HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rus Çin motorları bize olmaz. Bakımı farklı onarımı farklı mantığı farklı. Tamamen bambaşka bir dünya.  Ayrıca s400 aldık caatsa yedik. Rus Çin motoru alınca civata bile alamayız. Bunun dışında sanki bunların bize motor satacağı garanti mi? Adamlar kollarını açmış bizi mi bekliyor şu türklere motor satalım diye. Rusya daha kendi ihtiyaçlarını gideremiyor, çin 500-1000 saat ömürlü motorlarla idare ediyor ama umurunda değil, nasıl olsa motor fabrikası bende diyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 20 Ağustos 2024, 23:35:37
Rus Çin motorları bize olmaz. Bakımı farklı onarımı farklı mantığı farklı. Tamamen bambaşka bir dünya.  Ayrıca s400 aldık caatsa yedik. Rus Çin motoru alınca civata bile alamayız. Bunun dışında sanki bunların bize motor satacağı garanti mi? Adamlar kollarını açmış bizi mi bekliyor şu türklere motor satalım diye. Rusya daha kendi ihtiyaçlarını gideremiyor, çin 500-1000 saat ömürlü motorlarla idare ediyor ama umurunda değil, nasıl olsa motor fabrikası bende diyor.

Ruslar daha önce Kaan için motor verebilir demişti

Garanti kısmı için; hiç bir şey garanti değil fakat hiç istekte bulunmadığımız bir konuda garanti mı değil mi diye konuşmak mantıksız

Ayrıca teknik konuda iddaa ettiğiniz yabancı sistemler konusu son derece yersiz,o mantıkla anka3 ve Kızılelma motoru alınmazdı nasılsa bize yabancı Sovyet motoru yada T625 ve T925 için TVS 117 alınmazdı ve geliştirilmesdi bu motorlarla yani sorun teknik değil sonuçta bu motorların hepsine yabancıyız ve altyapımız yok,üretim anlaşması,ofsett vesaire yok,bakımından anlamıyoruz vesaire vesaire

Yani Karar tamamen politik ve siyasi

Alın buyrun hep ambargo ile korkutuluyoruz ya
İran ne yapıyormuş yani burda bile iddaa edilen ambargonun hikaye olduğunu görürsünüz

http://www.facebook.com/share/v/RMYEuN7yZkXYNXCD/?mibextid=fjhCiA Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 20 Ağustos 2024, 23:55:41
Alıntı yapılan: HKY - 20 Ağustos 2024, 23:35:37
Rus Çin motorları bize olmaz. Bakımı farklı onarımı farklı mantığı farklı. Tamamen bambaşka bir dünya.  Ayrıca s400 aldık caatsa yedik. Rus Çin motoru alınca civata bile alamayız. Bunun dışında sanki bunların bize motor satacağı garanti mi? Adamlar kollarını açmış bizi mi bekliyor şu türklere motor satalım diye. Rusya daha kendi ihtiyaçlarını gideremiyor, çin 500-1000 saat ömürlü motorlarla idare ediyor ama umurunda değil, nasıl olsa motor fabrikası bende diyor.

Ruslar daha önce Kaan için motor verebilir demişti

Garanti kısmı için; hiç bir şey garanti değil fakat hiç istekte bulunmadığımız bir konuda garanti mı değil mi diye konuşmak mantıksız

Ayrıca teknik konuda iddaa ettiğiniz yabancı sistemler konusu son derece yersiz,o mantıkla anka3 ve Kızılelma motoru alınmazdı nasılsa bize yabancı Sovyet motoru yada T625 ve T925 için TVS 117 alınmazdı ve geliştirilmesdi bu motorlarla yani sorun teknik değil sonuçta bu motorların hepsine yabancıyız ve altyapımız yok,üretim anlaşması,ofsett vesaire yok,bakımından anlamıyoruz vesaire vesaire

Yani Karar tamamen politik ve siyasi

Alın buyrun hep ambargo ile korkutuluyoruz ya
İran ne yapıyormuş yani burda bile iddaa edilen ambargonun hikaye olduğunu görürsünüz

http://www.facebook.com/share/v/RMYEuN7yZkXYNXCD/?mibextid=fjhCiA

Anka 3 ve Kızılelma motoru rus değil Ukrayna malıdır.  Ukrayna da şu anda rusyaya karşı fiilen savaşıyor yani Batı ittifakindadır. Ukraynadan motor alma ile rusyadan almayı aynı kefeye koyamazsın. Biz Ukrayna sevdalısı da değiliz. Yerli motorlar gelene kadar idare ediyoruz. İmkan olsa batıdan alınacak motor tercih edilir. Mesajı Paylaş

Yani diyorsunuz ki

Anka3 ve Kızılelma'ya batı ittifakında olduğu için Ukrayna motorunu seçtik.O zaman benim dediğim noktaya gelirsiniz,Aynı batı ortağı ABD Ve Avrupa Ukrayna'nın bize motor vermesine engel olabilir
O zaman biz batı Ambargosunu atlatmış değiliz.

Peki böyle birşey olursa o zaman ne olacak?

Hani işin aslı ABD'li honeywell f124 ve f125 motorları varken kimse Ukrayna motorlarının yüzüne bakmazdı, Kızılelma ve Anka3 için

Ukrayna motorunun ve motorlarının seçimi batının Ambargo kartından kurtulmak için seçtik Mesajı Paylaş

abd ab Türkiyeye cok büyük ambargo uygulasada

bizde nükler silah yapsak Mesajı Paylaş

Sn.Tumucin Nükleer silah için illa çok büyük ambargo yemeye'mi gerek var

Biz gizliden Nükleer silah yapsak şöyle 60-120 arası ve tıpkı İsrail gibi ne var desek nede yok desek daha iyi olmaz mı? Mesajı Paylaş

Denizci sana katiliyorum

bizim devlet adamlari anlamaz ambargo sart

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 20 Ağustos 2024, 02:28:16
Alıntı yapılan: kabardey - 20 Ağustos 2024, 01:54:59
Sizi tebrik ederim, Ruslar bu motorları bu kadar savunamazdı. :) Klasik bir Rus üçkağıtçılığı. Dışarı sattıkları her üründe yapıyorlar. Aynı ismi koy ama ürün farklı. Çinlileri de çok güzel dolandırdılar Su-35 satarak. Deli dolu reklamı yapılan uçağı teslim alan Çinliler, uçağın eldeki Su versiyonları ve yerli üretim kopyalarından pek de bir farkı olmadığını, aynı şekilde motorunda eldeki Rus motorları ile çok benzer olduğunu ve hatta aviyonik ve radar konusunda Çinliler kendilerinin daha ileri seviyede olduğunu iddia ettikleri için, sipariş sayısını düşürdüler. Hatta bu olay Su-35 satışında can sıktı. Çinliler J-20 konusunda hızlanmaya karar vererek, Rusya'dan uçak alımını durdurdular.

Tablonuz çok güzel, hiç ortada olmayan F-136 motoruna bile ömür biçmişsiniz. :)

Motor hakkında teknik konuları tartışıyorduk, bir anda kişisel tartışmalara geçtiniz. Bilmediğiniz konu hakkıda atıp tutuyordunuz düzelttim, kanıtladım ama sonunda saklanacak yer bulamayınca kıvırmaya başladınız.
Sahada 10-0 kaybettiniz ve konuyu Ağrı dağının tepesine kadar sürüklediniz.

Hakim olmadığınız konulara yorum yazmamanızı tavsiye ederim, yine de siz bilirsiniz ama böyle madara olursunuz, kaçacak yer bile bulamazsınız ve sonunda konuyu dağıtmakla meşgul olursunuz.

Alıntı yapılan: kabardey - 20 Ağustos 2024, 01:54:59
Tablonuz çok güzel, hiç ortada olmayan F-136 motoruna bile ömür biçmişsiniz. :)

Öylemi? Bu sefer 11-0 oldu. GE'nin resmi sayfasına göz atalım.
https://www.geaerospace.com/news/press-releases/defense-engines/ge-rolls-royce-f136-program-history-engine-details-0

Ukrayna savaşı konusunda Sn.ocelot ve Sn.Denizci ile sohbetimiz vardı, sizin gibilere özel iletim de vardı.
Alıntı yapılan: marmara - 19 Ağustos 2024, 16:46:41
Ancak bazıları batıdaki 1 ülke ordu için afedersiniz tuvalet kağıdı üretirse bile bunun dünyada en iyisi olduğunu, yumuşak, çok temiz arkasından mikrop bile bırakmadığını savunanlar var, muadilleri var, mağazadan bile bulabilrsin bu ürünü dediğin anda Þii, Rusçu, hain olursun.
Bunun gibilerle sohbet etmek, medeni şekilde tartışmak, tez ve ona karşı antitez olsun diye ileti atıyorum.

Değerli arkadaşım, burada sorun Rusya'nın yalancı çoban hikayesindeki çobana benziyor olması. Özellikle Ukrayna savaşında görüldü ki Rusya soğuk savaş yıllarındaki kadar korkutucu bir güce sahip değil. Kendilerini süper güç gibi göstermeye çalışıyor olsalar da, Batıya göre teknolojik açıdan geride kaldıkları açık bir şekilde ortada. Öve öve bitiremedikleri silahların hezimete uğramaları, söylemlerinin gerçek dışı olduğunu kanıtlıyor. Kendilerini yalancı çoban konumuna düşürmelerini yadırgamıyorum. Çıkarlarını korumak için mecbur kaldılar. Ama girdikleri askeri operasyonlarda Batı sistemlerine karşı genel olarak fazla başarı sağladıkları söylenemez. Mesela önceden Rusya'nın Ukrayna'yı kısa sürede işgal edebileceği düşünülürdü. Ama binlerce kayıp sonrası halen savaş devam ediyor. Batı desteği sayesinde. Batı sistemlerinin daha etkin olması nedeniyle...

Batı sistemlerinin de abartıldığı kadar muhteşem olmadıkları konusunda sana katılıyorum. Batı da aslında yalancı çobana benzer bir durumda ama farkı var. Rakibine göre daha etkili silah sistemlerine ve yapılanmaya sahip.  Ve daha kalabalık, daha fazla ekonomik gücü var..

Dolayısıyla bu kadar dezenformasyon içeren konularda birbirinizin kalbini kırabilecek kelimeler kullanarak kişisel tartışmalara girmeye gerek yok. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

https://turdef.com/article/usaf-might-steer-towards-an-adaptable-light-fighter

Bunu gördünüzmü arkadaşlar,
Hayalimde ki Hürjet bunun gibi işte, itkisi 20-24 bin'e gelmiş görünmezliği artırılmış Hürjet, böyle olursa süper olur...

Ayrıca, bu ilüstürasyondan ben görünmezliği artırılmış Gripen hedefleniyor gibi hissettim... Mesajı Paylaş

keşke L-159'dan az daha modernini  yapıp TF6000  takacak  yerli  başka  bir firma  çıksaydı.
adamların başında onlarca proje var,  sıra  nasıl gelsin?
---
şu an insansız jetlerde AL25  takıldığı ve bu motorun 3000Lb  altında olduğu yazılıyor açık kaynaklarda.
daha önceki bir demeçte  ilk prototipten 3000Lb  güç  beklendiği  belirtilmişti.
demek aslında ilk prototip bile şu anki  uçuşları  yaptırmaya yetebilir tahminen.

acaba diyorum bir erken duhul Anka 3  projesi oluşsa ve  3000Lb    haliyle bir filo  Anka 3  2026'ya kadar envantere alınsa.
sanırım  buna gerek yok;  çünkü  elde  biraz Ukrayna motoru stoğu var.
belki çeşitli markalarda  iki filo kadar  insansız jet görebiliriz envanterde birkaç yıl içinde.

Siper üretimini de epeyi hızlandırmak şart.
---
işler yavaş gidiyor.
vakit darlığıyla baş etmek için  gerçekçi ve pratik çözümleri düşünüp  uygulamak gerek.
TF3000 ve erken duhul anka'sı  bence gayet gerçekçi ve idare eder bir çözüm olurdu.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz