor hazır değilse bu tarihlere yetişmez.
Bu uçağın motoru ya hazır gelmiş vaziyettedir; ya da bu proje rafa kalkmıştır. Yoksa o verilen tarihler tutmaz.
Ben de EJ200 motorun seçilmiş olmasını isterim. Bu motorla Hürjet 1.6+ mach hızda bir uçak olur. Motorun gücü ile kullanacağı radarın ebadında da farklılık olacaktır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz