HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Nutuk - 17 Temmuz 2018, 09:43:03
ya bu ucaga yandan bakinca iki tane vampir disi varmis. Hurjet'in adi "F1 Vampir" olsun  ;D

Anten değil mi onlar. Bir tane de sırtında var.  :P Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Nutuk - 17 Temmuz 2018, 14:54:39
Saka maka Korelilerin tum ucaklarini neredeyse bire bir kopyaladik

KT-1 -> Hurkus
T-50 -> Hurjet
KFx -> TFx
Altay ve fırtına obusude Kore'den :)) geçen dizide bir hatun vardı onuda devsirdik mi olay tamamdır. Zirvede bırakırız :D Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Specificasyonlarda santim farklarla neredeyse bire bir T-50 ile ortusuyor, motor ayni ama yuk kapasitesi yaridan daha az ??

Sanirim buna "playing safe" deniliyor
Mesajı Paylaş

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasında Jet eğitim uçağı ihtiyacının karşılanması için Hürjet Protokolü imzalandı.

İki konfigürasyonda üretilecek olan uçaklardan biri tamamen eğitim uçağı odaklı, ikincisi ise aynı uçağın silahlı varyantı olacak.

Mesajı Paylaş

Tamamdır! Üsten görünüşüde gördük... Bence T-50 den daha güzel olacak... Hadi hayırlısı... Hürkuşla beraber yakın hava desteği işi bayağı bir oturur diye düşünüyorum... Merak ettiğim Husus Hür jet , özellikle deniz koruma görevleri için hava hava mühimmatı, ek yakıt tankı ile birlikte 2 adet SOM'u /Atmaca'yı kaldırabilecekmi? Bu ayrıntı ciddi bir caydırıcılık potansiyeli getirir... Mesajı Paylaş

Arkadaşlar hürjet için fırlatma koltuğu geliştirildiğine dair çalışma var mı? yani fırlatma koltuğu olmaması saçma olur diye düşünüyorum.

Ayrıca faydalı yük kap. 2700 kg civarında yani atmaca nın 800~ kg, som a nın 600~ kg,  ve 2000 librelik 900~ kg serbest düsüm mühimmatlarla bile ( ikişer tane) hava-hava füzeleri için yeterince yer var.(göktüğ füzelerinin 150~ kg diye tahmin ediyorum.) Yani aslında biraz daha  zorlasak  jf-17 hatta F-16 klasmaında bir uçak yapılabilirdi(mi?). Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fatihvskamil - 09 Aralık 2018, 17:21:55
Arkadaşlar hürjet için fırlatma koltuğu geliştirildiğine dair çalışma var mı? yani fırlatma koltuğu olmaması saçma olur diye düşünüyorum.

Ayrıca faydalı yük kap. 2700 kg civarında yani atmaca nın 800~ kg, som a nın 600~ kg,  ve 2000 librelik 900~ kg serbest düsüm mühimmatlarla bile ( ikişer tane) hava-hava füzeleri için yeterince yer var.(göktüğ füzelerinin 150~ kg diye tahmin ediyorum.) Yani aslında biraz daha  zorlasak  jf-17 hatta F-16 klasmaında bir uçak yapılabilirdi(mi?).
F16 ların görev yükünü azaltmak için tasarlanıyor hava yer görevleri için kullanılıcak hava hava için çok gerekli olmadıkça yer almaz F16 performansında olması için tasarlanmıyor Mesajı Paylaş
IRK, DİN, DİL, MEZHEP ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN BU ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINDIR

Gururlanmak hakkımız... Emeği geçen herkes'ten ALLAH razı olsun,
İNÞALLAH envantere girdiği günleride göstersin. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz