İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kesinlikle hiçbir yanılgı içerisinde değilim. Arap halklarının her zaman Türk adaletini istediğini, Türklerin yönetimindeki barış ve huzuru her zaman özlemle arzuladıklarını, ancak liderlerinin emperyalistlerin maşaları oldukları için diktdtörlükle halklarını ezerek varlıklarını sürdürebilmek adına emperyalistlerin isteklerini yerine getirdiklerini her zaman dile getirdim ben. Kısacası sizin bahsettiğiniz Arap ülkelerindeki halkların Türkleri istemeleri durumu yeni bir olay değil. Ancak artık Osmanlı diye bir şey yok. Demokratikleşen dünyada bu tarz bir devletin kurulması da imkansız. Sadece ABD veya Ab gibi gibi yapılanma olabilir. Bugün ortadoğudaki demokratikleşme çabaları, bu kadar insanın sokaklara dökülmesi bizim eserimiz mi ki o kadar büyük bir alanı bize versinler? Yoksa bu Büyü Ortadoğu Projesinin  devamı değil mi? Hani bizlerin topraklarımızın bir bölümünü başka devletere veren proje. O toprakları vereceğimiz ülkelerin ve hatta peşmergelerin bizler tarafından bu kadar korunup kollanması vs, bütün bunları göz önüne alıyor musunuz? Ortadoğu karışıyor ve içinden çıkılması güç bir hale geliyor. Yeniden kutuplaşan dünyadaki zıt kutupların çatıştıdığı geniş bir alana dönüştü. Biz de tarihi bağlarımızı en sonunda kullanmayı akıl ederek bu çatışmadan kar sağlamayı düşünüyoruz. Buraya kadar herşey normal.

Anormal olan halen ve ısrarla belirtiyorum; bizler bizim topraklarımızda senelerdir kan döken bir terör örgütünü kollayan bir avuç peşmergeye sözümüzü geçiremezken nasıl tüm ortadoğuyu yöneteceğiz? İşin ilginç yanı Kuzey Irak'ın yeninden yapılandırılmasında çok büyük katkımız var. Fakat en büyük derdimiz olan pkk halen orada varlığını sürdüyor ve varlığını bize borçlu olan peşmergeler her hareketimizde kıyameti kopartıyor. Teröristler saldırdığında düşen her şehidimiz için yapılan haberlerde, devletimiz güçlüdür, hainler cezasız kalmayacak, terörü bitireceğiz vs vs bir yığın masal artık bizlerii uyutmaya yetmiyor. Eğer biz güçlüysek, eğer bölgesel lider olacaksak, sözümüzü geçireceksek birilerine, öncelikle o birilerinin maşası olan pkkyı bitirmemiz gerekli. Bu tümörü yok etmedikçe, bütün düşmanlarımız bunu kullandıkça bizim bölgesel lider falan olmamız hayalden öteye geçemez. Sadece üzerimizde dünyanın en güzel elbisesinin var olduğuna inandırıldığımız çıplak kraldan başkası olamayız. Umarım anlatabilmişimdir.

Osmanlıyı unutun. Geçmişe değil, geleceğe bakın. Artık Osmanlı ve o çağdaki devletler yoklar. Hiç bir ülke geçmişine dönmek için çaba sarf etmiyor, geleceğe bakıyor. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Anlatılmak istenenlerin kara mizah yoluyla anlatıldıgı bir yazıya gelen cevaplar konusunda şaşkınlık içindeyim. Sayın seyyah'ın hanği 'çagda yaşıyorsunuz' demesi , sayın skywolf'unda hiçbir yanılgı içinde değilim  diye  ironiyi görmeden cevap vermesi beni büyük hayal kırıklıgına ugrattı.Bu ironik yazıların böyle anlaşılması gidip bir takvime bakayım belki 1 nisandır.

Birinci dünya savaşı sırasında binlerce vatan evladımızın Araplar tarafından öldürüldüğü İngilizlere kelle başı altın karşılıgında satıldıgı artık hepimizin malumu iken.

Yazıdan alıntı
Geçmişte Araplar tarafından öldürüldüğü öne sürülen on binlerce vatan evladımızın  ise hepsinin attan düşerek elim kazalar sonucu öldüğü bugün tamamen bilimsel olarak kanıtlanmış tüm Dünyanın kabul ettiği evrensel gerçeklerdir.

Þeklinde ironik anlatımın bile anlaşılmaması .Sayın, seyyah ve skywolf' un yazdıklarımı biraz hızlıca ve atlayarak okuduklarını düşündürtüyor. Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

Alıntı yapılan: Þahin Ağa - 11 Eylül 2011, 16:41:04

Geçmişte Araplar tarafından öldürüldüğü öne sürülen on binlerce vatan evladımızın  ise hepsinin attan düşerek elim kazalar sonucu öldüğü bugün tamamen bilimsel olarak kanıtlanmış tüm Dünyanın kabul ettiği evrensel gerçeklerdir.

Bu bahsettiğiniz gerçeğin sadece bir bölümü. Buzdağının görünen yüzü. Oysa görünmeyen ve daha büyük olan kısmında Arapların Osmanlıdan beri halen Türk yönetimini istiyor olamalarıdır. Evrensel bir gerçektir. İyi araştırınız. Buzdağının altını da görebileceksiniz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Tamamen kendi gayretimle ögrendiğim Arapçanın ( Evimizin zemin katında oturan Suriye'li kiracılarımızında faydası olmuş olabilir) bana açtığı kapılar sayesinde değişik Arap ülkesine  yüzlerce kez Gitme şansı yakaladım. Mısır'da  İskenderiye ,Kahire, El Alameyn, Beni süveyf'i . Suriye'de Halep,  Hama, Lazkiye, ve Humus'u   Irak'ta  Basra, Musul, Kerkük'ü   Abbasilerin  asker olarak kullandıkları Türklerin ikameti için kurdukları   Samarra'yı  Zaho'yu.  Suudi Arabistan'da  Al Kasariyah , Cidde,  Mekke ,Medine, Riyad  El huber'i. Yemen'de  Sana'yı  Aden'i  atalarımın nöbet bekledigi  Huş kalesini. Umman'da  Maskat'ı  Lübnan'ı  Orda İsrailin katliam yaptığı  Þatila mülteci kampını  Sayda'yı gördüm.   Bu söylediklerinizi doğrulayacak bir fikir oluşmadı bende. Aksine özelikle Arap milliyetçileri olmakla birlikte entellektüel sayılabilecek Araplarda bile, geri kalmışlıklarının nedeninin  bizim yönetimimiz oldugunu Osmanlı'nın bilerek kendilerini geri bıraktıgını kendi ülkelerinde egitim öğretimde hiçbirşey yapmadıgını söylemektedir. Yeniden Türk idaresi istemeleri gibi bir fikir konuştugunuzda, konuştugunuz kişi bir Arap milliyetçisi değilse yüzünde alaycı bir gülümseme göreceksiniz.Hakarete varan ifadeler duyma şansınız oldugu gibi Konjonktrürel ifadelere rastlamanız da olası . İsrail'de dahi Osmanlı burayı 3-5 inzibatla idare etmiş biz bu kadar Askeri güçle bir türlü düzeltemiyoruz tarzı gururunuzu okşayacak ifadeler duyabilirsiniz.
Sayın skywolf Çok açık ifade ediyorum ki Hiçbir Arap Türk idaresini istemez .Mısır' a gittiginizde eger Türk oldugunuzu söylemezseniz güya oluşturdukları Mısır medeniyetinin nasıl Osmanlı zamanında gerilediğini ve şu anda görece geri kalıp İsraile mahkum olduklarının nedenini  Osmanlıya nasıl bagladıklarını,  hakarete varan laflar eşliğinde duyarsınız. Ha eger aynı kişiye başka bir zaman Türk oldugunuzu söyleyip konuşmaya başlarsınız hepimiz din kardeşi oldugunu Osmanlının güzelliklerini adaletini duyarsanız şaşırmamalısınız.
Özelikle Suudilerde Kavmi Necip düşüncesini çok rahat hissedebilirsiniz. Araplar kendilerini Türklerden üstün görürler.Bununla beraber Abbasilerden başlayarak  Bizim askeri gücümüzden  yararlanacak bir söylem hep bulmuşlardır onlara sürekli kalkan olmuşuzdur. Þu günlerde oralarda popüler olma durumumuz tamamen bunla alakalıdır. Biz Türkler Arapları yüzlerce yıl sırtımızdan taşıdık bir kere indirdik sırtımızdan vurdular.Biz Yeniden taşırsak bir sorun yine olmaz yine bize ağamsın paşamsın derler ta ki indirine kadar.
Birde konu başlıgı İsrail le ilgili oldugundan onlarla ilgili olarak.
Arap ülkelerinde en etkileyici durum Lübnan'daki Hizbullah tır fundemantalist fikirlerle tanınmalarına ragmen inanılmaz bir şekilde akılcıdırlar. Hizbullah üyeleri Yahudilerin her şeyini öğrenmeye çalışır psikolojilerini ,güçlü ve zayıf noktalarını ,yedikleri yemekleri, oynadıkları oyunları,izledikleri dizileri,dinledikleri müziklerini her şeyini ögrenmeye bilmeye çalışırlar.Bir Hizbullah militanı Bir Yahudi ile konuştugunda   Aşkenaz yahudisi midir Saferad mıdır onu bile anlayabilir.Bunu semeresinide 2006 da çok iyi gördüler eger birgün orda İsrail devleti yıkılacaksa öldürücü darbeyi Hizbullah vuracaktır.Hizbullah İsrail'in gerçekten uykularını kaçırmaktadır.Oradaki Þii nufüs Amerika yardımı ile gitgide azaltılmaya çalışılmaktadır.
Sayın skywolf  burada çok yeni sayılırım ama okuduklarımdan anladıgım kadarı ile analitik bir düşünce yapısına sahip oldugunuz bilimsel verilere önem verdiğiniz belli.Büyük ihtimalle matematiksel bir alanda egitim görmüşsünüz (yanılıyor olabilirim) yada matematiğe yatkınlıgınız var. Aristo mantığı önemlidir evet ama her zaman her şeyi anlamamıza yetmeyebilir. Aristo düz mantıgının her şeyi anlamamıza yetmediği yerlerde Fuzzy logic Türkçeye saçaklı mantık olarak çevrilebilen mantıgıda kullanabilmeliyiz.

Araplar Türk yönetimi istiyor bu evrensel bir gerçektir.Ben okudum araştırdım bak söylüyorum sende oku araştır tarzı bir anlam çıkarabilecek bir ifade. Sadece gerçekten bu konuda ehil bilgi sahibi iseniz ve söyledikleriniz doğru ise kabul edilebilir aksi durumda size yakışmamaktadır. Ki bir defa daha söylüyorum Arap ülkelerine gidip Türk oldugunuzu söylemeden onlarla konuştugunuzda  yüzde doksan Araptan inanılmaz üzüntü verici laflar duyacaksınız.

Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir..

Herkese saygılar. Hoşçakalın.
Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

Sayın Þahin Ağa, ilk defa bu konuda bu kadar olumsuz konuşan biriyle karşılaşıyorum. Ben bahsettiğiniz yerlere hiç gitmedim, gidemediğim gibi haliyle de orada yaşayanlarla hiç konuşma imkanım olmadı. Ama gidip gören, gezen pek çok insandan duyduklarım nedeniyle bu konuda sizinle aynı fikirde değilim. Sizin belirttiğiniz bazı konularda kendilerine hak veriyorum. Osmanlı sayesinde oldukça gerikaldılar. Osmanlı onları diğer milletlerden üstün tutup rahata alıştırmasydı, eğitseydi, cahil bırakmasaydı emperyalistlerin yalanlarına kanarak bizleri sırtımızdan vurmayacaklardı. Aynı cehalet bugün de sürüyor. Çünkü halen sömürülüyorlar ve sömürenler böyle olmasını istiyor.

Buna karşın söylediklerinize değer veriyorum. O kadar yeri gezmiş, o kadar insanı görmüş biri olarak belirttikleriniz benim için önemlidir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Þahin Ağa - 11 Eylül 2011, 15:48:54

Sayın skywolf  büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Osmanlıyı yeniden kurduğumuzda olacakları göremiyorsunuz! Tüm  Arap  ülkeleri  sıraya girmiş o günü beklemektedir. Hatta İran bile geçmişte katılamadık bu sefer fırsatı kaçırmayalım demekte Þia geleneklerinden bile vazgeçip Osmanlıya katılma hazırlıkları yapmaktadır.  Arap ülkeleri arasında bu nedenle sorunlar bile yaşanmaktadır .  Suudiler  ilk olarak katılmak bizim hakkımız demekte. Yemen ise bunu kabul etmeyip ilk kendilerinin katılması gerektiğinde ısrar etmektedir. Suudilerin geçenlerde Yemen'e müdahelesinin  ardındada bu yatmaktadır.

Arap baharı sırf bu nedenle çıkmıştır. Muhaliflerin hepsi kendi  iktidarlarını, Osmanlıya ilk katılma konusunda gereken hassasiyeti göstermemekle suçlamakta bu nedenle isyan etmektedir. Irak'ta  Afganistan'da  Pakistan'da binlerce Müslümanı öldüren müttefiklere teşekkür etmek için İngilizce olarak yazılan  You God Bless'( Tanrı sizi koRusun) pankartlarına gelince. Onlar Osmanlı için o pankartları açmışlar, gavurlar ise fotoşopla bunları değiştirerek kendi isimlerini koymuşlardır. Geçmişte Araplar tarafından öldürüldüğü öne sürülen on binlerce vatan evladımızın  ise hepsinin attan düşerek elim kazalar sonucu öldüğü bugün tamamen bilimsel olarak kanıtlanmış tüm Dünyanın kabul ettiği evrensel gerçeklerdir.

Reel politikte bugün Dünya'daki en güçlü Müslüman ülkesi olmamızın  temelini  Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün attığını söyleyen  bedbahtlar çıkabilir. Arapların Türkiye'yi örnek aldıkları Türkiye gibi olmak istedikleri .  Mısır'ın   bizim kanunları Arapça'ya çevirip incelemeye başladığı konusundaki bilgiler ise tamamen hayal mahsulü olup sadece kendini bilmezlerin uydurduğu bir takım palavralardır. Çünkü bu ülkeyi bu hale getirmek canlarından hayatlarından vazgeçerek mücadeleye giren   Mustafa Kemal Atatürk ,İsmet İnönü gibi insanlar o yıllarda dünyanın en gelişmiş endüstrisi sayılan Osmanlı sanayisini tamamen çökertmiş , milyar dolarlara varan döviz rezervlerimizi kendi etraflarına dağıtarak, gemicikler alarak  har vurup harman savurmuşlar, halkada ekmek karnesinden başka bir şey vermemişlerdir.

Biri çıkıpta  ' Araplar sizin gibi olmaya çalışıyor sizse onlar gibi olmaya çalışıyorsunuz' derse sizden istirhamım bu Yahudi uşaklarına inanmamanızdır. Milyarlarca dolarlık petrol gelirlerine sahip 400 milyona nüfusla  Araplar İsrail'e karşı duramazken .  Petrole  milyar dolarlar ödediği halde bugün İsrail'e kafa tutabilecek  tek  Müslüman devletin  Ataürk'ün   kurduğu  69 milyonluk TÜRKİYE  Cumhuriyeti  olduğunun nedenlerini  sorgulamayınız.  Bu gücü kullanıp İsrail'e kafa tutanlar bile bunun nedenlerini sorgulamamakta kerameti  önce Osmanlıda sonra kendilerinde sanmaktadır. Siz onlardan iyimi bileceksiniz.

Ağam ironik üslubunuza bayıldım, akşam akşam baya güldüm, allah razı olsun.. Anlayan anladı merak etmeyin

Mesajı Paylaş

(Þahin Ağaya)...Arapları diyemem,o coğrafyanı siz daha iyi bilirsiniz.Amma İrana emin olmayın.Hatta "şialiklerinden vaz geçeceklermiş",bilmem sabırsızlıkla katılmayı bekliyorlarmış.Bunlar sadece zaman kazanmak adına yürütülen siyaset....Ayrıca siz zamanında dedikte Safavileri kast ediyorsanız onlar Türk.Bu günkü İran Türklüyü redd eden,kendine türk deyen vatandaşlarına ceza veren,kamçılatan,tarih kitaplarında siz irani bir millet olan azerilerin (aslında azeri diye bir millet yok.Azer (As-er) türklei var) torunlarısınız Selcuklular,İlhaniler gelip sizi türkleşdirdi deyen,türk dilinde eyitimi yasaklayıp fars dilini öne çıkaran,türk milli manevi deyerlerini aşağılayıb fars deyerlerini öne çıkaran bir devlet.Þimdi türk sözüne bile tehamül edemeyen fars İran rejimi türk "Yeni Osmanlı" bayrağı altında yaşayarmı? Belkide İranı tek başına yıkmayı göze alamayanlar Türkiyeni qaza getirirdir.İnşallah Türkiye için hayırlısı ne ise o olur. Mesajı Paylaş

Bütün olumsuzluklar sizi bulmuş olabilir şahin bey.Ama benim arkadaşlarım içinde mısır ve suriye gezisi yapmış olanlar var.Vede sizin aksine türkiyeye çok olumlu gözle bakdıklarını anlatıyorlar.Eskinin arap düşmanlığı bize bişi kazandırmamakla beraber en azından aynı çoğrafyada belli ortak noktaları paylaştığımız insanlarla artık bu gibi temcit pilavı tadı veren muhabbetleri bir kenara bırakalım.Yoksa 2. dünya savaşında kafkaslardan bize sığınan 13000 türkü vagonlarla ölüme geri gönderen liderleride konuşalım.Biz dost ararsak herhalde pakistandan başkasını görmüyorum. En azından karşılıksız seviyorlar azeridevleti ve bazı türki cumhuriyetlerin devlet yöneticilerine göre.Bunlar idarecilere kızıpta halklar arası kine neden olmanın gereği yok.İsrailin bana verebileceği bişi yok bu saatte.Artı gıcık olacaksam israile olurum.Ben kendi insanlarımla bir şekilde anlaşırım kavgada ederim söverimde.Bayram olur herşeyide unuturum gerekirse.Ama dünyayı sömüren küstah ırkçı şerefsiz siyonist yahudiyede sempati duymam, hatta çıkar dostluğunada tükürürüm..... Mesajı Paylaş

slm bebde yurt disinda iken cok arab tanidik oldu filistinden misira fastan tunusa ve sahin aganin desteklecek intiba yok aksine turk oldugumdan cok saygi gordum.ama sunuda unutmamak lazim bu sitede dahi arap dusmani varsa onlarda da bazilari cikabilir bunlarida genel kabul etmemek lazim.en dikkatimi ceken olay kardesim diye hitap ediyorlardi bana samimiyetimiz olmamasina ragamen... birkeresinden birisnden araba kiralamistik filistinli idi adam turk oldugumuzu ogrenince parayi pesin almadi normalde cash odenir ve hic samimiyetimiz yoktu sadece slm vardi aramizda... Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

İRAN Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Besic milislerinin komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nagdiİranlı, Ankara'dan ülkedeki İsrail elçiliğini kapatmasını isterken bunun yapılmaması durumunda Türk halkının bu konuda gereğini yapacağını öne sürdü.

NATO'nun füze kalkan sisteminin Türkiye'ye yerleştirilmesi kararının ardından, Ankara'ya son günlerde çeşitli düzeylerde tepki gösteren İran, bu kez İsrail üzerinden yüklendi. İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Besic milislerinin komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nagdi, Besic'in resmi internet sitesine verdiği demeçte, Mısır'da halkın İsrail elçiliğini ele geçirmesini hatırlatarak, Ankara'dan derhal İsrail'in ülkedeki elçiliğini kapatmasını istedi. Ankara'nın son dönemdeki tutumunu 'İkili oyun ve çelişkili davranış' olarak niteleyen İranlı komutan, Türk hükümetinin İsrail elçiliğini kapatmaması durumunda Türk halkının bu konuda kediliğinden karar vereceği uyarısını yaptı.

http://www.gazeteci.tv/turkiyeye-bir-uyari-da-iranli-generalden-127884h.htm Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz