Savunma harcamasına hangi ülke ne kadar harcadı?

Başlatan SKYWOLF, 12 Haziran 2010, 01:24:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Savunma harcamasına hangi ülke ne kadar harcadı?

10:33 | 11 Haziran 2010

Geçen yıl en çok savunma harcaması yapan ülkelerin başında 661 milyar dolarla ABD geliyor.

İsviçre merkezli Sipri Enstitüsünün araştırmasına göre, geçen yıl savunma harcamalarını bir önceki yıla göre yüzde 54 oranında artıran ABD, bütçesinde bu alana 661 milyar dolar ayırdı ancak, geçen yıl savunmaya 47 milyar dolar ek harcama yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, bu yıl başında Kongre'den 2011 mali yılı için savunma harcamalarında 708 milyar dolarlık "rekor düzeyde" bütçe talep etmişti.

Fransız ekonomi gazetesi Tribune'deki habere göre, listenin ikinci sırasında ABD'den altı kat daha az savunma harcaması yapan Çin yer alıyor. Ülke, geçen yıl 100 milyar dolar askeri savunma harcaması yaptı.
Çin'i geçen yıl 63,9 milyar dolar savunma harcaması yapan Fransa takip ediyor. Fransa, ülke sınırları dışında özellikle Afganistan'da çok sayıda uluslararası operasyona katılıyor.

Listenin dördüncü sırasında her zaman bu alanda Fransa'nın rakibi olan İngiltere bulunuyor. Ülke, geçen yıl askeri savunma alanına 58,3 milyar dolarlık harcadı.
Listede kendisine ancak beşinci sırada yer bulabilen Rusya'nın eski Sovyet Rusya olmadığı açık. Geçen yıl savunma harcamalarına 53 milyar dolar ayıran Rusya, bu konuda artık ABD ile rekabet edemiyor.

Japonya, geçen yıl yaptığı 51,8 milyar dolarlık savunma yatırımıyla listenin altıncı sırasında yer alırken, onu 45,6 milyar dolarla Almanya takip ediyor.

Türkiye'nin komşusu Yunanistan'ın ise geçen yıl askeri bütçesi gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 2,73 (6 milyar 582 milyon avro) düzeyinde bulunuyordu. Yunanistan'ın bu yıl askeri bütçesi ise GSYH'nin yüzde 2,48'i (5 milyar 73 milyon avro) olarak belirlendi.

Finansal krizin pençesindeki ülkenin askeri bütçesi, GSYH'ye oranı bakımından AB'nin en büyük askeri bütçesi.

http://www.milliyet.com.tr/savunma-harcamasina-hangi-ulke-ne-kadar-harcadi-/ekonomi/sondakika/11.06.2010/1249550/default.htm Mesajı Paylaş
  • Gösterim 13,858 
  • Genel Askeri Konular Ve Stratejik Değerlendirmeler
  • 35 Yanıtlar


ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

2009 YILI ASKERİ HARCAMA SIRALAMASI
1. ABD --------- 661 milyar dolar
2. Çin ---------- 100 milyar dolar   
3. Fransa ------- 63.9 milyar dolar
4. B.Britanya ---- 58.3 milyar dolar
5. Rusya -------- 53.3 milyar dolar
6. Japonya ------ 51.0 milyar dolar
7. Almanya ------ 45.6 milyar dolar
8. SuudiArabistan - 41.2 milyar dolar
9. Hindistan ----- 36.3 milyar dolar
10. İtalya ------- 35.8 milyar dolar
11. Brazilya ------ 26.1 milyar dolar
12. G.Kore ------- 24.1 milyar dolar
13. Kanada ------ 19.2 milyar dolar
14. Avusturalia --- 19.0 milyar dolar
15. İspanya ------ 18.3 milyar dolar


KAYNAK: SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) Mesajı Paylaş

Bütün bu projeleri 6 milyar avroya nasıl sığdırabiliyoruz? Mesajı Paylaş

heralde yanlış okumuşsun ;) 6 milr dolar olan yunanistan. türkiyenin 2010 yılı savunma bütçesi 16 milr dolar civarı olması lazım. ;) Mesajı Paylaş

Yanlış okumuşum :D, ben de bunun imkanı yok diyordum :). Mesajı Paylaş

708 milyar dolar istemiş barrackçığım ha!.. Bu Amerikayı çözemiyorum.Cidden çözemiyorum. Mesajı Paylaş


Rusya savunma harcamalarını arttırıyor



©RIA Novosti

Rusya'da önümüzdeki dört yılda savunma harcamaları, her yıl ortalama yüzde 20 artacak ve 2016 yılında 104 milyar dolara ulaşacak.

Toplamda ise 2020 yılına doğru devlet silahlanma programına 770 milyar dolar yatırılacak. Bu muazzam rakamın nelere harcanacağını askeri uzman Vladislav Þurıgin anlattı:

"Öncelikle, son 20 yıldır hiç alınmayan veya nadiren alınan savaş araçları ve silahların alımı için harcanacak. Büyük bir kısmı yeni silahların geliştirilmesine ayrılacak. Böylece ordunun sahip olduğu silahlar yüzde 50 oranında yenilenecek."

Rusya'nın stratejik askeri modernizasyon programı, 2020 yılına kadar ayrıntısına kadar yazıldı. Örneğin 2014 yılında Rusya'nın ilk insansız hava araçları merkezi hizmete girecek. 2015'te ise bu tür merkezler tüm dört askeri bölgede hizmete açılacak. 2015 yılında ordu, T-99 modeli yeni bir tank ve 2016'da C-500 uçaksavar füze sistemini alacak. 2013'te Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne Pantsır-C1 modeli bir kaç adet süper modern hava savunma sistemi teslim edilecek. Bu harika sistem, aynı anda 20 hedefi izleyebilir. Yakın gelecekte, insansız hava araçları dışında F22-Raptor avcı uçakları da vurma kapasitesi bakımından eşi benzeri olmayan bir füze seri üretime girecek. Silahlar dışında paranın bir kısmı, orduda hizmet koşullarının ve eğitimin iyileştirilmesi için harcanacak. Tümgeneral Aleksandr Vladimirov şunu söyledi:

"Þu anda en önemlisi, profesyonel subayların eğitim sistemini oluşturmak. Bu sitemin günümüzün savaş koşullarına uygun olması gerekiyor. Bizim için önemli olan, savaş makinesinin uysal bir parçasını değil, inisiyatifi üzerine alama, karar verme, kararın uygulanmasını organize etme ve sonuçların sorumluluğunu taşıma yeteneğine sahip bir kişiyi yetiştirmek. Bunun için de paraya ihtiyaç var."

Ordu kadrosunun tamamlanması, Rusya Savunma Bakanlığı için en güncel sorunlardan biri. Sözleşmeli subaylar, indirimli ipotek ve ülkedeki ortalama iş ücretinden daha yüksek maaş ile cezp ediliyor. Gelecek subaylar için yüksek askeri eğitim almak ve askeri hizmetten sonra meslek eğitimi almak fırsatları büyük önem taşıyor.

http://turkish.ruvr.ru/2013_07_04/Rusya-savunma-hardjamalari/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Rusya'nın ekonomik durumu önümüzdeki 10 yıl için eskisine benzer bir silahlanma yarışına girişmeyi mümkün kılmayacak kırılganlıkta ve ABDnin ortodoğudaki tetikçileri aracılığıyla yaptığı petrol üzerinden Rusya ekonomisini cezalandırma hamlesi oldukça başarılı olmuş durumda, petrol gelirleri oldukça örselenmiş olan Rusya'nın ekonomik bir atılım yapması ancak ileri teknolojin ürünler pazarlamasıyla olabillir ancak bunu yapabilirlikten de uzak durumdalar , bu sebeple rusyanın gelecek yıllarda ciddi silahlanma bedelleri ödemeye hazır olabilmesi pek mümkün değil. Mesajı Paylaş

Bu durum Azerbaycan ida derinden etkiliyor suan. Mesajı Paylaş

Bu abd nin savunma butcenin bana gore 100 milyar kadari falan torer orgutleri ni beslemeye baska ulkeleri karistirmaya gidiyordur. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz