HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: kabardey - 22 Ağustos 2024, 14:05:59
S-400 alımını savunabilecek kadar aşağılık değilim. Bir kaç siyasiye yaranmak için onların hatalarını övemem. Türkiye S-400 alırken ne ile karşılaşacağını gayet iyi biliyordu. ABD'nin blöf yaptığını sandı, sonuç ortada. Dengesiz politikaların sonucu, ülkeler böyle kendini rezil eder. Neyse konumuz bunlar değil. ABD-Türkiye dengesi önceden de bozuldu, aklı başında insanlar bu dengeyi tekrar kurdu. Bugünde yeni dengeler üzerinden yeni ilişkiler kurulur, herkes yoluna bakar. Ne Türkiye eskisi kadar ABD'ye muhtaç, ne de ABD Ortadoğu'da artık boy göstermek istemiyor.

Siz Rus motorlarını boş verin, balistik füze filan onları övün, orada hayat var. ;)

Ne demek oluyor? Yani S 400 ' leri Tedarik etmeseydik bize F 35 gelecek mi olurdu? Belki ben sizi yanlış anlamış olabilirim lütfen buna biraz bir açıklık getirin Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 22 Ağustos 2024, 14:12:37
Alıntı yapılan: kabardey - 22 Ağustos 2024, 14:05:59
S-400 alımını savunabilecek kadar aşağılık değilim. Bir kaç siyasiye yaranmak için onların hatalarını övemem. Türkiye S-400 alırken ne ile karşılaşacağını gayet iyi biliyordu. ABD'nin blöf yaptığını sandı, sonuç ortada. Dengesiz politikaların sonucu, ülkeler böyle kendini rezil eder. Neyse konumuz bunlar değil. ABD-Türkiye dengesi önceden de bozuldu, aklı başında insanlar bu dengeyi tekrar kurdu. Bugünde yeni dengeler üzerinden yeni ilişkiler kurulur, herkes yoluna bakar. Ne Türkiye eskisi kadar ABD'ye muhtaç, ne de ABD Ortadoğu'da artık boy göstermek istemiyor.

Siz Rus motorlarını boş verin, balistik füze filan onları övün, orada hayat var. ;)

Ne demek oluyor? Yani S 400 ' leri Tedarik etmeseydik bize F 35 gelecek mi olurdu? Belki ben sizi yanlış anlamış olabilirim lütfen buna biraz bir açıklık getirin
Sn Tigerfish,
Öküzün altında buzağı aranması tabirine uygun gibi bir şekilde, F35'i Sn Kabardey'in yazısıyla ilişkilendirmişsiniz. F35'le ilgili bir şeyden bahsedilmiyor. S400 alımının yanlış olduğunu söylüyor. Yanlış politikaydı diyor arkadaş.
Birçok kişiye göre de yanlış politikaydı.

FETÖ organizasyonu, 2016'da, ABD'den destek alarak TC hükümetini devirmeye ve demokratik şekilde seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nın hayatına kast etti. Bu, Sn RTE, sevilsin sevilmesin, Türkiye'de aklı başında olan hiç bir kesimin kabul edemeyeceği bir hareketti. Putin, bu olayı önceden öğrenip RTE'yi uyardı. 2017'de Türkiye S400 siparişi verdi. Bu davranışın arkasında yatan, ABD'den intikammıydı? Yoksa Sarayı koruma amaçlımıydı? Putin'e teşekkürmüydü? Bu konulara girmeye gerek yok. Ama Türkiye'nin akabinde sergilediği dış politika fazla "hissi" bir politikaydı. Uluslararası politikalarda, hissiyata gerek yoktur. Akabinde rahip Brunson olayı da üstüne tuz biber ekti. F35 proğramından atılmamız ve CAATSA yaptırımları bu yanlış "hissi" politikaların ürünüdür.
Þimdi taşlar yeniden yerleştiriliyor. Önemli olan bundan sonrası için, geçen 10-15 yılda yapılan hataların yapılmaması. Türkiye için en doğru ve faydalı kararların, kişisel hissiyattan arındırılmış olarak, alınması önemlidir. Mesajı Paylaş

Ne demek oluyor? Yani S 400 ' leri Tedarik etmeseydik bize F 35 gelecek mi olurdu? Belki ben sizi yanlış anlamış olabilirim lütfen buna biraz bir açıklık getirin

Biri çıksın, bizim bu 1 sistem S-400 alımımızın bize getirdiği, 1 tane, bak fazla istemiyorum, 1 tane katkıyı, avantajı, neyse artık, söylesin, dediğimi geri alacağım. Depoda duran bir çöp. Tabi bu işin teknik tarafı. Diğer taraf da siyasi olarak, bardağı taşıran son damla, düşmanlarımız ve rakiplerimiz için en net politik koz, ağzından köpük saçan satılmış ABD senatörleri için gökten zembille inmiş bir fırsat. Bir ülke kendini ve müttefiklerini bu kadar az tanıyabilirdi.

S-400 işin uçundaki son nokta. Ne ana sebep, ne de gerçekte teknik olarak sıkıntı çıkaracak bir alım. Þimdi Hindistan F-35 istese, güle oynaya satarlar, S-400 ile F-35 yan yana herkese poz verir.

Tüm bunların yaşanacağı bilinerek, S-400 alındı. Rusya'da, NATO'nun en büyük ikinci ordusu ve sahada bağımsız operasyon yapabilen nadir ordulardan biri ile NATO'nun ilişkisini bozdu. Ne kadar iyi bir alım, bizim için değil ama başkaları için çok iyi bir fırsat.

Þimdi bu savunanlar, siyasileri aklamak için ellerinde oklava kanal kanal geziyorlar. Bu hatalı adım, teknik olarak alakasız olsa da, siyasi olarak bizi soktuğu durumlara bakım. Eğitim uçağına, motor alabilir miyiz alamaz mıyız diye konuşur hale geldik. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 22 Ağustos 2024, 15:47:10
Alıntı yapılan: kabardey - 22 Ağustos 2024, 15:39:28Þimdi Hindistan F-35 istese, güle oynaya satarlar

Bildiğim kadarıyla, Hintliler F35 almak istediler ama ABD satmadı. Belki de yanlış biliyorumdur, kimbilir...

Oradaki rüşvet işleri çok karışık. Günü gelince ABD gerekli yerleri görür ve satar. Fransızlar tertemiz verdi rüşvetini, sattı uçağını.

Tabi bir de Çin etkisi var. Çin J-20'leri Hindistan sınırında uçurmaya başlayınca, Hintliler de buna cevap vermek isteyecektir. Mesajı Paylaş

Hindistan , ABD için ; Çinliler ile girişeceği bir sıcak çatışmada kullacağı et yığını , insan deposu sadece...

F-35'te verir , nükleer silahta yeter ki ateşi tutan olarak kullanacağı bir maşa olsun...

Henüz gerçekleşmemış  bir olayın sonuçlarını görmek siyasi analiz ister ama zaten olmuş-sonuçlarını yaşadığımiz  bir S-400 olayını hâlâ  savunmak ne oluyor ki? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 22 Ağustos 2024, 15:39:28

Biri çıksın, bizim bu 1 sistem S-400 alımımızın bize getirdiği, 1 tane, bak fazla istemiyorum, 1 tane katkıyı, avantajı, neyse artık, söylesin, dediğimi geri alacağım. Depoda duran bir çöp. Tabi bu işin teknik tarafı. Diğer taraf da siyasi olarak, bardağı taşıran son damla, düşmanlarımız ve rakiplerimiz için en net politik koz, ağzından köpük saçan satılmış ABD senatörleri için gökten zembille inmiş bir fırsat. Bir ülke kendini ve müttefiklerini bu kadar az tanıyabilirdi.

S-400 işin uçundaki son nokta. Ne ana sebep, ne de gerçekte teknik olarak sıkıntı çıkaracak bir alım. Þimdi Hindistan F-35 istese, güle oynaya satarlar, S-400 ile F-35 yan yana herkese poz verir.

Tüm bunların yaşanacağı bilinerek, S-400 alındı. Rusya'da, NATO'nun en büyük ikinci ordusu ve sahada bağımsız operasyon yapabilen nadir ordulardan biri ile NATO'nun ilişkisini bozdu. Ne kadar iyi bir alım, bizim için değil ama başkaları için çok iyi bir fırsat.

Þimdi bu savunanlar, siyasileri aklamak için ellerinde oklava kanal kanal geziyorlar. Bu hatalı adım, teknik olarak alakasız olsa da, siyasi olarak bizi soktuğu durumlara bakım. Eğitim uçağına, motor alabilir miyiz alamaz mıyız diye konuşur hale geldik.

+1

Faydalı olmaz olur mu? S400 Ler Ülkeyi ekseninden kaydırmaya,suni kriz çıkartmaya ABD ve Nato ile ilişkileri bozmaya ihtiyacımız vardı; bunu sağlayacak en büyük İngiliz anahtarı s400 idi bunun sahibi olduk..

Hiç fayda zarar hesabı yapamıyorsunuz 😁😂

Hani faydasını söyleyebilecek yoktu 😎 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 22 Ağustos 2024, 15:39:28

Þimdi bu savunanlar, siyasileri aklamak için ellerinde oklava kanal kanal geziyorlar. Bu hatalı adım, teknik olarak alakasız olsa da, siyasi olarak bizi soktuğu durumlara bakım. Eğitim uçağına, motor alabilir miyiz alamaz mıyız diye konuşur hale geldik.

Ben önceden peşin söyledim. Belki ben yanlış anlamış olabilirim. Bunun hakkında sizden gereken cevabı istedim ve aldım. Benim niyetim ortalığı karıştırmak gibi bir şey yoktu. Bu konuda herkesin görüşü kendisine göredir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 22 Ağustos 2024, 19:11:01

Ben önceden peşin söyledim. Belki ben yanlış anlamış olabilirim. Bunun hakkında sizden gereken cevabı istedim ve aldım. Benim niyetim ortalığı karıştırmak gibi bir şey yoktu. Bu konuda herkesin görüşü kendisine göredir.

Üstat, ben de dediğim gibi ne bir uzmanım, ne sektörde yada kurumlarda çalışıyorum. Kendi halinde, kendi işinde bir mühendisim. Ben içimi döktüm, sizde vesile oldunuz teşekkürler. Herkes aklındakini yazmalı ki forum olsun. :) Konuyu da çok dağıttık, okuyanlar kusura bakmasın.
Mesajı Paylaş

Hadi araplara da satalım, usa kısıtlama getirmez zannedersem Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz