İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yav aman aman donanmaları çok güçlüymüş :). İzleyince güldüm resmen. Hayır iki kolumuz güçlüdür dedi, biri donanma ikincisi hava kuvvetleri. Hava kuvvetlerine gerçekte katılıyorum, güçlüler. Ama donanmaları kesinlikle güçlü değil. Þahin Ağa nın dedikleri gerçekten de doğru ama İsrailin 1500 km çapında bir ülkeye nükleer kullanmasını düşünemiyorum(Kendi de etkilenir serpintiden) ki nükleer bombayı kullandığı an kendi kendini haritadan sildirir diye düşünüyorum.

Þöyle düşünelim hava kuvvetleri güçlü ama bunların ülke topraklarının genişliği az uçakların kalkacağı yerleri imha etme gibi bir olasılığımız var mı? Eğer böyleyse küçük oldukları için(Konya kadarlar galiba :) ) en güçlü kollarını kesebiliriz tabii olabilir mi bilemiyorum. Kara ordusu ne kadardır zaten bilinmez küçük bir ülke ve sivil halktan başka eğitim yeri yok. Nükleer bomba niye kullanamaz. Bu en son yapacağı şeydir ve bunu yaptığı anda kendini uluslararası koruyacak hiçbir şey kalmaz yani Türkiye büyük bir ülke sonuçta(finans olarak bakmıyorum) orda top yekün bina bırakmayacak şekilde biz konveksyonel olarak saldırsak bir şey yapamazlar. Þimdi dibimizdeki pkk ya bir şey yapamadık diyorlar. Esasen bir şey yaptık bayağı yaptık ama 5000 ini de öldürsen 5 yıla yine 5000 oluyorlar. Çevreden bsleniyorlar dış ülkelerden silah alıyorlar ve bulundukları dağlıka araziyi ütülesen bir anadolu daha çıkar. Mesajı Paylaş

israil  nükleer silah kullanacak  türkiye  sus pus  oturacak ???  vay be  biz  ne hale  gelmişiz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 09 Eylül 2011, 01:48:15
Yav aman aman donanmaları çok güçlüymüş :). İzleyince güldüm resmen. Hayır iki kolumuz güçlüdür dedi, biri donanma ikincisi hava kuvvetleri. Hava kuvvetlerine gerçekte katılıyorum, güçlüler. Ama donanmaları kesinlikle güçlü değil.

Bence güçlü hem de çok güçlü. Israil 7,5mln nüfüzlu bir ülke oldugunu düsünürsek, donanmasi güçlü hava kuvvetleri de olaganüstü güçlü. Mesajı Paylaş

o uzun kollar  öyle bir  kesilirki  ne  amerikadaki  mason  yapılanması nede  avrupadaki mason  yapılanması  bunun  önüne  geçemez , birde millette  nükleer silah  tedirginliği oluşmuş ,  acaba  israil  denilen  terörist  devletin  nükleer  saldırısına  cevap  veremeyecek  kadar  çaresiz  olduğumuza  bizi  inandıran  şey  nedir  ??? hükümetmi yoksa  tsk mı ???  zamanında rusyaya  meydan okuyan nükleerinden korkmayan  bugün ''abd nükleer bombalarını alsın  götürsün'' diyen devlet düşündüğünüz kadar  çaresizmi , bir insan  devletinden  neden  umut  keser ?  nükleermi kullanacak  yiyorsa  kullansın  , biz  toplumca  ölümü  severiz  ama  yahudiler  ölümden korkar.
olmak kadar  ölmekte  kader , herşey  allahın emriyle  olur  ,  israil    savaşa  cesaret  edemez  edersede biz  savaştan  kaçmayız ,  israil  donanması  güçlüdür  lakin  bu  donanma  türk  donanmasıyla  kıyaslanamaz.  donanma  kendisine  güvenmese  bu karar  alınmazdı  devlet  donanmasına  güvenmese  böyle bir  karar  almazdı. Mesajı Paylaş

devlette  nükleer  silahlarından  haberdar  bunu  sadece  biz  değil  devlette  biliyor  ve bizim  düşündüklerimizi  onlarda  düşünüyor , bir  nükleer saldırı  olursa  ilk  vurulacak  yer  ankara'dır , devlettir  , bu adamlar  korkmuyorsa  bir  bildikleri  vardır artık  1960 larda  yaşamıyoruz. Mesajı Paylaş

İsrailin nükleer bomba kullanması demek kendi kendini yok etmesi demektir sanki israil bize nükleer bomba atacakta biz onlara atamıyacakmıyız elmizde nükleer bomba olmadığını kim ispatlayabilir yada yoksa bile dünyanın doğusundaki bunca nüke sahip ülkelerden birinden israili yok ediceğimizi söyleyip alamıcakmıyız ki bence elimizde nük var.elimizde atacak füze olmayabilir ama öyle bir durumda tsk nın füze rampalarını suriyeye sokmakta zorlanacağını hiç sanmıyorum. Mesajı Paylaş

Nereden çıkartıyorsunuz bu nükleer savaş senaryolarını anlamıyorum. Hatta nükleersiz olarak savaş senaryolarını?? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Anında milliyetçi anarşit kesiliyoruz :). Sinirlendiriyorlar. 7.5 milyona göre bakarsak gerçekten güçlüler ama onun kaç misli olan bir ülkeyle karşılarştırıyoruz yani. Ve evet savaş gibi bir şeyin olacağını hiç sanmıyorum, büyük ihtimal geri adım atarlar. Borsası başbakanın açıklamasıyla sert düşüş yaşadı 2 3 saatte. Mesajı Paylaş

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'ın, Ankara'ya misilleme olarak formüle ettiği önlemler arasında 'PKK liderleriyle toplantılar ve ABD'deki Ermeni lobisiyle işbirliği' var.

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth gazetesi, "İsrail, Türkiye'yi 'Cezalandıracak'" başlığını kullandığı haberinde, İsrail'in Türkiye'nin yaptırımlarına karşı önlemler alacağını duyurdu.

Gazete, "Dışişleri Bakanı Lieberman, Türkiye'nin adımlara karşı bir dizi sert önlem formüle etti. İsrail, ABD'deki Ermeni lobisi ile işbirliği yapıp Kürt isyancılarına askeri destek önerebilir" diye yazdı.

Üst düzey İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Perşembe günü bir araya gelerek Cumartesi günü Lieberman ile yapılacak toplantı için hazırlıklar yaptıklarını kaydeden gazete, Perşembe günü yapılan toplantının ardından İsrailli yetkililerin özür dilemeyle ile pek ilgili olmadığını yazdı.
Haberin devamı ↓reklam

Ankara'nın İsrail ile ihtilafını, Müslüman dünyasındaki statüsünü güçlendirmek için kullandığını öne süren haberde, "Böylece Lieberman'ın özür dilemek için yaratıcı formüller aramaya gerek olmadığına karar verdiği, bunun yerine de İsrail'in Türkiye'yi cezalandırma çabalarına odaklanmasını tercih ettiği" kaydedildi.

Þimdi dışişleri bakanlığının "Türklere karşı kullanılacak bir diplomatik ve güvenlik 'alet çantası'nı formüle etmeyi kararlaştırdığını" kaydeden gazete, ilk adım olarak da İsrailli eski askerlerden Türkiye'ye yolculuk etmemelerinin, vatandaşlardan Türkiye aktarmalı yolculuklardan vazgeçmelerinin isteneceğini kaydetti.

ERMENİ LOBİSİNE İÞBİRLİĞİ ÖNERECEK
Planlanan diğer önlemler arasında Ermenilerle işbirliğinin kolaylaştırılmasının bulunduğunu belirten gazete "Lieberman'ın bu ay ABD'ye yapacağı ziyaret sırasında Ermeni lobi liderleriyle buluşması ve Kongre'deki Türkiye karşıtı işbirliğini önermesinin beklendiğini" belirtti.

Bu adımın "dünya çapında Ermeni holokostunun tanınmasını teşvik çabalarına İsrail'in katkısının yapması" anlamına geldiği yorumu yapılan haberde bunun da Türkiye'ye "ciddi bir biçimde zarar vereceği" öne sürüldü, İsrail'in "Ağrı Dağı ile ilgili anlaşmazlıkta Ermenistan'a destek verebileceği" de belirtildi.

PKK LİDERLERİYLE TOPLANTI
Haberde PKK ile işbirliğinin yapılacağına da dikkat çekilirken de "Lieberman, aynı zamanda Kürt isyancı grubu PKK liderleri ile Avrupa'da toplantıları düzenlemeyi de planlıyor. Amacı, onlarla 'işbirliğini yapmak ve onları mümkün olan her alanda güçlendirmek'. Bu toplantılarda Kürtler, İsrail'den eğitim ve silah biçiminde askeri yardım isteyebilir, böyle bir adım gerçekleşirse büyük bir Türkiye karşıtı pozisyon olur."

Yedioth Ahronoth, haberinde ayrıca Lieberman'ın "alet çantası"nda bir "diplomatik kampanya"nın da bulunduğunu, bu bağlamla dünya çapındaki İsrail temsilciliklerine "Azınlıklara karşı herhangi bir Türk girişimiyle mücadeleye katılma ve bilgilendirme talimatı verileceğini" yazdı.

'TÜRKİYE BİZE SAYGI GÖSTERİRSE İYİ EDER'
Gazete haberini, Lieberman'ın, "Erdoğan'a, kendisine İsrail'e bulaşmanın pek karlı olmadığını kanıtlayacak bir bedel ödeteceğiz. Türkiye, bize saygı ve nezaket gösterirse iyi eder" sözleriyle noktaladı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25248799/

Benim yorumum: Heronları göndermiyorlar ve göndermeyecekler de galiba PKK ile işbirliği yapıcağız dmeleri ve bunlarla ne zaman şey dalaşsak PKK saldırısı olması PKK nın arkasınd olduklarının kesin delili. Ve Ermeni lobisiyle toplanıp ne yapıcaklar acaba ya da ne yapabilecekler. Bu açıklama ile ben olsam direk ilşkimi keserdim bir kere açık PKK diyor adamlar daha ötesi yok. . Ha bunlar bize heron satan(milyon yıl gecikmeli) silah satan adamlar PKK yı canlı tutturarak ceplerine para akmasını sağlıyorlar. Bunları konuşmuyor muyduk evet ama artık her şey ortada yani. Mesajı Paylaş

zaten söyledikleri yerlere destek vermiyorlarmıydı sanki şimdide bunu açık açık söylüyorlar israil ile acilen tüm ilişiğimizin kesilmesi ve heronların acilen türkiyeye getirip anlaşmalara bakılmaksızın eğer yapılabiliyorsa bakımlarının burada yapılması ve hamasın ciddi derecede desteklenmesi gerekiyor tabi desteklemediğimize dağirde bir bilgim yok Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz