HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: korsan2 - 19 Mayıs 2024, 17:55:43
tek motorlu üç  uçak var zaten.
*F16
*Kızıl Elma
*Anka 3

başka bir tek motorlu uçak   öncelikler   listesinde ilk  üçe  bile giremez  yahu.

durun  daha Kızıl Elma C  ve hatta Anka 4  gelebilir.
bu ikisi tahminen  Hürjet  için  belirlenen silahları da taşıyabilir  çift motorlu  haliyle.
gemiden  kalkıp inme  işini de  bu  ikisine  verirler  ve  silahlı Hürjet ihtiyacı da iyice azalır zaten.

uçak gemisi konusundaysa  kimin acelesi var ki?
bu günün konusu değil  bunlar.

Sayın hocam zaten bugünün konusu  demedik ki...
2035 civarı , TF-35000 olgunlaşınca Tusaş'ın ilk yapacağı iş  tek motorlu muharip jet yapmak olacaktır...

KAAN bu cüsseyle , bu maliyetle  tek uçak kalamaz... Buna aynı .motorlu eküri gerek...

TF-35000 işinin yeteri kadar ciddiye alınmadığını düşünüyorum...Mutlaka bol bol kullanılacaktır. Mesajı Paylaş

Alıntı YapAna Sayfa Aero Gündem HÜRJET, ABD Donanması'nın radarında.

Abd merkezli uçak tadilatı ve montajı konusunda uzmanlaşmış olan Sierra Nevada şirketinin, ABD Donanması'nın eğitim uçağı ihtiyacı için HÜRJET'i önerdiği belirtildi. Dünyanın önde gelen havacılık dergilerinden Aviation Week'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ (TUSAÞ) tarafından üretilen HÜRJET'in ABD donanmasının eğitim uçağı olarak seçilebileceğine ilişkin bir haber yer aldı. Donanımhaber'de yer verilen Aviation Week'in haberine göre; Fatih Özmen ve Eren Özmen tarafından ABD'de kurulan uçak bakım, montaj ve uzay hizmetleri sunan Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketi, ABD Donanması için HÜRJET'i teklif etmeyi planlıyor. Habere göre; T-45 Goshawk uçaklarının yerini alacak ileri seviye jet eğitim uçağı ihalesine Sierra Nevada ve TUSAÞ ortaklığında teklif verilebilir. ABD Donanması, yaşlanan T-45 Goshawk ileri seviye jet eğitim uçaklarını değiştirmeyi düşünüyor ancak bu değişim planı 2 yıl ertelendi. Bu süre 2028'in ikinci çeyreğine ötelendi. ABD Donanması, toplam 145 adet jet eğitim uçağı alacak. HÜRJET, ihale için adaylar arasında gösterildi.

haber.aero
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapTürkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET 30 bin feet irtifada 0.9 mach hıza ulaştı.

Haberin DevamıHaberin DevamıTürk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAÞ), Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye'nin jet motorlu süpersonik ilk uçağı HÜRJET'i göreve hazırlamak için yoğun çalışma yürütüyor.TUSAÞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET'in son sürat ilerlediğini belirtti.HÜRJET'in 79'uncu sortisini başarıyla gerçekleştirdiğini duyuran Demiroğlu, hava aracının 30 bin feet irtifada 0.9 mach hıza ulaştığını belirtti.
Mesajı Paylaş
]

Hürjet İngiltere'de fuarda statik sergilenecek Gökbey gibi uçuş gösterisi yapmayacakmış.

Hürjet henüz uçuş zarflarını tamamlamamış bir uçak olarak seyircinin üstünde gösteri yapmak için muhtemel mevzuatlara göre yeterli güvende kabul edilmemesi normaldir. 

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı YapTUSAÞ tarafından geliştirilmekte olan, turbofan motorlu, ileri seviye jet eğitimi ve yakın hava desteği uçağı HÜRJET için GE Aerospace ile F404 motor anlaşması imzalandı.

TUSAÞ tarafından geliştirilmekte olan, Türkiye'nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET için kritik öneme sahip bir sorun çözüldü. Halihazırda test uçuşlarına devam eden HÜRJET, bilindiği üzere GE Aerospace'e ait F404 motorlarını kullanıyordu. Þimdi ise seri üretim planları öncesinde motor konusunda soru işaretleri çözüldü. GE Aerospace, TEİ ve TUSAÞ ile HÜRJET özelinde mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.
HÜRJET'in motor sorunu çözüldüYapılan açıklamada GE Aerospace'in F404 motorunun yeni HÜRJET uçak varyantlarına entegrasyonunu değerlendirmek ve bu konuda işbirliği yapmak üzere TUSAÞ Motor Sanayii A.Þ. (TEI) ile anlaşma imzalandığı belirtildi. Üç şirket arasında daha önce yapılan anlaşmayla F404 motoru, Türk Hava Kuvvetleri'nin şu anda kalifikasyon sürecinde olan HÜRJET eğitim jetine başarıyla dahil edilmişti. TUSAÞ CEO'su Dr. Mehmet Demiroğlu, yaptığı açıklamada "Bu uçak, modern aviyonikler ve yüksek performans özelliklerinin yanı sıra tek motorlu, tandem koltuklu bir konfigürasyonda mükemmel performans sunarak modern pilot eğitiminde kritik bir rolü yerine getiriyor. Bu Mutabakat Zaptı'nın tüm taraflara başarı getireceğine inanıyoruz" dedi.

Öte yandan anlaşma kapsamında üç şirket, HÜRJET programının yeni varyantlarının uçuş testleri konusunda işbirliğini sürdürme ve GE Aerospace'in Savunma ve Sistemler iş kolundaki diğer motor ve sistem ürünlerinin uygulamalarını keşfetme konusunda da anlaştı. Bu yeni varyantlar ve potansiyel yeni müşteriler için taraflar, F404 motorlarının montaj, denetim ve testlerini Türkiye'de gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu süreçler ise GE Aerospace ve TUSAÞ'ın ortak girişimi TEI tarafından yürütülecek. TEI ayrıca HÜRJET'in Türkiye ve yurtdışı müşterileri için motor bakım, onarım ve revizyon hizmetlerini sağlayacak. Ek olarak anlaşmaya göre TEI, HÜRJET dışındaki platformlar için küresel F404 son kullanıcılarına da hizmet verecek.
https://www.egetelgraf.com/hurjet-icin-motor-sorunu-cozuldu
Mesajı Paylaş
]

Hürjet silah sistemleride kullana bilecekmi Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tumucin - 23 Temmuz 2024, 21:56:14
Hürjet silah sistemleride kullana bilecekmi
Hava kuvvetleri için üretilecek versiyonlar her türlü yerli mühimmatı kullanacaktır. İhraç versiyonları hangi ülkeye verileceğine ve ABD nin iznine bağlı motordan dolayı Mesajı Paylaş

ABD'nin vereceği motorlar sadece eğitim versiyonu için olabilir mi? Muharip versiyon için ABD motor verir mi? Mesajı Paylaş

Benim ilk okuduğum metinde varyantlar için izin verildi diyordu. Hürjet'in silahlısı varyantı oluyor mu? Bence oluyor. Yine de bunlar bunu bir şarta bağlamıştır kesin. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 24 Temmuz 2024, 00:22:40
Benim ilk okuduğum metinde varyantlar için izin verildi diyordu. Hürjet'in silahlısı varyantı oluyor mu? Bence oluyor. Yine de bunlar bunu bir şarta bağlamıştır kesin.
+1
Evet tüm varyantları kapsayan bir anlaşma yapılmış.
Eğitim, akrobasi ve hafif saldırı uçak varyantları olarak.

Unutmamak gerekir; nekadar iyi uçak olsalar da Hürjet ve KA-50 cinsi uçaklar bir f16V70, hatta bir Gripen-E olamazlar. Bunların üretimi için motor satışını Türkiye'ye engellemenin, ABD için çok büyük bir avantajı olmaz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz