HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sisi ile Esad kıs kıs gülüyordur bu jestlere... Mesajı Paylaş

Eset/Esat (artık hangisi ise) istediği kadar gülebilir. Memleketinin anası ağlamış. ABD'si, Rus'u, Deaş'ı, PKK'sı memleketinin hemen her yanını tutmuş. Sisi de istediği kadar gülebilir. Darbeler ülkesinin son temsilcisi. Bakalım o ne kadar hüküm sürecek? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 02 Eylül 2024, 17:46:35
Eset/Esat (artık hangisi ise) istediği kadar gülebilir. Memleketinin anası ağlamış. ABD'si, Rus'u, Deaş'ı, PKK'sı memleketinin hemen her yanını tutmuş. Sisi de istediği kadar gülebilir. Darbeler ülkesinin son temsilcisi. Bakalım o ne kadar hüküm sürecek?

Bize ne Esed'den , Sisi'den ... Bunların yüzünden bizim uğradığımız zararlara bakalım biz...

Bakalım ki bir daha harita açmadan , o bölgelerin sosyal yapısını incelemeden dış politika ile ilgili saçmalıklar yapmayalım... Mesajı Paylaş

Alıntı YapMısır'da büyük rekabet: HÜRJET ve L-39NG.

3-5 Eylül tarihlerinde Mısır'daki El Alamein Havaalında'da gerçekleştirilecek Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'na HÜRJET ve L-39NG uçakları damga vuruyor.

Çek uçak üreticisi Aero Vodochody, yeni geliştirilen Aero L-39NG Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı'nı Mısır'da sergiliyor. Mısır'a ulaşan L-39NG hakkında açıklama yapan şirket, ''Vietnam Hava Kuvvetleri'ne ilk altı Aero L-39NG uçağının başarılı teslimatının ardından, Aero artık Afrika'daki müşterilerine odaklanıyor.'' ifadelerini kullandı.

STM Banner
Buna karşılık Türkiye'den ise TUSAÞ tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin ilk yerli jet motorlu insanlı eğitim uçağı olan HÜRJET, Akdeniz'i aşarak Mısır'a ulaştı ve gösteri uçuşlarına başladı. L-39NG ve HÜRJET aynı sınıfta yer alan iki farklı eğitim ve hafif taarruz uçağı olarak dikkat çekiyor.

https://youtu.be/6i2eLyBLxTQ?si=hh3FNEhebr3b1kS5
https://www.savunmasanayist.com/misirda-buyuk-rekabet-hurjet-ve-l-39ng/
Mesajı Paylaş
]

Her yazılan haberi okumadan ve araştırmadan paylaşırsak böyle olur işte.

Hürjet :
Süpersonik 1.4Mach üstü hız
11000lbf kuru , 17700lbf ıslak itkili GE F404 motorlu.
45000ft irtifa

Aero L-39NG :
Subsonic 0.7mach hızlı
3700lbf Williams motorlu
37000m irtifalı

Birisi Fiat 500, öbürü Mercedes. Aralarında uçurum var.

Bunun neresi büyük rekabet?

Magazin haber olsun diye yanlış yaptıysa bunu paylaşmanın ne alemi var?
Mesajı Paylaş

http://youtu.be/3n9NwZzQZlQ?si=4bidOOwEzMphhefK

Malumun ilani burda bas bas bağırıldı, rd33 ü alternatif göstermişler.

Heralde brics'ten etkilenmişler Mesajı Paylaş

Aslında şeytan diyor ne plan ne ürün olarak rusların elinde hürjet ve muadili yok.

Rd33 ile eğitim versiyonu,rd93 ile de muharip versiyonunu üret ,Ruslarla ortak ilk projen olsun.
Orta Asya,Afrika ve G.Amerika ile pasifikte herkeze sat. Mesajı Paylaş

hükümet yakin olan kaynak dogru haber

rus motorlari  hayirli olsun diyelelim Mesajı Paylaş

RD-93 Hürjet için uygun motor değil, özel olarak JF-17 için üretilmekte ve transmisyonu alt tarafındadır. Klasik eski RD-33 transmisyonu üst tarafındadır F404 gibi.

Hürjet için uygun motor MiG-35 kullandığı en son modeli olan RD-33MK, ömrü de uzun 4000 saat F404 ve F414 gibi ve her 1000 saatte genel bakımı yapılır. Ayrıca F404 78kN güç verirken, RD-33MK 88kN güç veriyor. Hürjet'in yapısı daha hızlı uçuşa elverişliyse uçağın hızını da arttırabilir, daha fazla faydalı yük taşımasına olanak sağlar. RD-33MK modüler yapıya sahip, 11 ana parçadan oluşmakta ve bu da bakım ve tamiratını kolaylaştırır. RD-93 ise böyle değil, eski RD-33'ün kalıntılarını taşımakta, ömrü de kısadır 1500 saat ve türbin tarafında sorunlu motorudur, onun için bu motorlarda kara duman çıkar.

Elinde Hürjet'in muadili diyebileceğimiz Yak-130 var eğitim uçuşları için, süpersonik hızlarda uçamaz ancak eğitim için gayet yeterli uçaktır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz