İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

benim anladigim kadariyla sade kendi gemilerimize yani icinde kim var kim yok fark etmez... nedeni uluslar arasi kanune göre sade kendi gemilerimizi koruma hakkimiz var baskalarini kendi devletleri... tabi gemilerin icinde baska devlet vatandaslari olursa automatikmen onlarda korunuyor.. o da dogal...

Mesajı Paylaş

chp  den  gelen  ''yusuf  yusuf''  seslerinin yankıları  bunlar  siz  kafanıza  takmayın ,  aynı  sesleri  bu  gün  israil halkıda  çıkarıyor  ,  israilde  olası bir  savaş  ihtimalinden  dolayı  halk  çok  tedirgin  , karşısına  çıkan  ne  lübnan  nede  filistin  değil buda  israil  halkına  büyük korku  veriyor  :P Mesajı Paylaş

ne israilin ne de türkiyenin savaş isteyecegini düşünmüyorum ama ortam bir hayli gerginleşecektir ama abd basta olmak üzere bölge ülkeleri bence savaş istemez ama burda sizlere sormak istedigim bir soru var israilin donanması belli bizim de eksikliklerine ragmen güçlü bir donanmamız var ama bir çok önemli kritik noktada ki amiral hasdal da ve sat sas komando liderleri bu durumda konuştugum bazı subaylarda da gördügüm moralsizlik var bu durum nasıl etkiler bu gelişmeleri!!ben pek iyi yönde düşünmüyorum Mesajı Paylaş

Böyle bir durumda bizi yönetenlerde bunu biliyor, bunları onlarda düşünüyor bir bildikleri vardır (haddini bil onlardan iyimi bileceksin) tarzı bir yaklaşım benim içimi hiç mi hiç rahatlatmıyor.
Çok az bir hafızalarımızı yoklarsak öyle çok gerilere gitmeye de gerek yok. 5-6 yıl öncesine kadar Kuzey Irak'ta kırmızı çizgilerimiz vardı ne oldu onlara? Biz istemeden orda kimse bir şey yapamazdı hani. Barzani, Talabani albaylarımız karşısında el pençe divandı. Ne oldu nasıl bugünlere geldik? O günlerde yapılan stratejik hataları hatırlayan var mı ?  Yapılan koyun pazarlıklarını ?  Kafamıza geçirilen çuvalları. Hatırlayan var mı  ey halkım. Þimdi bölgede yaşanalarda ordaki askerlerimizin şehit olmasında bu hataların payı ne kadardır düşünen varmı.

Daha 5-6 yıl öncesindeki yapılan büyük hatalar meydandayken(Takım tutar gibi parti tutanların bu hataları görmesini beklemiyorum). Þimdiki süreci dogru ve ulusal çıkarlarımıza uygun yönetilebileceğini, dogru bir sentez çıkarabileceğini sanmıyorum.
Bindik bir alamate gidiyoruz nereye belli değil...

Her ülke öncelikle kendi ulusal çıkarlarını düşünmek zorundadır.2015 yaklaşırken(Ermeniler), Rumlar Akdeniz'de işler çevirirken, Güneydoğudan herğün şehit haberleri gelirken Pkk orda bölgesel mahkemeler kurup adli mekanizmaya bile sirayet ederken Özerklik ilanları dururken.  Ya Allah aşkına bizim oralarda  İsraili kendimize düşman edecek nasıl bir ulusal çıkarımız vardır? Tek çıkarımız Ortadoğuda gücümüz hissettirmek Arapların yanında oldugumuzu göstermek oraya yeniden güçlü bir şekilde girmek ise bunu İsraile düşman olmadanda yapabilirdik.Politika budur. Uluslararası ilişkiler gözyaşları ile anlık duygusal tepkilerle yönetilmez yönetilmemelidir Mustafa Armağan, Necip fazıl okumak yetmez .Düalist  Anglo sakson dış politikalarını.Amerikan politikalarını( Yumuşak konuş ama sopayı elinden bırakma) Çin politikalarını(bana dokunmayan yılan bin yaşasın) ve  Rusya'yı bilmek gerekir.Çok iyi anlamak özümsemek gerekir.

Bunun sonu nereye varır İsrail özür dileyebilir , Amerika kafamıza yeniden çuval geçirebilir ufak çaplı temas yaşanabilir.Bunlar sayılıcak yüzlerce ihitimalden bazıları.Ne olursa olsun helede ulusla çıkarlarımıza zararlar verebilecek  bir konuda aldıgımız riske değimez.

1500 yıl önceki atalarımızın taşlara yazdıklarından kısa bir alıntı.(Mealen)Yurdunda sorun varsa insanlar sıkıntıdaysa bu sorunları çözmeden komşu ülkelerle düşman olma, iyi geçin hediyeler gönder.
Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

kagan2727271 babamda ne kadar artık vakti geçse de TSK içinde. Pek moralsiz de değiller asılında. Tabi korku var biraz bize de dokunursa ucu diye ama her gün general tutuklanmasına rağmen bunun yüzdelik diliminin bu kadar küçük olması orduda gerçekten fazlalık var gibi göründü bana. Ve savaş durumunda emin olun kimse kendi hapis derdine düşmez vatanını son raddeye kadar korur. Aslında kızılabilir ama benim görüşüme göre TSK da en rahatı denizciler :). Bir öğrenci mezun olduktan sonra bir kere tüm akdeniz limanlarını eğitimle geziyor, bunlardan bazıları(dili iyi olanlar) almanların fransız gibi çeşitli ülkelerin öğrencileri ile karadenizde kuzey ülkelerini de gezebiliyorlar. Gemi görevlerinin bence tek kötü yanı ailenden uzak kalman oluyor bazen gemi atıyorum aksaza geldi orda doğal limandır aksaz dağların arasında şamandıralar dağalmıştır o koya gemi demir atsa bile kıyıya yanaşmadan evinin dibinde gemide yatmak zorunda kalıyorsn. Ama bazı görevlerde yanına aileni de alma imkanın oluyor yurtdışında 2-3 ay kalacaksan. Risk hava kuvvetlerinde(uçucukar için) ve kesinlikle kara kuvvetlrinde daha fazla.

CHP nin dedikleri bütünüyle yanlış değil farklı bir pencereden bakıyorlar hükümetle ama 9 silahsız kişiyi öldürmüşler üzerlerinden çakı çıkmamış (sopa falan kullansalarda elinde öldürücü silah var abe manyak sivile sıkılır mı?) öldürmüşler sen bundan doğal olarak özür istersin ve asıl İsrail gurura bindirdi. Neymiş tazminatı verirlermiş ve üzgünlermiş ama özür dileyemezlermiş, incileri dökülür sanki. Ben sokakda bir insana yanlışlıkla dokunsam özür diliyorum.

ÞAHİN AĞA nın dediklerinin bazılarına ben de katılıyorum. Sorun şu şimdi açılım dedik yumuşak yaklaştık(belki o zaman bize silahla karşılık vermezler diye(Almanların Yahudilerle ilgili sözü vardır "Yahudiye elini verirsin kolunu kaptırırsın.") Biz tamam yatırım yapacağız, mahkemede Kürtçe savunma yapın, tamam kendi halkınız için Kürtçe devlet yayını var, tamam köylerinizin adını kendi istediğiniz gibi değiştirin dedik ama her seferinde daha fazlasını istediler tapemize çıktılar. Þimdi anayasas sorun diyorlar gelin çözelim diyor herkes (MHP hariç galiba ve CHP ilk 3 madde de şey yapıyor.) bu sefer boykot ediyorlar e haniçözücez yani BDP asılında çözülmesini istemiyor kafasına göre özerklik çıkartıyor. Biz niye böyel yumuşak davrandık 83 ten 84 ten beri hep silah kullandık OHAL ler operasyonlar ama yine de 100 kişi kalsalar yine destek veren adam veriyordu. Yani bence yapmamız gereken şu an analarını ağlatmak ve sonra hadi bakalım diyip sorununuz ne diye sormak adamların elini boş bırakmak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 10 Eylül 2011, 09:24:43

işin ciddiyetini yeni  anladılar erdoğanı  siyaset  yapıyor  sandılar  sanırım

Siyaset yapıyor zaten. Sanmalarına gerek yok. Ama nedense aynı siyaseti senelerdir kan döken pkkyı topraklarında barındıran Irak ve peşmergeler için YAP-MI-YOR. Onlara da bu şekilde esip gürlese ne pkk sorunu kalacak, ne de o bölgede geri kalmışlık. Ama nedense yapmıyor işte yapması gereken siyaseti sayın siyasetçi... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 10 Eylül 2011, 14:05:25
ÞAHİN AĞA nın dediklerinin bazılarına ben de katılıyorum. 

Katılmadıkların hangisi  :) Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

inşallah kötü şeyler yasanmaz! ama tsk üzerinde de bazı oyunlar oldugunu düşünüyorum. özellikle denizcilere bunlarında bu olaylarla baglantılı oldugunu düşünüyorum. bölge de güçlü bir türkiye istemediklerini hepmiz sanırım kabul ederiz ve bu gücü oluşturan en önemli güç bence donanma bölge hakimiyeti acısından çok önemli hele ki karadenizde bir hayli önemli hale gelmişken!1994 yada 1997 yılında abd de yayınlanan bir raporda bölge de ki çıkarları önünde duracak en önemli gücün tsk oldugunu yazmışlar.dışarıda bu kadar sorun varken orduyla uğraşılması korkuttu beni ama ülkemiz en önemli badireleri bile atlattı bunları da inşallh milletimizin arzuladıgı dogrultuda atlatırız.başımız dik bir şekilde herkese gereken dersi veririz.  Mesajı Paylaş

Bizin israille çatışmamızın ne yararı olur demek pkk yı salt bir terör ve belli bir grup insanın eylemiymiş gibi görmek hatasına düşmek demektir.mayınlı saldırılar ve bombalama olaylarının kronolojisi ve uygulanan teknikler açısından, uzaktan kumandalı mayın ve bomba imalinin şekli ve taktikleri pkk nın kendi başına altından kalkabileceği şeyler değil.pkk yı yok etmek için verilen savaşın bir terör örgütüne indirgenilmesi büyük bir hatadır. iskenderun saldırısı gibi bir çok eylemdende anlaşılacağı üzere doğu akdenize inmemiz istenmemektedir. bugün verilen savaş artık pkk yı aşmıştır.devlet 5 yıllık bir hazırlıktan sonra bu kartı tepe tepe kullanan israile artık dur diyecektir.yanlış yapanlar heryerde olduğu gibi tsk nın içindede bulunabilir.israildeki meslektaşları ile e mail aracılığıyla gkbaşkanlığı muhabbeti yapmak veya burda çalıştığı projelerden sonra israilli firmalara danışman olarak çalışmak benim kitabımda yoktur.bu millet büyüklüğünü (benim fikrimdir sadece)sefere çıktığında hatırlaridoğu akdeniz ne rumun nede israilin babasının malı değildir.20 yıl boyunca teknoloji transferi adıyla bizi batan firmalarına sponsor eden(f 5 modernizasyonu yakıt tankı sızıntısı bilinen 5 ucak kırımı ,m 60 modernizasyonu pahalı veverimi tartışılır imalatlar,heron fiyaskosu) israil ve içteki destekçileri işin boyutunun değiştiğini anlamışlardır.bugün verilen savaş artık pkk değil bölgenin efendisinin kim olacağıdır.... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz