İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İranlı paşa kendi halkına baksın. Karıştırmasın. Koyun değiliz biz. Ona sormayacağız ne yapıp yapmayacağımızı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Belki yazdıklarımdan Araplara karşı antipatim varmış gibi görünebilir. Aksine Araplara karşı sempatim  vardır çok ehli keyif insanlardır. Ama Önce vatan derim  
1.Dünya savaşında  vahşice öldürdükleri askerlerimizi duymaktan usananlar varmış hadi unuttuk.Ya Pkk nın ilk kamplarının Bekaa'da olması .Yine Pkk nın ilk silahlı eğitimlerini Filistinli El Fetih'ten alması. Ya da Saddam'ın Halepçeye kimyasal atarken dahi PKK ile ilişkiye devam etmesi lojistik olarak destek vermesi. Ve  ya Suriye'nin bebek katili şerefsiz apoya havuzlu villalar tahsis etmesi. Biz daha 13 yıl once bebek katili şerefsiz apo için Suriye ile  savaşın eşigine geldiğimizde. Tüm Arap ülkelerinden gelen Sadece Suriye'yi değil hepimizi karşınıza alırsınız laflarını televizyonlarda gördük gazetelerde okuduk şimdi unuttuk. Hadi  Suriye ile aramızda Hatay ve sınırı aşan sularla ilgili sorunlar vardı. Peki ya  Tüm Arap aleminin bize karşı cephe almasınıdamı unutacagız. Filistinden ölenler insanda .Bizim güneydoguda ölen askerlerimiz insan değilmiydi ana kuzusu değilmydi? Arapların umurunda oldumu ? Aksine bebek katilini çıkarın diye rest çektiğimizde Tüm Arap alemini karşımızda görmedikmi.. O günlerin Arap dünyasında çıkan gazeteleri tvlerde çıkan programları ne çabuk unuttunuz.  O günlerde ben Mısır'daydım sokaktaki insanlar Bu Türkler  kendilerini bir ..... sanıyor diye konuşuyordu. Þimdide kardeşiz diyorlar. Ne değişti
Suriye neden HAtay iddasından vazgeçti  sular konusunda neden şimdilik sessiz.Suriye deki iç karışıklık olmasa gayette aramız sıkı fıkı olmuşte neden sizce? tek cevabı bizim GÜÇLENMİÞ olmamızdır. VE Araplar lehine açıkça tavır koymamızdır. Biz güçlü oldugumuz sürece Araplar Bizi çok sever. Bir gün düşmeye görelim .Ülkelerin dostlarımız olmaz çıkarları olur bu lafı sadece lafta öğrenmek değil içselleştirmekte lazım. Sevgili ileo Arap  araba kirasını  peşin almamış .Birgün Araplarda bizim Güneydogu sorununa destek olduklarında ben ilk gördüğüm Araba, arabamı vereceğim.
Bizim Araplarla yakın olmamız lazımdır.Ama Ulusal Çıkarlarımıza zarar vermeden. Türkiye şu an Almanya gibi bir ekonomiye ve de ayrıca güçlü bir savunma sanayine sahip olsa.Tüm Araplarla kardeş oluruz.Ama zengin bir insanın birden fakirleştiginde çevresindekilerin çogunun onu bırakacagını bilmesi lazım geldiği gibi bizde güçsüz oldugumuzda çevremizde kimseyi bulamayacagımı bilmeliyiz.Bize yapılanları affedelim ama unutmayalım. Çakışalım ,üretelim, büyüyelim, dostlarımız dahada artacaktır.
Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

kendisini ne zannediyor acaba.Bu açıklamadan sonra kapatmak istiyorsak bile insanın kapatmayası geliyor bunlar türk halkını kendi halkı zannediyor heralde koyun değiliz biz. Mesajı Paylaş

Dunya gures sampiyonasinda bugun Iran´li sporcu Israil´li sporcu ile karsi karsiya gelmemek icin maca cikmadi.Iran cok enterasan muhafazakar bir ulke asiret yontemiyle ulke yonetilmez saga sola tehditler savurup duruyor surayi vururuz burayi vururuz diye hic dusunmuyor ya aticagim fuzenin uzerine beni oturturlarsa diye hicbirzaman suna inanmadim inanmiyorumda Iran hicbirzaman nukleer silah sahibi olamicak buna izin vermicekler. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Burda bilgi verirken bazı hatalar yapmayalım.Pkk ya eğitim veren el fetih değil sol ideolojili filistin kurtuluş örgütüdür.Marjinal sol örgütler bunu birbirine destek vermek için hep yapar.Tikko ve dhkpc pkk yada yardım etti .bu bir ideoloji dayanışmasıdır.hamas veya el fetih i bunun içine katmak insanları yanlış yönlendirebilir.Son bir not hamas fkö yü bu yanlışlarından ötürü yoketmek üzere kurulmuştur.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: seyyah - 13 Eylül 2011, 21:19:44
Dunya gures sampiyonasinda bugun Iran´li sporcu Israil´li sporcu ile karsi karsiya gelmemek icin maca cikmadi.Iran cok enterasan muhafazakar bir ulke asiret yontemiyle ulke yonetilmez saga sola tehditler savurup duruyor surayi vururuz burayi vururuz diye hic dusunmuyor ya aticagim fuzenin uzerine beni oturturlarsa diye hicbirzaman suna inanmadim inanmiyorumda Iran hicbirzaman nukleer silah sahibi olamicak buna izin vermicekler.

+1 Mesajı Paylaş

Gazze ablukası yasa dışı"
BM insan hakları uzmanları, İsrail'in Gazze Þeridi'nde uyguladığı deniz ablukasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.
Güncelleme:13 Eylül 2011 22:12
Bağımsız 5 BM uzmanının oluşturduğu heyet, BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunduğu raporda, ''İsrail'in Mavi Marmara baskınında aşırı güç kullandığı'' belirtilen, ancak ''Gazze'ye uyguladığı ablukanın yasal olduğu'' öne sürülen Palmer Raporu'nun sonucunu reddetti.

Uzmanların raporunda, ablukanın, ''uluslararası insan hakları ve insani hukuku pervasızca ihlal ederek'' Gazzelileri toplu cezalandırmaya maruz bıraktığı kaydedildi. Raporda, 4 yıldır süren ambargonun 1,6 milyon Filistinliyi temel haklarından yoksun bıraktığı ifade edildi.

Uzmanların ortak açıklamasında, ''Palmer Raporunun, ablukanın yasal olduğunu bildirirken, deniz ablukasının İsrail'in Gazze'ye yönelik, sivillerin insan hakları üzerinde aşırı etkisi olan kapalılık politikasının ayrılmaz parçası olduğunun ayrımına varmadığı'' bildirildi.

Heyette yer alan uzmanlardan Richard Falk, Palmer raporunun sonuçlarının, Türkiye-İsrail ilişkilerini iyileştirme iradesinden etkilendiğini söyledi. Palmer raporunun İsrail ile Türkiye arasında siyasi uzlaşmayı amaçladığını ifade eden Falk, raporda siyasetin yasaya üstün gelmesinin talihsizlik olduğunu belirtti.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin Mavi Marmara baskınıyla ilgili bir başka soruşturma heyeti de geçen eylüldeki raporunda ablukanın uluslararası yasaları ihlal ettiği neticesine varmıştı.

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı da ablukanın Cenevre Sözleşmeleri'ni ihlal ettiğini bildiriyor.

http://haber.mynet.com/gazze-ablukasi-yasa-disi-591773-dunya/ Mesajı Paylaş

Rakamlara bakmak dogrumu ? Rakamsal verilerin tutuldugu kalemlere söyle bir bakinca aklima arap-israil savaslari geldi , yanilmiyorsamda dönemin savaslarinda ayni ezici sayisal fark araplarin lehine iken bunlar hep yenildiler .
Benim sahsi inancimda türkiyenin israilden güçlü oldugu yönündedir ancak israil sadece israilden ibaret ele alinamaz
"Gizli rakamlar" diyebilecegimiz faktörler önemli.
Hangi devletin ne kadar etkili lobisi var
hangi ülkenin ne kadar limitsiz kredisi var
hangi devletin ne kadar müttefiki var
hangi ülkenin ne kadar ajani var
hangi ülkenin ne kadar haini var ...
Dilerseniz benide asaglik psikoloji içinde olanlara katin ama bana göre ne onlar bizi nede biz onlari ezeriz. Mesajı Paylaş

Daha çok diplomasiden yenildi diyelim Mısır için. Çünkü Mısır tamamiyle ABD ye bağımlı bir ülkeydi o zaman ve bence bu işin olmayacağını göstermek ve cesaret kırma amaçlı bir savaştı.

En azından Türkiye için tehlike görmüyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz