HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hürjet esittir Su-24  cift motorlu olsaydi  süper olurdu

2028 beklerik  ekmekde 2 olur Mesajı Paylaş

TUSAÞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil: HÜRJET çok iyi gidiyor. Yakında uçmaya hazırlanıyor.

Proje kapsamında 2 adet uçabilir prototip uçak ile test faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 adet statik ve 1 adet yorulma test uçağı üretiliyor

https://www.twitter.com/Defence_Turk/status/1608814740360552450 Mesajı Paylaş

HÜRJET'in uçuş kontrol bilgisayarı, Malezya'da geliştirildi.

https://www.twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1613170455984078850

Kendi uçaklarına parça üretmeye başlamışlar bile, ortak üretim şimdiden kurulmuş ;D :P
Mesajı Paylaş

HÜRJET'de kullanılacak olan General Electric F404 motoru, bu ay teslim edilecek ... Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
İBRAHİM SÜNNETCİ @BRAHMSNNETC1

4 HURJET P1 ucusu yapacak prototip. P1 uretimi/nihai montajı devam ediyor. HvKK icin resmi siparisi verilen 4 HURJET den birinin P1 prototipi olup olmayacagı konusu henüz netlesmemiş.

HvKK kararına baglı. HURJET icin 2 mock-up uretilmis. İlk mock-up Malezya'ya fuara gonderilirken limanda Ukrayna'da kalmış bunun üzerine Nurus Firması kısa surede ikinci mock-up'ı uretmis. Halen HURJET Statik Test Ucagı prototipi testler icin hazırlanmakta. Her bir HURJET 10.000 civarı parcadan olusmakta. 4ncu prototipten sonra sonra taaruz ucagı versiyonu da uretilecek.  Ama mevcut kontrat sadece HURJET'in egitim versiyonunu kapsamakta. HURJET P1, 18 Mart 2023 tarihinde ucacak. Statik Test Ucagı dısında ucar durumda 4 prototip üretilecek HURJET icin.

HURJET P1 de kullanilacak GE urunu F404 motorunun bu ay sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor...

Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapİBRAHİM SÜNNETCİ @BRAHMSNNETC1

Motor calistirma testi dün yapilmisti görseli dusmus, hayırlı olsun P1 adim adim ilk uçuşu ilerliyor..

https://mobile.twitter.com/avionot/status/1620439147906469888?cxt=HHwWgMDQ8bm0-vwsAAAA
Mesajı Paylaş
]

Hayırlı olsun, uçtuğunu görmekte çok güzel olacak.

İngiltere ile anlaşılırsa veya Tei bu işe girerse motor konusunda da bir rahatlama olabilir. Sadece eğitim uçağı olarak kalmaz herhalde. Mesajı Paylaş

süper haber demekki motor gelmis  ucak icin

mart ayini  beklemeden   ucmak istiyor Mesajı Paylaş

Motor gelmiş , hayırlı olsun.... Mesajı Paylaş

Hadi hayırlı olsun, Umarım ilk uçuşta tekerlekleri toplar, hiç sevmiyorum tekerlekler dışarıda uçuş görüntüsünü... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz