HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Benim görüşüme göre F-404 seçilirse Trainer ; EJ-200 seçilirse muharip bir uçağa dönüşür Hürjet hocam.

Katılır mısınız? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Eylül 2020, 21:34:07
Benim görüşüme göre F-404 seçilirse Trainer ; EJ-200 seçilirse muharip bir uçağa dönüşür Hürjet hocam.

Katılır mısınız?

F-404'le bile çok fakir ülkeler için iyi bir savaş uçağı olur. Özellikle şu sahip çıkmaya başladığımız afrika ülkeleri için. Ama genel olarak katılırım. İşte bence o noktada müşteri isterlerini bekliyorlar. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 23 Eylül 2020, 20:52:56
Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Eylül 2020, 20:48:29
TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil :  " Motor için nihai kararın verilmedi , motor General Electric de olabilir Eurojet EJ200 de olabilir".

Ben size bu açıklamanın  Türkçe mealini söyleyeyim: " Hangi motoru almamıza izin verirlerse o motoru Hürjet'te kullanacağız."

Yani ortada seçim felan yok , Ağalar neyi almamıza izin verirse onu kullanacağız...

Adamlar bize MMU için F101 yollamadılar mı F-404'te neden sorun çıkarsınlar ki .

Ne zaman yollamış? Kaynak? MMU`da henüz maketten öteye ilerlemedik. Ortada ne radar, ne fırlatma koltuğu, ne de motor var. Bunların üçüsünü de dışarıdan temin etmedikçe 2030`da bile prototipini görmek hayal olur.

Fırlatma koltuğü üreten dünyada sadece 4 ülke var, ABD, Ingiltere, Rusya ve Çin. Koskoca Fransa bile ABD malı kullanıyor uçaklarında. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 23 Eylül 2020, 22:29:01
Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 23 Eylül 2020, 20:52:56
Alıntı yapılan: serkan1976 - 23 Eylül 2020, 20:48:29
TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil :  " Motor için nihai kararın verilmedi , motor General Electric de olabilir Eurojet EJ200 de olabilir".

Ben size bu açıklamanın  Türkçe mealini söyleyeyim: " Hangi motoru almamıza izin verirlerse o motoru Hürjet'te kullanacağız."

Yani ortada seçim felan yok , Ağalar neyi almamıza izin verirse onu kullanacağız...

Adamlar bize MMU için F101 yollamadılar mı F-404'te neden sorun çıkarsınlar ki .

Ne zaman yollamış? Kaynak? MMU`da henüz maketten öteye ilerlemedik. Ortada ne radar, ne fırlatma koltuğu, ne de motor var. Bunların üçüsünü de dışarıdan temin etmedikçe 2030`da bile prototipini görmek hayal olur.

Fırlatma koltuğü üreten dünyada sadece 4 ülke var, ABD, Ingiltere, Rusya ve Çin. Koskoca Fransa bile ABD malı kullanıyor uçaklarında.

Koltuğunu bilmemde test uçaklarında kullanmak üzere Amerikadan F-110 istedik ve bir miktar tei'de birleştirilmek üzere yollayacaklarını hatırlıyorum. Mesajı Paylaş

]

Alıntı YapAIRTIFICIAL ile TUSAÞ arasında HÜRJET sözleşmesi.

İspanya merkezli AIRTIFICIAL şirketi, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı'nın uçuş kontrol sistemindeki bir parçanın üretimi için TUSAÞ ile sözleşme imzaladı.

Edinilen bilgiye göre; AIRTIFICIAL ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. (TUSAÞ) arasında imzlanan söz konusu sözleşme, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı'nın uçuş kontrol çubuğunun ilk sekiz ünitesinin üretimini kapsıyor. Toplam değeri 2.5 milyon avro olan sözleşme, TUSAÞ tarafından AIRTIFICIAL ile imzalanan ikinci sözleşme olma özelliğine sahip. AIRTIFICIAL, seri üretim döneminde 200 adetten fazla üretilecek söz konusu parçalar için nihai tedarikçi olmayı amaçlıyor. Þirket, faaliyetlerini Sevilla'da bulunan tesislerde gerçekleştiriyor.
https://www.savunmasanayist.com/airtificial-tusas-arasinda-hurjet-sozlesmesi/
Mesajı Paylaş
]

200 parça için ana tedarikçi!
Yani 200 adet Hürjet!
Yani 200 adet ej200 motorunun Türkiye'de üretimi !! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 09 Ekim 2020, 19:40:52
Yani 200 adet Hürjet!
Yani 200 adet ej200 motorunun Türkiye'de üretimi !!

200 hürjet diye konumlamayın kendinizi, yedek motor diye birşey var. Diğer yandan muharip siha içinde kullanılabilir. Rusya ohotnike al-31f takıyorsa biz neden bunu takmayalım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 09 Ekim 2020, 20:23:14
Yani 200 adet Hürjet!

200 hürjet diye konumlamayın kendinizi, yedek motor diye birşey var. Diğer yandan muharip siha içinde kullanılabilir. Rusya ohotnike al-31f takıyorsa biz neden bunu takmayalım.
Muharip jet siha için ej200??
Ortada var mı projesi ya da mock-up'ı böyle bir sihanın ki motor ve/veya parçasının üretimi mevzu olsun??
Keşke dediğiniz gibi ej200'lü bir jet siha yapsalar. Tadından yenmez!
Yedek motor genelde %10'u geçmez. Adet yükseldikçe de toplam yedek miktarı biraz düşer. Sonunda yedek motor atıl parasal yatırımdır ekonomik açıdan. (109 blackhawk için 236 motor yapılıyor - %8) 
Hertürlü bu motorlar için bir üretim hattı olması gerekecektir. Bu da bir avantajdır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 10 Ekim 2020, 01:44:23
Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 09 Ekim 2020, 20:23:14
Yani 200 adet Hürjet!

200 hürjet diye konumlamayın kendinizi, yedek motor diye birşey var. Diğer yandan muharip siha içinde kullanılabilir. Rusya ohotnike al-31f takıyorsa biz neden bunu takmayalım.
Muharip jet siha için ej200??
Ortada var mı projesi ya da mock-up'ı böyle bir sihanın ki motor ve/veya parçasının üretimi mevzu olsun??
Keşke dediğiniz gibi ej200'lü bir jet siha yapsalar. Tadından yenmez!
Yedek motor genelde %10'u geçmez. Adet yükseldikçe de toplam yedek miktarı biraz düşer. Sonunda yedek motor atıl parasal yatırımdır ekonomik açıdan. (109 blackhawk için 236 motor yapılıyor - %8) 
Hertürlü bu motorlar için bir üretim hattı olması gerekecektir. Bu da bir avantajdır.

Ej-200 e sahip radar taşıyan ve milli silah ailesine sahip bir uçağı çoğu müttefikimiz isteyecektir. Zaten kafadan jas-39 gripen ng sınıfı bir uçak olması beklenir. Sayı normal bence. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz