İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Trump'ın ne planları var acaba, Netenyahu şimdiye kadar doğrudan hasmane tavır alırken şimdi dönüş yapmış.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 07 Nisan 2025, 11:40:36

Netenyahu bizi ABD'ye şikayet eder,Trump'ta ekonomini mahfederim der....

Bizde izler kalırız

Tam tersi oldu. Trump, Erdoğan'ı yere göğe sığdıramadı ve İsrail'e de makul tekliflerle gel dedi. Basın toplantısında Netanyahu şekilden şekle girdi.

Kısacası İsrail istediğini alamadı. Trump gibi bir adam Netanyahu'ya makul olmalısın ki sorunlar çözülsün diyorsa İsrail çok hayalperest isteklerde bulunmuş, Trump ise bunları reddetmiş görünüyor. Mesajı Paylaş

Trump bir kişiye iyi anlaşıyorum diyorsa aslında tamtersidir.

Mektuplarındaki ekonomini mahfederim veya akıllı ol aptal olma gibi üslublar hala unutulmuş değildir. Mesajı Paylaş

İsrail hava kuvvetleri ile bizim Türk Hava kuvvetlerinin bağlantısı olması lazım, herhangi bir kriz oluşmaması için...

Çünkü İsrail'e 200 km yaklaşmak demek İsrail hava kuvvetleri ile içiçe olmak demektir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 08 Nisan 2025, 01:42:33Trump bir kişiye iyi anlaşıyorum diyorsa aslında tamtersidir.

Mektuplarındaki ekonomini mahfederim veya akıllı ol aptal olma gibi üslublar hala unutulmuş değildir.

Bu teoriye göre de aptallık etme diyorsa doğru yapıyorsun demiştir diyebilir miyiz? Şu 6 yıl önce olan meseleyi her Trump açıklamasında gündeme getirmek kabak tadı verdi artık. Aptallık etme diye mektup yazdıktan 1 gün sonra Suriye operasyonu başladı. Onu ne yapalım peki?

Kabul edin işte adam Netanyahu ve İsrail'in aşırıya kaçan isteklerine makul olmak zorundasınız diyerek kapıyı kapattı milyonların gözü önünde. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 08 Nisan 2025, 00:31:07Trump'ın ne planları var acaba, Netenyahu şimdiye kadar doğrudan hasmane tavır alırken şimdi dönüş yapmış.

Suriye'nin işi bitti. Artık sırada İran var. ABD bu işi bizi kullanarak yapma peşinde. Terörle mücadele etmeyip, müzakere etmeye başlamamız vs Suriye'de savaşın bitiminden hemen sonraya geldi. Oysa o zaman kadar mücadele ediyorduk. Neredeyse her gün bir terörist lideri sihalarla patlatıyorduk, Fırat'ın batısı-doğusu rest çekiyorduk vs. Suriye'de İsrail'in rahatça at koşturmasına artık izin de veririz. Üs falan kurmamıza belki izin verirler. Elimizdeki milyonlarca Suriyeli evine falan dönmedi, dönmeyi de düşünmüyor. Bundan sonraki aşama, İsrail'le iyi geçinin, ekonominizin düzelmesine yardım edelim, liderinizi severim vs gaz verme devri. Belki F-35'leri bile verebilirler. Ama karşılığında İran işinin doğrudan içine girmemizi isteyeceklerdir. Zaten içerideki elemanlarıyla yine Türkiye'nin en büyük düşmanı İran masallarını pompalamaya başladılar bile. Hep aynı numaralar, hep aynı bu numaralara kananlar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 08 Nisan 2025, 21:09:57
Alıntı yapılan: mehmet05 - 08 Nisan 2025, 00:31:07Trump'ın ne planları var acaba, Netenyahu şimdiye kadar doğrudan hasmane tavır alırken şimdi dönüş yapmış.

Suriye'nin işi bitti. Artık sırada İran var. ABD bu işi bizi kullanarak yapma peşinde. Terörle mücadele etmeyip, müzakere etmeye başlamamız vs Suriye'de savaşın bitiminden hemen sonraya geldi. Oysa o zaman kadar mücadele ediyorduk. Neredeyse her gün bir terörist lideri sihalarla patlatıyorduk, Fırat'ın batısı-doğusu rest çekiyorduk vs. Suriye'de İsrail'in rahatça at koşturmasına artık izin de veririz. Üs falan kurmamıza belki izin verirler. Elimizdeki milyonlarca Suriyeli evine falan dönmedi, dönmeyi de düşünmüyor. Bundan sonraki aşama, İsrail'le iyi geçinin, ekonominizin düzelmesine yardım edelim, liderinizi severim vs gaz verme devri. Belki F-35'leri bile verebilirler. Ama karşılığında İran işinin doğrudan içine girmemizi isteyeceklerdir. Zaten içerideki elemanlarıyla yine Türkiye'nin en büyük düşmanı İran masallarını pompalamaya başladılar bile. Hep aynı numaralar, hep aynı bu numaralara kananlar.
İçeride bu propagandaya inanmaya dünden razı, milyonlarca mezhepçi kafa var.iranda kan gövdeyi götürürse bizdede götürür. Mesajı Paylaş

İki gündür okuyor ama yazmak istemiyordum ama uykum kaçtı dayanamadım.

-Aptal.
 -İçerideki adam.
 -Mehzepçi kafa.

Değilim Allah'a şükür.

Ama bazıları kadar da gerçeklerden kaçan bir kişiliğim de yok.

Savunma sanayii forumunda herkes Türkiye aşığı, kimsenin kimseye hakaret etmesi haddine değil çünkü kimse diğerinden az vatansever değil!!

Görüşlerinizi adam gibi belirtin, tek akıllı sizmiş gibi ahkam kesmeye hiç gerek yok.

Eğer başka fikirlere saygı çerçevesinde tartışma yapamaz ve hakaretlerinize devam edecekseniz ben bu forumdan ayrılırım, siz de kendi aranızda goy goy yapmaya devam edersiniz.

Konuya dönecek olursak, İran bizim için İsrail'den bile tehlikeli bir devlettir.

Çünkü ;

-Binlerce yıllık diplomasi geleneği ile el altından, arka kapıdan dolaşıp bize karşı sürekli diğer devletler ile anlaşır.

-Her ne kadar Şiilik bir Türk mezhebi olarak İran coğrafyasında egemen olmuşsa da, kadim Pers devlet bürokrasisi bu mezhebi kullanarak Türkleri birbirine kırdırma politikası gütmektedir.

-İran, bize karşı güçsüz olduğu halde her yerde karşımıza çıkıyor ve sürekli tehditvari açıklamalar yapıyor ve böyle bir devletin Nükleer silah edindikten sonra bize karşı tehditlerinin dozunu arttıracağı kesindir.

-Ortadoğu bataklığına batmayalım söylemleri ile Irak ve Suriye olaylarında müdahale etmekte geciktik, ortaya çıkan güç boşluğu başkaları tarafından dolduruldu ve bize karşı kullanıldı.

- Önleyici tedbir olarak İran'a müdahale etmek fırsatı gerektiği gibi değerlendirilirse ;

Doğu-Batı Türkleri birleşebilir.
 Kürdistan bir Türkiye sorunu olmaktan çıkartılabilir.

İsrail meselesine gelince; Bizim herhangi bir askeri müdahalemize gerek kalmadan en fazla 50 yıl içinde çevredeki Arap-Müslüman nüfus tarafından yok edilecektir.

İman ve İslam'ın şartlarından birisi olmayan Kudüs meselesi maalesef Türk devleti içerisindeki bazı klikler tarafından istismar edilmektedir ve bu konu Devletin emperyalist damarının çok hoşuna giden kullanışlı bir aparattır.

Mesajı Paylaş

Sn.Ocak bakın burda Suriye konusunda trump'ın eski yaptığı muhabbeti yaptım Arkadaşlar rahatsız oldu...

Herkez Trump'ın Suriye Türkiye'nin hakkı lafını tutturmuş türkü çığırıyor.halbuki Trump netanyahu ile görüşmesinde Erdoğan beni iyi bilir rahip konusundan(Brunson) şeklinde bize her istediğini yaptırabilceğini ifade eden küçümseyici ifadesi var...

Ama malesef bunu görmezden gelenler var...

İran-Abd restleşmesinde taraf olursak bizi İran balistik füzelerinden kim koruyacak?

Yani bu delirmiş  trump'amı güveneceğiz.

Aynı şekil Türk diye bizden taraf olcağını zanneden İran Türk nüfusu'nun milliyetçi şekilde bizden yana olcağını düşünen var ama halbuki yanılıyorlar Ordaki Türk nüfusu tercihini mezhepden yani İran rejiminden yana kullanmıştır.

Biz İran,Yunan,İsrail vesaire vesaire gerilimlerini ve krizlerini aynı anda kaldıracak bir ülke değiliz....

Suriye'de dilimiz yandı şimdi İran'a karşı harekette bulunmamalıyız bu kırılgan ekonomi ve tam oturmayan sanayi ve çökmüş olan ekonomi ve tarım politikası ile...

Yoksa İran gerek Cumhuriyet tarihinde şeyh Sait isyanında bu toprakları şeyh Sait ve taraflarına kullandırarak gerek pkk'ye destek vererek dost olmadığını göstermiştir. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz