HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Eylül 2020, 17:37:05S-400'leri hala aktive etmemelerinin nedeni de Trump F-35 verecek umudu ( Tabi S-400'ler devre dışına)

F-35'ten umudu çoktan kestiler; bence beklentileri F-35 almak değil, MMU gelene kadar CAATSA yememek ve bu şekilde F-16 filosunu faal tutmak. S-400'ler bunun için aktive edilmediler.

Bu arada, Biden son derece yobaz birisi. Es kaza seçilirse, bence gelmiş geçmiş en başarısız başkanlardan birisi olacaktır. Mesajı Paylaş

Bence Trump seçilirse yine F-35 gelmeyecek. S400 saaaaadece ve saaadece bahane! Böyle bir beklenti içerisinde olanlar büyük hayal kırıklığı yaşarlar. Onların hayal kırıklığı önemli değil de, bizim kaybedilen zamanımız çok önemli!

Bidon gelirse zaten daha beter... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 23 Eylül 2020, 18:02:50
Bence Trump seçilirse yine F-35 gelmeyecek. S400 saaaaadece ve saaadece bahane! Böyle bir beklenti içerisinde olanlar büyük hayal kırıklığı yaşarlar. Onların hayal kırıklığı önemli değil de, bizim kaybedilen zamanımız çok önemli!

Bidon gelirse zaten daha beter...

+1 Katılıyorum. Kim gelirse gelsin, ABD F-35 işine Türkiye'yi geri sokmayı düşünmeyecektir, o iş bitti.

İsmi lazım değil, hemen her konuda öngörüsü yanlış çıkan ama ısrarla çok şey biliyormuş edasıyla iddialarını sürdüren eskilerden bir arkadaş, "F-35 eninde sonunda gelecek" diye atıp tutuyor.  En çok o hayal kırıklığı yaşar herhalde. Mesajı Paylaş

Alıntı YapHÜRJET simülatörü ilk kez TEKNOFEST'te yer alacak.

Katılımcıların gerçek zamanlı simülatör sayesinde HÜRJET ile jet uçağı üzerinde pilotluk deneyimi yaşamasına fırsat sunacak.

@TUSAS_TR@teknofestist
https://mobile.twitter.com/Defence_Turk/status/1308773204970926080
Mesajı Paylaş
]

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Eylül 2020, 08:43:36
Alıntı yapılan: Yasar - 22 Eylül 2020, 22:10:15
Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Eylül 2020, 22:01:21
Sn Yaşar siz İngiltere istese hiç kimseye sormadan,izin istemeden EJ-200 motorunu Türkiye'ye satabilir mi diyorsunuz?
Evet!

Peki SSM, böylesine mükemmel değerlere sahip bir motoru Hürjet için seçtiğini neden hala açıklamıyor?
SSM'in Hangisini seçtiğin ben bilmiyorum. Siz biliyorsanız siz söyleyin. Adamlar belki de yumurtanın deliğe gelmesini bekliyorlar desem de bu mantıklı değil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: merzifonlu - 23 Eylül 2020, 18:10:38

İsmi lazım değil, hemen her konuda öngörüsü yanlış çıkan ama ısrarla çok şey biliyormuş edasıyla iddialarını sürdüren eskilerden bir arkadaş, "F-35 eninde sonunda gelecek" diye atıp tutuyor.  En çok o hayal kırıklığı yaşar herhalde.

+1

O malum kişiler, her şeyi biliyor edasından ziyade kamuoyunu yönlendirme çabasıyla hareket ediyorlar. Aklı yetmeyen genç tıfıllar da... onların ağzının içine bakıp, algı operasyonunun mağduru oluyorlar. Üstad, üstad... Ne üstad' ı yahu! Bal gibi algı operasyonu yapıyorlar.

Belki hatırlarsın... bir ara pilotlar paldır küldür istifa ediyordu. Dedik ki, bu işler yanlış; hava kuvvetlerinden bu kadar pilotun istifa etmesi hiç hayra alamet değil. Mecburi görev süresini de 10 yıla çektiler... N' oluyoruz arkadaş! dediğimizde;

''işte, THY' nin pilot açığı var; Boeing' ler, Airbus' lar bi' dünya uçak alındı. Özlük hakları, şöyleydi böyleydi...! Hem Hava Kuvvetlerinde pilot açığı oluşmaz, şu kadar bilmem ne pilotumuz var... hem savaşa mı gidiyoruz? THY'  5 kıtada 1500 uçuş noktasına sefer düzenliyor.. Þöyle oluyor, böyle  oluyor...! derken; yıkama, yağlama, cilalama faaliyetleriyle aklı yetmeyen genç delikanlıları kandırdılar. Bizlere de uyarı cezası vermişlerdi diye hatırlıyorum...

Peki sonra ne oldu? Pilotların tasfiye edildiği, yapılan işin bir FETÖ kumpası olduğu ortaya çıktı. Yıl M.S. 2012' mi 2013' mü neydi.

Hangi birini anlatalım arkadaşım ya..! Açılım Süreci mi dersin, Arap Baharı Süreci mi dersin, Ergenekon-Balyoz davaları mı dersin...! Þimdi de içlerinden bazıları da Avrasyacılara kafayı takmış! Merak etmesinler görüyoruz, kül yutmayız evelallah. Mesajı Paylaş

TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil :  " Motor için nihai kararın verilmedi , motor General Electric de olabilir Eurojet EJ200 de olabilir".

Ben size bu açıklamanın  Türkçe mealini söyleyeyim: " Hangi motoru almamıza izin verirlerse o motoru Hürjet'te kullanacağız."

Yani ortada seçim felan yok , Ağalar neyi almamıza izin verirse onu kullanacağız... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Eylül 2020, 20:48:29
TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil :  " Motor için nihai kararın verilmedi , motor General Electric de olabilir Eurojet EJ200 de olabilir".

Ben size bu açıklamanın  Türkçe mealini söyleyeyim: " Hangi motoru almamıza izin verirlerse o motoru Hürjet'te kullanacağız."

Yani ortada seçim felan yok , Ağalar neyi almamıza izin verirse onu kullanacağız...

Adamlar bize MMU için F101 yollamadılar mı F-404'te neden sorun çıkarsınlar ki . Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Hocam prototipler için 5 tane F-110 yolladılar... 100 tane F-110 istesek vereceklerini düşünüyor musunuz ABD'nin?

Peki neden Hürjet motorunu açıklamıyorlar ? Simulatörü bile hazır uçağın motoru açıklanmaz mı hocam? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Eylül 2020, 21:15:06
Hocam prototipler için 5 tane F-110 yolladılar... 100 tane F-110 istesek vereceklerini düşünüyor musunuz ABD'nin?

Peki neden Hürjet motorunu açıklamıyorlar ? Simulatörü bile hazır uçağın motoru açıklanmaz mı hocam?

İyide bizim F-110 kullanacağımızı bildiklerinden verdiler. Biz zaten çok daha güçlü bir uçak yapıyorken bunu neden vermesin ki sanki altay değil ki bu satar ekmeğine bakar, para eurojete gideceğine amerika kıtasına gider.

------

Bence hürjet projesi tainin öz projesi olduğundan müşteri ve onun isterlerini bekliyor gibi. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz