HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 21 Eylül 2020, 19:39:31
19.200 ibf işide şu an için muamma. Sadece bir kere infografiklerde çıktı o da Rusya'ya aşırı yanladığımız S-400'leri alacağımızı açıkladığımız dönemdi. Blöf yapmış da olabiliriz.

Ama şu an en mantıklısı Ej-200 tabi oluru varsa. Çünkü f-404 takarsak muharipliğini indirgemiş ve bir çok rakibinin olduğu bir banda çekeriz.  Ej-200'in bandında sadece rakibi gripen. Daha çok ekmek yiyebileceğimiz bir seviye. MMU ve Özgür projesindeki bazı alt sistemleri entegre edebilirsek , argeden kısar ve maliyeti etkinlik oranını yakalarız. Dorsal spine (içine entegre ew), cft ve burunda delta canard ve tabiki tvc olursa Gripen killer bile olabilir.

F-404 olursa gerçekten fark yaratmaz Hürjet  , bi dolu F-404'lü trainer uçak var. Ej-200 ise gerçekten farkyaratır.

Hocam Ej-200 , Eurojet üretimi ve içinde MTU yani Almanlar var.  Bize bu motoru vermezler hocam... Haksız mıyım? Mesajı Paylaş

MTU verebilir. Neden derseniz, MTU, altay motoruna doğu da "kürtlere" karşı kullandığımız için ambargo uyguluyor. Ama gelgelelim denizde ki alman menşeili hiçbir ürüne bildiğimiz kadarıyla ambargo yok. E bu Hürjet eğitim uçağı, bu uçakla yakın hava desteği anca verilir. o yüzden motor konusunda ambargo yeme ihtimalimiz az diye düşünüyorum. Hemde tam olarak kendilerine ait bir motor değil sonuçta. Mesajı Paylaş

Sn Serkan1976,
Ej200 motorunun sahibi RollsRoyce firmasıdır.
Motorun büyük kısmı İngiltere'de üretilmekte ve diğer parçaları da mtu(Almanya) ve ITP(İspanya) tarafından üretilip , motor, Almanya'da bir araya getirilmektedir.
Ancak motorun yaratıcısı olarak Rolls Royce, EJ200 motorlarını Bristol-İngiltere'de de üretiyor.
İstersek doğrudan onlardan alabiliriz. Bunu bildiği için Eurojet bu motoru satar bize. Satmazsa doğrudan İngiltere'den alırız.
http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/9644/first-production-engines-power-eurofighter-(apr.-17).html Mesajı Paylaş

Sn.Yaşar , bu görüşlerinizi daha önce de birçok defa dile getirmiştiniz... Görüşlerinizin güzel ama aşırı iyimser bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum .

RR , Hürjet için yeni bir motor , üretip satar deseydiniz size katılırdım .
Ama bu EJ-200 motoru EF uçaklarının kalbi olması için İngiltere,  Almanya,İtalya,İspanya motor üreticileriyle birlikte bu 4 devletin araştırma-geliştirme bütçeleriyle geliştirilmiş bir motor.

Hâl böyleyken RR ben tek başıma bu motoru üretirim , istediğime satarım diyemez.Bu ortaklık onbinlerce sayfalık hukuki antlasmalarla kurulmuş bir birliktelik...

Ej-200 satışı bu kadar kolay olsaydı SSM , 2 yıl önce Ej-200 kararını açıklardı...Hatta MMU için bile alınabilirdi , EJ-230 için.

Bu Ej-200 işi maalesef yine Almanlara takılır....

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fatihvskamil - 22 Eylül 2020, 15:03:31
MTU verebilir. Neden derseniz, MTU, altay motoruna doğu da "kürtlere" karşı kullandığımız için ambargo uyguluyor.

Onları öyle diyebilirler. Ancak biz o silahları Kürtlere karşı değil teröristlere karşı kullanıyoruz. Bunu artık kabullenmek zorundalar.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 22 Eylül 2020, 17:05:22
MTU verebilir. Neden derseniz, MTU, altay motoruna doğu da "kürtlere" karşı kullandığımız için ambargo uyguluyor.

Onları öyle diyebilirler. Ancak biz o silahları Kürtlere karşı değil teröristlere karşı kullanıyoruz. Bunu artık kabullenmek zorundalar.

keşke zorlayabilsek. Ama işte  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 22 Eylül 2020, 17:05:22

Almanlar bizden daha tutarlı. 90'lardan beri bu adamlar aralıklarla bize hep aynı suçlamalarla , aynı ambargolarla muhattap ediyor.
Biz ise büyük bir pişkinlik ile hala bu adamlardan motor dileniyoruz , olmuyor prototip tanklarımızda bile bu adamlara yanaşıyoruz...

Ben de olsam biz Türkleri suçlamaya devam ederim...
Çünkü biz akıllanmayız Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Eylül 2020, 16:57:31
Sn.Yaşar , bu görüşlerinizi daha önce de birçok defa dile getirmiştiniz... Görüşlerinizin güzel ama aşırı iyimser bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum .

RR , Hürjet için yeni bir motor , üretip satar deseydiniz size katılırdım .
Ama bu EJ-200 motoru EF uçaklarının kalbi olması için İngiltere,  Almanya,İtalya,İspanya motor üreticileriyle birlikte bu 4 devletin araştırma-geliştirme bütçeleriyle geliştirilmiş bir motor.

Hâl böyleyken RR ben tek başıma bu motoru üretirim , istediğime satarım diyemez.Bu ortaklık onbinlerce sayfalık hukuki antlasmalarla kurulmuş bir birliktelik...

Ej-200 satışı bu kadar kolay olsaydı SSM , 2 yıl önce Ej-200 kararını açıklardı...Hatta MMU için bile alınabilirdi , EJ-230 için.

Bu Ej-200 işi maalesef yine Almanlara takılır....
Sn Serkan1976,
Sizde devamlı Almanya'ya takılır diyorsunuz.
Peki ben size sorayım o zaman; neden RR, MMU için bu motoru Türkiye'de Kale ile üretip size verelim teklifinde bulundu?
Zaten bu motoru doğrudan alım yapmayız. Mutlaka burada üretilir.
Yukarıda yazılı haberde RR tek başına üretmiş Bristol'da!

Alıntı:
In October 2015, a memorandum of understanding was signed between Turkey and Rolls-Royce on technological know-how and a production unit. Under the plan, Rolls-Royce will launch an advanced manufacturing and technology center in Turkey — the company's eighth such unit worldwide.

A year later, in October 2016, Rolls-Royce offered joint production partnership to Turkey with a view to powering planned Turkish platforms and potential sales to third parties. Rolls-Royce's proposal involved a production unit in Turkey to manufacture engines for the TF-X as well as for helicopters, tanks and missiles. Mesajı Paylaş

Sn Yaşar,  RR tek başına bu motoru Kırıkkale'de de üretir. Mesele o değil mesele bu motoru 3.ülkelere satarken Eurojet'in ortaklarının onayını alması gerekliliği...

Türkiye,Azerbaycan, Cezayir ortak bir şirket kurdu , yatırım yaptı bir turbofan uçak üretti diyelim. Bu motorun telif hakları bu 3 ülkenindir. Azerbaycan kalıpta " Ben bu motoru bakü tesislerimde tek başıma da üretiyorum, Rusya'ya da istediğim kadar satacağım" diyebiljr mi? Bence diyemez...

Bakın MMU için Kale+RR ile yeni bir motor üretmek için anlaştı (,ej-200 değil) tüm arge bütçesini biz karşılayacak olmamıza rağmen RR, motorun üretim sır ve teknolojisini vermedi ancak 3.ülkelere satışa karışmayız dediler...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Eylül 2020, 19:21:39
Sn Yaşar,  RR tek başına bu motoru Kırıkkale'de de üretir. Mesele o değil mesele bu motoru 3.ülkelere satarken Eurojet'in ortaklarının onayını alması gerekliliği...

Türkiye,Azerbaycan, Cezayir ortak bir şirket kurdu , yatırım yaptı bir turbofan uçak üretti diyelim. Bu motorun telif hakları bu 3 ülkenindir. Azerbaycan kalıpta " Ben bu motoru bakü tesislerimde tek başıma da üretiyorum, Rusya'ya da istediğim kadar satacağım" diyebiljr mi? Bence diyemez...

Bakın MMU için Kale+RR ile yeni bir motor üretmek için anlaştı (,ej-200 değil) tüm arge bütçesini biz karşılayacak olmamıza rağmen RR, motorun üretim sır ve teknolojisini vermedi ancak 3.ülkelere satışa karışmayız dediler...
Sn serkan1976,
Motorun yaratıcı üreticisi RR. Avrupa Topluluğu belgelerinde "OEM" (Original Engine Manufacturer) olarak Rolls Royce geçiyor. Diğer ülkeler ise "makine parçası alt üreticisi" olarak geçiyor. Ek AB dosyasında bu konulara değinilmiş.

Bu durumda RR istediği 3üncü ülkede bu motoru üretir ve size satar. Bu üçüncü ülke Türkiye de olabilir.
Sonra hiç bir zaman "motorun sır ve teknolojisini verme" diye bir durum olmadı. Bu motoru kale ile beraber üreteceğim ve size satacağız; Sizde istediğiniz üçüncü ülkelere hem motoru hemde motorun uçurduğu uçağı satabilirsiniz dedi RR. İşin içine Katar girince ve IP haklarını devretme durumu olunca , RR ipe un serdi. RR, bu motoru Kale ile üretirken mutlaka çok hassas parça teknolojisini vermeyecekti. Ama GE'de , TEİ'yede vermedi bu bilgileri. Ancak TEİ şimdi komple motor yapabilecek olgunluğa ulaştı. Kale'de aynı duruma gelebilirdi.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz