İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: sephiroturk - 15 Eylül 2011, 23:05:13
Rakamlara bakmak dogrumu ? Rakamsal verilerin tutuldugu kalemlere söyle bir bakinca aklima arap-israil savaslari geldi , yanilmiyorsamda dönemin savaslarinda ayni ezici sayisal fark araplarin lehine iken bunlar hep yenildiler .
Benim sahsi inancimda türkiyenin israilden güçlü oldugu yönündedir ancak israil sadece israilden ibaret ele alinamaz
"Gizli rakamlar" diyebilecegimiz faktörler önemli.
Hangi devletin ne kadar etkili lobisi var
hangi ülkenin ne kadar limitsiz kredisi var
hangi devletin ne kadar müttefiki var
hangi ülkenin ne kadar ajani var
hangi ülkenin ne kadar haini var ...
Dilerseniz benide asaglik psikoloji içinde olanlara katin ama bana göre ne onlar bizi nede biz onlari ezeriz.
+ Mesajı Paylaş

İsrail'den Filistin'e barış çubuğu

İsrail Başbakanı Netanyahu BM'de yaptığı konuşmada "Filistin halkına barış elimi uzatıyorum" dedi.

23.09.2011 - 21:09   

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunun ardından BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Filistin halkına barış eli uzatıyorum" dedi.

FİLİSTİN'E BARIÞ GÖRÜÞMELERİ ÇAĞRISI
"İsrail'in barış istediği, ancak barışa BM kararlarıyla ulaşmanın imkansız olduğu" görüşlerini dile getirenNetanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a seslenerek, "New York'tayken, vakit geçirmeden geçen yıl kesilen doğrudan barış görüşmelerine başlayabileceklerini" kaydetti.

Netanyahu, "Bugün burada, Birleşmiş Milletler'de görüşelim" diye konuştu.

Filistin'e, "İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanıması" çağrısında bulunan Netanyahu, "Gelin, kontrol noktaları ve duvarlar yerine diyalog köprüleri inşa edelim. Gelin; işgal, yerleşim, savaş ve birbirini alt etme politikaları yerine iki komşu devlet Filistin ve İsrail arasında denklik ve eşitlik temelinde işbirliği içeren ilişkiler inşa edelim" diye konuştu.

Filistin'in önce İsrail ile barış yapması gerektiğini, daha sonra devlet olabileceğini söyleyen Netanyahu, eğer böyle bir barış olursa, İsrail'in Filistin'i BM'de tanıyan ilk ülke olacağını ifade etti.

http://www.ensonhaber.com/israilden-turkiyeye-baris-cubugu-2011-09-23.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ortamı  yumuşatmak  belkide  biraz  zaman  kazanmak  amaçlı  söylenmiş  sahte  sözler  olduğuna  inanıyorum  ,  bu  şerefsizler  kadar  2  yüzlü  varlıklar  yok . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 24 Eylül 2011, 10:13:11
ortamı  yumuşatmak  belkide  biraz  zaman  kazanmak  amaçlı  söylenmiş  sahte  sözler  olduğuna  inanıyorum  ,  bu  şerefsizler  kadar  2  yüzlü  varlıklar  yok .

her bir kelimesine katılmamak mümkün değil. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Konunun bm de kapanması ardından da ikili görüşmelerde uzayan yıllarca süren çözümsüzlük sonucunda aynen yerinde duran bir filistin ... Mesajı Paylaş

Olası İsrail-Türkiye savaşında bence savaşı biz başlatmalıyız. Eğer onlar başlarlar ve hava kuvvetlerini kaldırırlarsa savaşı kazanmamız imkansız hale gelebilir. İsrail hava kuvvetleri bizim hava kuvvetlerimizden daha iyi. Uçakları tek tek düşürerek bir yere varamayız. Amacımız havaalanlarını tahrip etmek olmalı. Savaş başlamadan önce fırkateynlerimizi Kıbrıs-İsrail arasına konuşlandırmalıyız. Ne kadar uygulanabilir birşey bilmiyorum ama (eğer yapılabilirse süper olur) fırkateynlerimizin boş, atış yapılabilecek kısımlarına uzun menzilli karadan-karaya füzeler yerleştirmeliyiz. Bu Kasırga Balistik Füzesi olabilir. Savaştan önce Mısırla çok iyi giden ilişkilerimizi değerlendirip onları savaşa çekmeye yada oradan bir üs istemeye çalışmalıyız. Mısırı savaşa çekebilirsek onlara Kasırga'lardan verip savaşın başlama saatinde bu kasırgalarla bütün israil havaalanlarındaki kalkış pistlerini kullanılmaz hale getirmeliyiz. Eğer yanımızda savaşa girmezlerse üslerimizden ve fırkateynlerimizden bu havaalanlarını kullanılmaz hale getirmeliyiz. Ek olarak savaştan önce buraya gönderdiğimiz Mit ajanları askeri üslere yakın bir yerlerden tek katlı bir ev bulmalı bu tek katlı evin altından tünel açarak askeri havaalanı pistinin tam altına ulaşılmalı. Buraya ulaşıldığında patlayıcı ile pist tahrip edilmeli. Böylece Netanyahu'nun "İsrailin en uzun kolu" dediği hava kuvvetlerini bir yerlerine monte etmiş oluruz.

Bunlar ne kadar uygulanabilir hamleler? Yorumlarınızı bekliyorum... Mesajı Paylaş

Ancak metal fırtına tarzı hikayelerde uygulanabilir hamleler. :) Sizden israil savaşı konulu uzun bir hikaye bekliyorum lütfen forumda paylaşın. Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

ancak metal fırtına serisinde olur böyle bir seneryo kasırgaları fırkateylere takıp israil sahillerine varacağız ve hava alanları vuracağız..  vay be Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ayyuk - 24 Eylül 2011, 17:13:17
Olası İsrail-Türkiye savaşında bence savaşı biz başlatmalıyız. Eğer onlar başlarlar ve hava kuvvetlerini kaldırırlarsa savaşı kazanmamız imkansız hale gelebilir. İsrail hava kuvvetleri bizim hava kuvvetlerimizden daha iyi. Uçakları tek tek düşürerek bir yere varamayız. Amacımız havaalanlarını tahrip etmek olmalı. Savaş başlamadan önce fırkateynlerimizi Kıbrıs-İsrail arasına konuşlandırmalıyız. Ne kadar uygulanabilir birşey bilmiyorum ama (eğer yapılabilirse süper olur) fırkateynlerimizin boş, atış yapılabilecek kısımlarına uzun menzilli karadan-karaya füzeler yerleştirmeliyiz. Bu Kasırga Balistik Füzesi olabilir. Savaştan önce Mısırla çok iyi giden ilişkilerimizi değerlendirip onları savaşa çekmeye yada oradan bir üs istemeye çalışmalıyız. Mısırı savaşa çekebilirsek onlara Kasırga'lardan verip savaşın başlama saatinde bu kasırgalarla bütün israil havaalanlarındaki kalkış pistlerini kullanılmaz hale getirmeliyiz. Eğer yanımızda savaşa girmezlerse üslerimizden ve fırkateynlerimizden bu havaalanlarını kullanılmaz hale getirmeliyiz. Ek olarak savaştan önce buraya gönderdiğimiz Mit ajanları askeri üslere yakın bir yerlerden tek katlı bir ev bulmalı bu tek katlı evin altından tünel açarak askeri havaalanı pistinin tam altına ulaşılmalı. Buraya ulaşıldığında patlayıcı ile pist tahrip edilmeli. Böylece Netanyahu'nun "İsrailin en uzun kolu" dediği hava kuvvetlerini bir yerlerine monte etmiş oluruz.

Bunlar ne kadar uygulanabilir hamleler? Yorumlarınızı bekliyorum...

dediğiniz mit ajanlarının yapıcağı şeyi sadece polat alemdar yapabilir!

mısır şu an israille yapılacak bir savaşı göze alırmı ? alırsada güzel olur.
ancak mısırın katılmaması durumunda dediğiniz israil hava alanlarını yok etme işi elimizde tomahawk varsa kolay olur varmı bilmiyorum.zaten medyada çıktığı kadarıyla fırkateynlerimizin o bölgeye yol aldığı söyleniyor. ayrıca gemilere kasırga takılması gibi birşey olamaz füzelerle ilgili havadan karaya karadan karaya vb. sınıflandırmalar iş olsun diye yapılmıyordur herhalde.

ancak böyle bir savaşın yaşanması ihtimalinide düşük görüyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz