HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TUSAÞ'ın youtube sayfasında bu paylaşım var.
Hürjet uçuyor.  :)
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Bukrek - 05 Şubat 2021, 21:25:32
TUSAÞ'ın youtube sayfasında bu paylaşım var.
Hürjet uçuyor.  :)

Nerede uçuyor acaba? Mesajı Paylaş

Bir türlü haber alamıyoruz bu muhteşem uçaktan. İngilizlerin 6. nesil Tempest uçağı hakkında daha çok bilgiye sahibiz.
Herhalde Hürjet ışın silahıyla hedefleri vuracak , bu gizliliğe bakılırsa.
Altı üstü motoru ithal eğitim jeti yapacaksınız...

Ben şahsen bu yıl motorunun takılacağı , kanlı-canlı vücut bulacağı söylenen Hürjet'in motorunun ne olduğunu bile öğrenemedim... Mesajı Paylaş

Ukrayna'dan alırsın bir çift AI-25TL, yaparsın eğitim uçağını. Ama "fazladan iş de görsün bu" diyorsan, daha kuvvetli bir motor seçmen gerekiyor. Yakında anlarız nasılsa. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: merzifonlu - 06 Şubat 2021, 11:36:41
Ukrayna'dan alırsın bir çift AI-25TL, yaparsın eğitim uçağını. Ama "fazladan iş de görsün bu" diyorsan, daha kuvvetli bir motor seçmen gerekiyor. Yakında anlarız nasılsa.

Hocam geçen de forumda bunun bir tartışması olmuştu. Hürjet tek motorlu bir uçak. Tasarım açıklandı,mock-up'ı sergilendi,Tuşaş bu sene MOTORU takılı olarak görünecek dedi ama neden hala  bu çift motor meselesi konuşuluyor vallahi anlayabilmiş değilim... Mesajı Paylaş

Umarım hurjetin kaderi hurkusun kaderi ile aynı olmaz. Hürkuşa silahlar takip savaşa gonderiyorduk "o çocuğa ne oldu belli deaall" :) Mesajı Paylaş

]

Alıntı yapılan: serkan1976 - 06 Şubat 2021, 16:27:06
Alıntı yapılan: merzifonlu - 06 Şubat 2021, 11:36:41
Ukrayna'dan alırsın bir çift AI-25TL, yaparsın eğitim uçağını. Ama "fazladan iş de görsün bu" diyorsan, daha kuvvetli bir motor seçmen gerekiyor. Yakında anlarız nasılsa.

Hocam geçen de forumda bunun bir tartışması olmuştu. Hürjet tek motorlu bir uçak. Tasarım açıklandı,mock-up'ı sergilendi,Tuşaş bu sene MOTORU takılı olarak görünecek dedi ama neden hala  bu çift motor meselesi konuşuluyor vallahi anlayabilmiş değilim...

Nedeni besbelli işte. Motor önce seçilir ve sonra uçak konuşulur. Hürjet tek motorlu jet eğitim uçağı olacak ve hem de hafif bombardıman uçağı olacak diyorsak, seçilecek batı menşeili motorlar belli ve kimsenin de vereceği yok gibi duruyor.

Motor mevzusu bu şekilde havada kalınca da ister istemez en kolay temin edebileceğimiz Ukrayna motorlarına aklımız gidiyor.

Bu motor işi canımı fazlasıyla sıkıyor. Sürekli ayak bağı oldu son 10 senede. Atak'tan tut, Altay ve oradan da MMU'ya kadar.

Motor ailesi geliştirme işleri bitsin hele, sonra tüm motivasyonumuzla çip ve bellek üretme konularına geçeriz. O zaman gelişmiş bir savunma sanayisi ve dolayısı ile temelleri çok sağlam olan genel ekonomimiz olur. Mesajı Paylaş

Batıdan motor alamıyorsak 21000lbf itkili Klimov RD93MA motoru da olur. JF17-block3 için kullanılacak motor bu.  Daha uzun ve geniş bir motor ama uyarmı acaba aynı hazneye?
Yoksa iş başa düşer. Mesajı Paylaş

F404-GE-102  ya da EJ-200 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz