İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kusura bakma ama pkk konusunda peşmergeye bile sözünü geçiremeyen bir ülke nasıl oluyorda bölgenin efendisi olacağını sanıyor. Ortadoğuda yükselmek isteyen her ülke, mesela bakınız İran'ın senelerdir yaptığı veya Saddam'ın sıkıştıkça taraftar toplamak için diş bilediği İsrail'in üzerine oynamak olur. Güçlü olmak, efendi olmak, istyorsan önce senelerdir vatandaşlarının kanını döken teröristleri barındıranlarasözünü geçirip terörü bitireceksin. Yoksa çıplak kraldan farkın kalmaz. Veletin biri çıkar, kral çıplak diye bağırır, rezil olursun. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Lieberman'dan şok sözlere yalanlama

İsrail Dışişleri Bakanı, PKK'lı "Türkiye planlarını" yalanladı
10 Eylül 2011 Cumartesi, 23:17:14
Lieberman'dan şok sözlere yalanlama!

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in Yedioth Ahronot gazetesinin İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye karşı bazı planların hazırlığı içinde olduğu yolundaki haberini yalanladı.

Kanal 2 televizyonunda, İsrail'in tanınmış gazeteci ve analistlerinden Ehud Yaari ile birlikte konuk olan Lieberman'a, ''Bakanlığı döneminde hem Türkiye hem de Mısır'dan büyükelçilerin kovulduğuna'' işaret edilerek, gazetede yayımlanan haberin doğru olup olmadığı soruldu.

Haberin doğru olmadığını söyleyen lieberman'a, bu kez, ''Peki (Dışişleri'nde) böyle şeyler konuştunuz mu?'' sorusu yöneltildi. Lieberman, bu soruya, ''Dışişleri Bakanlığı'nda her gün yüzlerce fikir tartışma konusu edilir'' yanıtını verdi.

Bunun üzerine, Ehud Yaari, ''Açıkça söyleyin, PKK terör örgütüne silah vs. sağlama gibi, yardım etme konusu konuşuldu mu?'' diyerek, sorusunu yineledi. Lieberman, soruya bu kez ''Hayır, kesinlikle konuşulmadı'' karşılığını verdi.

Lieberman, Palmer Komisyonu raporunun ''Mavi Marmara'' baskını ile ilgili olarak İsrail'in eyleminin ve Gazze'ye ablukanın haklı olduğunu açıkça ortaya koyduğunu da ifade etti.

Lieberman, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesinin yeniden sağlanacağı ve Türkiye'nin, böyle bir normalleşmenin çıkarına olacağını göreceği umudunda olduğunu da kaydetti.

AA

http://www.haberturk.com/dunya/haber/668270-liebermandan-sok-sozlere-yalanlama Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Son günlerde İsraille ipler gerilince savaş dedikoduları çıktı bu dedikodular yeni değil. Fakat bazı Türkiye vatandaşları ne yazık ki aşağılık psikolojisine kapılıp "İsrail bizi ezer" gibi imalarda bulunuyor. Bende bu imaların gerçek dışı olduğunu biraz olsun ispatlamak için globalfirepower sitesinden karşılaştırma yaptım bunu resim haline getirdir. Globalfirepower aslında gerçek gücü vermiyor. Ama bazıları İsrail deniz kuvvetlerinin bizden çok daha iyi olduğunu, bizden çok daha fazla denizaltıya sahip olduklarını söyleyince bunu paylaşma kararı aldım. Amacım Türkiyenin nicel olarak israilden daha iyi olduğunu ispatlamak... Mesajı Paylaş

tabii liberman destekleyeceğiz diycekti.bunun neye malolacağını ii bilir kendileri.israil savunmasımı bu acaba bu sayfada yazılan. mayınlarla ilgili raporları görmenizi isterdim .ama burda bakıyorumda havaalanında vatandaşlarımızı aşalıyan bi devletin savunması yazılmış.peşmerge filan boş.onlar rüzgar nerden eserse oraya dönerler.çok dostumuzduda vatandaşımıza 3 cm den kurşun sıkmasalardı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: şahii - 11 Eylül 2011, 01:02:48
tabii liberman destekleyeceğiz diycekti.bunun neye malolacağını ii bilir kendileri.israil savunmasımı bu acaba bu sayfada yazılan. mayınlarla ilgili raporları görmenizi isterdim .ama burda bakıyorumda havaalanında vatandaşlarımızı aşalıyan bi devletin savunması yazılmış.peşmerge filan boş.onlar rüzgar nerden eserse oraya dönerler.çok dostumuzduda vatandaşımıza 3 cm den kurşun sıkmasalardı

Ne demek istiyorsun? Anlaşılır bir şekilde yazarsan herkes anlayabilir. Mesajı Paylaş

Gayet net yazdım.habertürkün bu haberiyle anlatılmak istenen ne.israil güvenlik doktirinini etrafındaki devletlerin çatışması esasına göre kurmuştur.bu bazı zaman ona muhtaç bırakılmak içindir bazen ona zarar gelmesin diye devletleri oyalamak içindir.uzaktan kumandalı mayınların teknolojisi ve yapım tekniklerinin pkk ya israil tarafından verildiğini devlet bilmektedir.israilin ideff standları artık ziyaret edilmemektedir.savunma sanayi ile ilgili hiçbirşeyi artık tsk için önem arzetmemektedir.kaldıki iskenderun saldırısı pkk eliylede olsa zamanlaması itibariyle ve yeri tdzkk açısından önemide buna dahil israilin bize meydan okumasıydı.artık devlet bunun karşılığının verilmesi vaktinin zamanı gelmiştir diye harekete geçmiştir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 11 Eylül 2011, 01:07:57
Alıntı yapılan: şahii - 11 Eylül 2011, 01:02:48
tabii liberman destekleyeceğiz diycekti.bunun neye malolacağını ii bilir kendileri.israil savunmasımı bu acaba bu sayfada yazılan. mayınlarla ilgili raporları görmenizi isterdim .ama burda bakıyorumda havaalanında vatandaşlarımızı aşalıyan bi devletin savunması yazılmış.peşmerge filan boş.onlar rüzgar nerden eserse oraya dönerler.çok dostumuzduda vatandaşımıza 3 cm den kurşun sıkmasalardı

Ne demek istiyorsun? Anlaşılır bir şekilde yazarsan herkes anlayabilir.

Daha açık olursan anlayacağım ne demek istediğini. Kim, nerede  havaalanında vatandaşlarımızı aşağılayan bi devletin savunmasını yazılmış anlayamadım? Mesajı Paylaş

herşeyin ötesinde israil mahkum edici savaş derinliğini cografi büyüklük ve şartları itibariyle oluşturamaz. fakat türkiye eğer bir şekilde o topraklara adım atarsaki( kıbrıs büyük avantajdır) israil hezimeti tadacaktır. dar alanda etrafını korumada sıkıntı çeken israil 67 sınırlarına geri döner ve kudüsüde kaybeder.bizim ordumuzun özelliği bu gibi savaşlarda aksi söylene kada ilerlemeye devam etmesidir. Mesajı Paylaş

Burada pkk israil bağlantısından bahsettiğimizde habertürkün bu metnini yayınlamaktır savunma.net oldu sanırım... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz