HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Temel Bey'in kendisine özgü konuşurken iki elini havaya kaldırıp uçacakmış gibi anlatmasına çok gülüyorum. Adam yaşıyor resmen  ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 18 Mayıs 2023, 17:50:35
Temel Bey'in kendisine özgü konuşurken iki elini havaya kaldırıp uçacakmış gibi anlatmasına çok gülüyorum. Adam yaşıyor resmen  ;D

+1

;D Adam uçak yapmaya aç, bizim gibi... Mesajı Paylaş

Hürjet'ten daha umutluyum ben, MMU bile bunun kadar mutlu etmiyor, çünkü Hürjet her an başka birşeye evrilebilecekmiş bambaşka hallerine girecekmiş gibi geliyor, o potansiyeli görüyorum bir bakmışız Harrier oluvermiş, veya hangardan bir F-18 olarak çıkıvermiş, kimbilir belki de EA-6 benzeri olarak uçuverir, KAAN da o esneklik yok , bu uçakta var, herşeye erilmesini sağlayabiliriz istersek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 19 Mayıs 2023, 06:19:15
Hürjet'ten daha umutluyum ben, MMU bile bunun kadar mutlu etmiyor, çünkü Hürjet her an başka birşeye evrilebilecekmiş bambaşka hallerine girecekmiş gibi geliyor, o potansiyeli görüyorum bir bakmışız Harrier oluvermiş, veya hangardan bir F-18 olarak çıkıvermiş, kimbilir belki de EA-6 benzeri olarak uçuverir, KAAN da o esneklik yok , bu uçakta var, herşeye erilmesini sağlayabiliriz istersek.

GE F404/F414 ayarında motorunuz varsa, evet. (Harrier olmaz bundan, abartmayalım lütfen. ;D)

Aklımdaki Hürjet konsepti şöyle: Bunun sistemlerini olduğu gibi alalım ama ayrıca radar-silik bir gövde uyduralım. Sağlam bir özsavunma suitine eşlik eden, 3-4 adet kısa menzilli füzesi de olsun. Son olarak, güçlü veri bağı sistemleri + EH ile donatımını taçlandıralım. Unutmadan, iki kişilik olacak yine.

Bu uçağa 4 x KE ve/veya 4 x Anka III eşlik eder. Ve uçağı bu dron filotillasını yönetmek için, "uçan dron kontrol istasyonu" olarak kullanırız. İdamesi ucuz, her yerden kalkabilen, etkili ve hemide yerli&milli bir hava gücümüz olur.

Kaan da arada bir caka satmak için havalanır, o kadar. Mesajı Paylaş

Bence 20 kadar mühendisi dikine havalanma teknolojisi çalışma konusunda ne yapabiliriz bir çalışın demekte fayda var. F35B de motor şarf ile bir fanı çalıştırıyor yani jet motoru aynı zamanda turboşaft gibi çalışıyor ama Sovyetler zamanı bazı çalışmalarda fan yerine ikinci dik duran küçük jet motoru kullanılmış. Bizde de var bu küçük motorlar denemek lazım olur bence. Yapacakları şey bir uçak değil dikine inip kalkan jet motorlu deneysel bir makine
Bunu fazla beklentiye girmeden bütçesi kadrosu feda edilmiş gözden çıkartılmış bir proje olarak bir sınamak lazım. 1960 da harrier uçağı yapılmış ise  Hürjet yapan 2023 mühendisleri bence rahatlıkla başarabilir. Ortaya F35B çıkmaz ama TB3 den bir milyon kat iyisi çıkabilir belki de.

TAI müdürü şöyle desin. TAI öz kaynağı ile size bir proje veriyoruz aklınıza ne gelirse şu hangarda çalışın buda bütçesi bir sene sonra dikine havalanan bir makine yapabilirmisiniz görelim. Uçak değil deneysel bir makine sadece. Yüzde yüz yaparlar sonra ondan bir uçak çıkartırız

Böyle şeyler çalışmışlar anlatabiliyormuyum
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

H-rjet-par-alar" border="0

💢Mavi Renk: Titanyum Alaşım ve Alüminyum

💢Kahverengi : Termoplastik (Kompozit) Mesajı Paylaş

Malezya, Güney Kore merkezli KAI ile FA-50 uçakları için imzaları attı...

Türkiye, Malezya'daki ihaleye HÜRJET ile katılmıştı...

Temel Kotil , süreç devam ediyor demişti artık bitti... Mesajı Paylaş

]

Bizim buralarda böyle makinalara "Kız gibi maşallah" denir...Harika olmuş Hürjet...
Bir de sert manevralarda görsek kızımızı....
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz