HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yaşar Bey;

"Hükümet Sözcüsü Seibert, ''Almanya'nın, Fransa ve İngiltere ortak üretim projelerine parça sağlama faaliyeti, bu malzemelerin daha önceki gibi Yemen'deki savaşta kullanılmama şartı ile devam edecek'' dedi."

haberlerde yukarıda belirtilen durumlarda vardı. almanya; suudi arabistana silah ambargosu uygularken sadece kendi orjinli olmayıp parça sağladığı ürünlerinde satışında sıkıntı çıkarmıştı. Mesajı Paylaş

Sn Yaşar siz İngiltere istese hiç kimseye sormadan,izin istemeden EJ-200 motorunu Türkiye'ye satabilir mi diyorsunuz? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Eylül 2020, 22:01:21
Sn Yaşar siz İngiltere istese hiç kimseye sormadan,izin istemeden EJ-200 motorunu Türkiye'ye satabilir mi diyorsunuz?
Evet! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ugurkarakaya25 - 22 Eylül 2020, 21:49:39
Yaşar Bey;

"Hükümet Sözcüsü Seibert, ''Almanya'nın, Fransa ve İngiltere ortak üretim projelerine parça sağlama faaliyeti, bu malzemelerin daha önceki gibi Yemen'deki savaşta kullanılmama şartı ile devam edecek'' dedi."

haberlerde yukarıda belirtilen durumlarda vardı. almanya; suudi arabistana silah ambargosu uygularken sadece kendi orjinli olmayıp parça sağladığı ürünlerinde satışında sıkıntı çıkarmıştı.
Doğru!
Alt yüklenici olarak yaptıkları üretimi devlet kararıyla vermeyebilirler. Ama bu gibi durumlarda bu motorun sahibi ve Orijinal Motor Üreticisi olarak Rolls Royce , gerekli parçaları kendisi üretebilir. Yalnız Almanlar, AB nezdinde RR'un Eurojet'le yaptığı yatırım anlaşmalarına ters düşerse mali açıdan da sorumlu hale gelecektir. Yukarıdaki ekte RR'un İspanyol Þirketi ITP'ye ortak olurken her iki tarafın da haklarını garanti altına alan şartlar var. Burada bir tarafın diğer tarafı zarara uğratacak adımlar atmaması da belirtiliyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 22 Eylül 2020, 22:10:15
Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Eylül 2020, 22:01:21
Sn Yaşar siz İngiltere istese hiç kimseye sormadan,izin istemeden EJ-200 motorunu Türkiye'ye satabilir mi diyorsunuz?
Evet!

Peki SSM, böylesine mükemmel değerlere sahip bir motoru Hürjet için seçtiğini neden hala açıklamıyor? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 21 Eylül 2020, 17:41:10
Alıntı yapılan: zirfak - 21 Eylül 2020, 13:19:00
Bence f110 ile yapmak lazım. Yeni bir motor geliştireceksek hürmet tek motorlusunu mmu cif t motorlusunu kullanmalı. Lojistik stratejik birsürü avantajı olacaktır.

Hocam bu fikrinize de +1

Ama siyasi uzlaşmazlık durumunda tek kaynağa bağlanmak doğru olmaz...Öneriniz lojistik açıdan çok mantıklı ama ABD ile olası bir anlaşmazlıkta F-110 motorlu uçaklarda sorun çıkarsa hiç değilse Hürjet ; EJ-200 veya Rus-Çin motoruyla biraz da olsa işimizi görür...

Hürjet motoru büyük çok büyük olasılıkla F-404 olacak , benim izlenimlerim bu. Ama ben belirttiğim nedenlerden dolayı EJ-200 olmasından yanayım ...

Sağlam , güvenilir bir doğu bloku motoru da 3. tercihim...
Mmu nün motorunu f110 dan geliştireceğimiz için f110 dedim. Aslında f110 stop gap çözüm.Insallah mmu için geliştireceğimiz motorun teklisini kullanalım diyorum.  Mesajı Paylaş

ABD'den silah sistemleri temini konusunu ciddiye almak gerek! Arda Mevlütoğlu'nun bir paylaşımı...

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Biden yeminle Trumptan daha mal Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 23 Eylül 2020, 17:09:12
Biden yeminle Trumptan daha mal

Biden kazanırsa, muhtemelen  sadece biz değil ABD halkı ve dünyanın büyük bir kısmı Trump'ı mumla arayacağız. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 23 Eylül 2020, 17:15:16
Alıntı yapılan: mavi1991 - 23 Eylül 2020, 17:09:12
Biden yeminle Trumptan daha mal

Biden kazanırsa, muhtemelen  sadece biz değil ABD halkı ve dünyanın büyük bir kısmı Trump'ı mumla arayacağız.

Demokratlar 2020 başkanlık seçimleri için Michael Bloomberg ve   Bernie Sanders  yerine Biden'ı başkan adayı seçtiği gün Trump yeniden başkan seçilmeyi garantiledi...Bizim CHP ne kadar lider seçmekten anlıyorsa Demokratlar da o kadar anlıyor işte

Seçimin sonuçlarını beklemeye gerek yok. Tüm hesaplamaları Trump seçilmiş gibi yapsınlar ki zaten yapıyorlar. S-400'leri hala aktive etmemelerinin nedeni de Trump F-35 verecek umudu ( Tabi S-400'ler devre dışına)
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz