HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serkan,

Resmi olarak açıklama olmadığı konusunda haklısın ama artık neyi açıklıyorlar ki ? SSIK kararlarında bile yuvarlatılmış cümlelerden başka birşey yok artık o nedenle yukarıdaki GE dokümanını resmi söylem olarak alabilirsin :) Mesajı Paylaş

F404 motorunun 102 /103/402/RM12/IN20 ile kodlandırılmış 17.700 ile 19.000 ib aralığı max güç üreten versiyonları var.

Hürjet'e hangi F-404 versiyonu takılacağı belli mi?
Katalog bilgisinde Hürjet:19.000 ib yazdığını hatırlıyorum...

Ayrıca bu motorda ABD ambargosu nasıl aşılacak , sadece prototiplerde mi F-404 kullanılacak ?
Kafamda bir sürü soru.... Mesajı Paylaş

Benim anladığım GE ile bir ortak üretim işbirliği ve lisans anlaşması yapılacak. Model ise kesin olmamakla birlikte IN20 olabilir diye düşünüyorum, bir aralar 19000 lb sınıfı motor konuşulmasından dolayı. Eğer 17700 lb yeterli görülürse 102/402 olacaktır.

Mesajı Paylaş

Batı ülkeleri savunma sanayimize, bu kadar ambargo uygularken, bu kadar çelme takarken yine bir abd motoru seçmek, hem de tek seçenek olarak seçmek, Altay tank motoru, Atak heli motoru olayları ortada iken sizce ne kadar doğru bir seçim yada seçim olabilir mi?

En azından biraz paraya kıyıp, bir batı, bir de doğu menşeili motor aynı anda testlere sokulsa iyi olmazmıydı.

Mesela bi abd motoru ile bir çin, rus, ukrayna motoru. Sırf rekabet için bile yapılabilirdi sanki. Mesajı Paylaş

Cellatına aşık olmak diye bir terim vardır. Mesajı Paylaş

Peki ya trast vektör özelliği. Bu kabiliyetin etkileri, faydaları bu uçak ile en başta pilot öğrenciye öğretilirse daha iyi olmaz mı? Mesajı Paylaş

]

F-404 motor denildi ama burada böyle bir  ifade yok... Mesajı Paylaş

Alıntı YapTUSAÞ Sistem Mühendisliği Müdürü Yasin Kaygusuz: " HürJet'in ilk metalini kestik. İlk kodu yazdık. HürJet oluşturulmaya başlandı."

https://mobile.twitter.com/jamakalin/status/1375026798333992960

https://mobile.twitter.com/defencehublive/status/1375057083872215040
Mesajı Paylaş
]

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz